Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_спец_2012 / Метод_спец_2012.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
9.63 Mб
Скачать

1. Цілі і завдання кваліфікаційної дипломної роботи

Кваліфікаційна дипломна робота є самостійною розробкою студента прикладного характеру по затвердженій темі, що підводить загальні підсумки навчання студента за освітньо –професійною програмою підготовки фахівця.

Виконання дипломної роботи передбачено навчальним планом підготовки фахівців за спеціальністю 7.050106 - «Облік і аудит».

Метою ії є поглиблення й розширення теоретичних і практичних знань з вибраного напрямку спеціалізації в галузі обліку, аналізу та аудиту, а також уміння застосувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань.

У процесі виконання дипломної роботи проводиться ознайомлення з організацією та методикою обліку, аналізу і аудиту конкретного підприємства (установи), та вирішуються такі завдання:

закріплення теоретичних знань та навичок під час роботи з літературою та вивченні процесу обліку, аналізу або аудиту конкретного підприємства;

застосування цих знань до критичної оцінки обсягу, форм і методів обліку, аналізу або аудиту з точки зору їх відповідності потребам певних користувачів;

визначення проблем в організації та методиці обліку, аналізу, аудиту і пропонування шляхів їх вирішення.

Дипломна робота повинна мати теоретичну і практичну спрямованість. Питання теорії повинні бути пов’язані з практичною діяльністю і проілюстрировані статистичною інформацією.

У дипломної роботі повинні знайти віддзеркалення:

уміння і навики вживання отриманих знань при вирішенні конкретних виробничо-економічних завдань з метою ухвалення обґрунтованих управлінських рішень;

уміння використовувати в процесі вирішення практичних завдань новітні наукові досягнення, сучасні інформаційні технології, комп'ютерну техніку.

Виконані в течії навчання курсові роботи можуть бути покладені в основу виконання кваліфікаційних робіт за умови можливості розвитку проведених досліджень з подальшою розробкою конкретних рекомендацій..

2. Цілі і завдання кваліфікаційної роботи магістра

Магістерська робота є завершальним етапом навчання студентів на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр". Вона є підсумком виконання магістерської програми та відображає вміння студента, що здобуває ОКР "магістр" самостійно вести науковий пошук та вирішувати наукові завдання.

Магістерська робота являє собою самостійне, оригінальне, закінчене наукове дослідження з обліку, аналізу та аудиту, має внутрішню єдність та містить сукупність теоретичних і практичних положень, висновків і рекомендацій що пропонуються для публічного захисту у Державній екзаменаційній комісії (ДЕК) для отримання кваліфікації з фаху "Облік та аудит".

Метою написання магістерської роботи є:

поглиблення й розширення теоретичних і практичних знань з вибраного напрямку спеціалізації в галузі обліку та аудиту, а також уміння застосувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань;

пошук сучасних наукових досягнень у сфері розбудови системи державного регулювання обліку, економічного аналізу та аудиту на підприємствах і в організаціях, уміння їх самостійно застосовувати при розв`язанні прикладних проблем.

Представлена до захисту магістерська робота повинна показати вміння автора коротко, логічно та аргументовано викладати матеріал і передбачає:

науковий пошук та визначення теоретичних основ проблеми, яка розглядається;

систематизацію, закріплення та розширення теоретичних та практичних знань з обліку, економічного аналізу і аудиту та їх застосування при вирішенні конкретних науково-дослідних завдань;

розвиток навичок самостійної роботи та оволодіння методикою наукових досліджень при вирішенні обліково-аналітичних проблем. Використання економіко - математичних методів та комп'ютерних програм повинно бути обов'язковою компонентою інструментарію магістра - дослідника.

узагальнення результатів дослідження та обґрунтування висновків і рекомендацій щодо удосконалення діючих методик

виявлення підготовленості студента для самостійної роботи у навчальній, практичній або науково-дослідній діяльності.

При написанні магістерської роботи необхідно використовувати як загальнонаукові методи теоретичного узагальнення (методи діалектичної й формальної логіки), так і специфічні методи економічного дослідження (економіко-статистичні та економіко-математичні).

Магістерська робота виконується індивідуально за затвердженою тематикою, яка розробляється та затверджується кафедрою бухгалтерського обліку та аудиту .

Робота повинна відповідати таким вимогам:

виконуватися на конкретних матеріалах, зібраних протягом практик, які проходить студент за період навчання в інституті;

містити розроблені студентом реальні пропозиції, які Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) могла б рекомендувати до впровадження;

результати роботи можна було б включити до наукового звіту кафедри;

з теми магістерської роботи студенту необхідно мати одноосібну публікацію та виступ на науково-практичній конференції.

Сукупність отриманих результатів дозволяє визначити рівень наукової кваліфікації магістранта і повинна свідчити про наявність у початкуючого науковця умінь і навиків самостійно вирішувати наукові завдання.

У роботі необхідно показати уміння системно, всесторонньо і кваліфіковано вирішувати поставлені завдання, формувати обгрунтовані виводи і розробляти конкретні рішення в рамках досліджуваної проблеми.

Особливості підготовки магістерської роботи викладені в розділі 5 Методичних рекомендацій.