Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Volon_rukh.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
569.34 Кб
Скачать

Волонтерський центр “Пенсіонер”, ради організації ветеранів війни

Згідно зі Статутом організації ветеранів війни (1991р.) організація ветеранів України є добровільною Всеукраїнською громадською організацією ветеранів Великої Вітчизняної війни, інших локальних війн і воєнних конфліктів (учасників бойових дій, інвалідів, учасників війни), ветеранів праці, дітей війни, ветеранів військової служби, інших силових структур, пенсіонерів, громадян похилого віку, які виявили бажання бути членами Організації. Вона діє на засадах самоврядування у відповідності з Конституцією України, чинним законодавством та власним Статутом.

Мета і завдання організації - всебічний захист законних прав, соціальних, економічних, вікових інтересів ветеранів війни, праці; дітей війни, ветеранів військової служби, інших силових структур, пенсіонерів, громадян похилого віку.

Одним із багатьох завдань, які ставить перед собою організація ветеранів України, є здійснення благодійницьких заходів, акцій милосердя, створення спеціальних фондів з метою поліпшення життєзабезпечення ветеранів, всіх громадян похилого віку.

Організація також сприяє розвитку волонтерського руху серед ветеранів та інших пенсіонерів, створенню мережі "Ветеранських аптек", зміцненню матеріально-технічної бази лікування, оздоровлення і обслуговування людей похилого віку.

Коаліція громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну"

Створена 7 вересня 2000 р.

Вперше в Україні створюється коаліція громадських організацій і ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну", що своїми задачами бачить: 

- Захист права людини дихати свіжим, без тютюнового диму, повітрям у громадських місцях і установах;

- Захист людей від реклами тютюнових виробів;

- Вирішення питання про компенсацію тютюновою індустрією шкоди, що завдає її продукція здоров'ю громадян України, відповідно до екологічного принципу "Забруднювач платить";

- Прийняття необхідних законодавчих актів і практичних заходів для комплексного контролю над тютюном і захисту здоров'я в Україні;

- Сприяння прийняттю міжнародної Рамкової Конвенції по Контролю над Тютюном як засобу повернути назад глобальну тютюнову епідемію в Україні й в інших країнах світу. 

Членами коаліції є громадські організації й ініціативи, що працюють у сфері інформаційних, медичних, молодіжних проблем і в області захисту прав людини. Першочерговою задачею коаліція бачить привернення уваги української громадськості до змісту Рамкової Конвенції з Контролю над Тютюном. Принциповим для коаліції є те, що позиція України стосовно контролю над тютюном повинна бути незалежною від інтересів транснаціональних тютюнових компаній.

Рамкова Конвенція з Контролю над Тютюном пропонує державам-учасницям гармонізоване просування до комплексної побудови політики щодо тютюну. Вона стосується питань оподатковування, контрабанди, реклами і спонсорства, контролю над вмістом токсичних компонентів у сигаретах, попереджень про шкоду для здоров'я на пачках, створення центрів лікування залежності від тютюну й ін. 

Тютюнова епідемія кожні 4,5 хвилини вбиває в Україні ще одну людину. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]