Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
77____.docx
Скачиваний:
213
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
3.59 Mб
Скачать

Виховний захід до Дня захисника Вітчизни «Два кораблі»

В.1 Доброго дня всім! Сьогодні ми зібралися для того, щоб привітати зі святом Днем захисника Вітчизни наших хлопців, вчителів-чоловіків та батьків і провести конкурсну програму для майбутніх захисників Вітчизни. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується її благами та дарами. І покладається цей святий обов’язок, звичайно, на чоловіків.

В.2 Сьогодні два екіпажі, учасники яких знаходяться у цьому залі, відправляться у важку та водночас цікаву подорож. Для того, щоб кораблі з успіхом вийшли в море, ми укомплектували команди досвідченими мореплавцями.

1 Конкурс Додому командам було задано завдання придумати назву команди та її девіз. Отож, запрошуємо команди зайняти свої місця на кораблях і представити себе.

Заходять команди під музику. Представляють себе (назва і девіз).

Ось ми і познайомилися з командами. Тепер залишилося наповнити баки пальним і можна вирушати у подорож.

2 конкурс Для цього механік кожної з команд за 1 хвилину повинен заповнити бак пальним, переносячи воду з 4 півлітрових пляшок у п’ятилітрову. Перемагає той, чий бак буде повніший.

Якорі підняти! Кораблі відправляються у подорож! Із відкритого ілюмінаційного камбуза по палубі розноситься апетитний запах. Так, зрозуміло, коки готують обід.

3 конкурс Запрошуємо вийти коків. Вони готують апельсиновий сік. Із одного апельсина за 1 хвилину потрібно видавити якнайбільше апельсинового соку.

А тепер запрошуємо лоцманів і штурманів. Від того, на скільки вірно штурман прокладе курс, а досвідчений лоцман проведе корабель по складному фарватеру, залежить успіх усього плавання.

4 конкурс Штурман повинен, розвернувшись спиною, виміряти кроками і прокласти курс поміж прапорцями, а лоцман пройти по тому ж курсу із закритими очима, не посадивши корабель на мілину.

Наступний конкурс ми пропонуємо боцманам. Від них залежить швидкість та якість екіпіровки команди.

5 конкурс За 1 хвилину боцманам потрібно із зав’язаними очима взути у черевики, які розкидані по палубі, ось ці стільці.

Ви знаєте, що на кораблі повинні бути люди, які розважають членів екіпажу у вечірній час. Переважно ці люди мають гарне почуття гумору, вміють співати або володіють музичними інструментами. Отож запрошуємо сюди по одному представнику від команд. Але цей конкурс стосується і вболівальників, тобто – наших пасажирів. Хто бажає допомогти заробити бали своєму екіпажу, просимо вийти сюди по 3 чоловіки. (виходять)

Ви будете виконувати всім відому пісню «Капітан» . Але виконувати пісню будете незвично.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]