Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
20.02 Кб
Скачать

5

ВСТУП

Сучасне зовнішнє середовище підприємств характеризується надзвичайно високим рівнем складності, динамізму і невизначеності. Здатність пристосовуватися до змін в зовнішньому середовищі – основна умова в бізнесі і інших сферах життєдіяльності. Більш того, у все зростаючому числі випадків – це умова виживання і розвитку. Ринкова система господарювання, яка склалася в Україні, передбачає необхідності перегляду форм та методів підходу до зовнішнього оточення.

Підприємства повинні, з одного боку, постійно усвідомлювати новий характер змін в довкіллі і ефективно на них реагувати. З іншого боку, необхідно мати на увазі, що самі підприємства генерують зміни в зовнішньому середовищі, випускаючи нові, наприклад, види товарів і послуг, використовуючи новий вигляд сировини, матеріалів, енергії, устаткування, технологій.

Завданням курсового дослідження, потребують рішень: як впливає зовнішнє середовище на підприємство та систему управління; аналіз господарської діяльності та системи управління, ринкові напрямки перебудови системи управління тощо.

Мета курсової роботи: поглиблення теорії та розробка рекомендацій щодо аналізу зовнішнього середовища підприємства в умовах ринкової економіки та нестабільного політичного та економічного стану у державі.  Задачі курсової роботи:  - аналіз впливу зовнішніх чинників на підприємство;  - оцінка зворотнього впливу підприємства на зовнішнє середовище;  - визначення методів зменшення впливу цих факторів;  -визначення впливу держави на підприємство як одного з основних суб’єктів зовнішнього середовища. 

Об’єктом курсової роботи є зовнішнє середовище підприємства, його складові частини в умовах динамічного розвитку економіки та вплив підприємства на це середовище по принципу зворотнього зв’язку.

Предметом курсової роботи є розкриття принципів, підходів та методів оцінки зв’язків підприємства із зовнішнім середовищем у сучасних умовах господарювання, а також розкриття механізму прямого та зворотнього зв’язку між ними. 

У першому розділі курсової роботи йдеться про теоретичні основи впливу зовнішнього оточення на підприємство в сучасних умовах господарювання. Місце та роль зовнішнього оточення в господарській діяльності підприємства та вплив на результативність його діяльності, державне регулювання як один із головних чинників впливу зовнішнього середовища. У розділі розповідається про теоретичні аспекти обраної теми курсової роботи.

У другому розділі курсової роботи ведуться дослідження впливу параметрів зовнішнього середовища на господарську діяльність ДП «Дінтер Україна Скала» ТОВ Дінтер Україна в період 2009-2012 рр.

Визначаються техніко-економічні показники господарської діяльності Дінтер Україна Скала, проводиться аналіз ефективності взаємодії досліджуваного підприємства із зовнішнім оточенням, методи покращення їх взаємодії, розповідається про діяльність підприємства, та всі його теоретичні аспекти.

У третьому розділі курсової роботи йдеться про шляхи удосконалення концепцій структурної взаємодії підприємства і зовнішнього оточення Особливості функціонування зарубіжних фірм в умовах нестабільного зовнішнього середовища, удосконалення концепцій структурної взаємодії підприємства і зовнішнього середовища.

Методологічною базою курсової роботи, є праці вітчизняних та зарубіжних авторів з проблеми зовнішнього середовища та його вплив на ДП «Дінтер Україна Скала».

Інформаційною базою курсового дослідження є статут ДП «Дінтер Україна Скала», статистична звітність, баланс, фінансові результати та інші документи, Конституція України, закони, постанови, та рішення Уряду які є законодавчою базою.

Характер взаємодії підприємств та держави визначений спеціальним розділом Закону України "Про підприємництво".

Державне регулювання діяльності підприємства в умовах ринкових відносин здійснюється в формі розробки та прийняття відповідного законодавства, яке регламентує окремі аспекти діяльності підприємства.

Об'єкт дослідження ДП «Дінтер Україна Скала». Увага концентрується головним чином на колективному рішенні управлінських проблем підприємства, що є необхідною умовою його виживання і розвитку в умовах невизначеності.

Успішність діяльності фірми залежить в великій мірі від зовнішнього середовища, тому що поряд з формуванням цільової підсистеми управління, потрібно формувати кожний компонент забезпечуючої системи, прогнозувати динаміку факторів зовнішнього середовища підприємства.

Структура курсової роботи: вступ, три розділи, висновки та список літератури.

Соседние файлы в папке курсова 2014р. Яковишин Іван