Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
20.32 Кб
Скачать

4

Висновки

Зовнішнє середовище являє собою об'єктивні обставини, фактори, що оточують організацію в суспільстві, до яких вона мусить пристосовуватися. Зовнішнє оточення організації дедалі більше стає джерелом проблем для сучасних підприємств. Власне, керівники вищих і певною мірою середніх рівнів найважливіших для суспільства організацій під впливом різноманітних подій у світі і державі змушені зосереджувати свою увагу на середовищі, що швидко змінюється, враховувати його вплив на внутрішню будову і розвиток організації.

Зовнішнє середовище - надзвичайно складний об'єкт, про який вже написано і ще буде написано багато книг, з мого боку середовище є не тільки джерелом створення політичних і бізнесових організацій, а й вирішальним фактором подальшого розвитку цих інституцій. Зміни, що постійно відбуваються у зовнішньому середовищі, змушують змінюватись і організації. Бізнесові організації припиняють випуск старої продукції і освоюють виготовлення нової, шукають нових споживачів на ринку, використовують нові технологічні процеси, розділяються на дрібніші організації, або ж, навпаки, зливаються з іншими, виходять на ринки інших країн чи припиняють діяльність на них.

В ході дослідження діяльності та організаційної структури управління Дочірнього підприємства «Дінтер Україна Скала» Товариства з обмеженою відповідальністю  Дінтер Україна було розглянуто основні питання:

  • структура управління організацією;

  • взаємодія організації з зовнішнім світом;

  • вдосконалення організаційної структури ТОВ Промінь.

Найбільш впливовими зовнішніми факторами для організації є різні замовники, закони та впровадження державного регулювання, конкуренти, економічна та політична ситуація, яка склалася в Україні.

Основною діяльністю товариства є виробництво соків та концентратів. Для організації важливо швидке реагування на зміни в оточуючому середовищі, від цього, в свою чергу, залежить ефективність діяльності організації.

Метою діяльності ДП «Дінтер Україна Скала» є здійснення діяльності та отримання прибутку.

Після проведення аналізу, помітні деякі недоліки по підприємстві. Наявні проблеми, конкурентоспроможності у мінливому середовищі, підприємство змушене вдосконалювати свій бізнес, розробляти нові підходи, принципи, способи, методи, методики, інструментарій ведення бізнесу, контролювати внутрішнє середовище підприємства та здійснювати адекватні зміни й удосконалення.

У завершенні курсової роботи хочеться відзначити високу міру значущості цієї проблеми. На сьогоднішній день зовнішнє середовище має важливе значення для всіх підприємств. В цілях виживання і розвитку в умовах надзвичайно динамічного і невизначеного зовнішнього середовища підприємствам необхідно пристосовуватися до змін, а також самим активно формувати своє майбутнє. Тому визначальне значення в ринкових умовах грає стратегічне управління, інформаційною основою якого є аналіз макро- і мікросередовище організації.

Єдиним правильним варіантом поведінки сучасного підприємства для досягнення ефективного довгострокового функціонування і успішного розвитку є приділення підвищеної уваги здійсненню аналізу зовнішнього середовища. А для цього необхідна розробка і здійснення комплексного аналізу з врахуванням індивідуальних особливостей підприємства при відповідним кадровому, фінансовим і технічному забезпеченні. Лише за цієї умови можна розраховувати на ефективність стратегічних і оперативних управлінських рішень, що приймаються.

Соседние файлы в папке курсова 2014р. Яковишин Іван