Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gos_ekz_bakalavr_SKhF_DNEVNOE(1).doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
210.94 Кб
Скачать

Перелік питань з дисципліни

  1. Охарактеризувати поняття «позиції ніг» в класичному танці.

П'ять позицій ніг у класичному танці. П'ять виворітних та п'ять невиворітних позицій ніг, визначені Паризькою Академією танцю. Порядок вивчення: 1, 2, 3, 5, 4 позиції ніг. Виворітність ніг вводиться разом з постановою корпусу. Показ та опис кожної позиції в послідовності вивчення. Шоста позиція ніг використовується в schane і в arabesque на 90 і вище.

  1. Перелічити пози класичного танцю.

В класичному танці в основному використовується epelement. З положення epelement починається вивчення поз класичного танцю croisee, effasee, ecartee (маленька поза вперед і назад; маленька поза з великими руками вперед і назад; велика поза з ногою на 90º). Переклад понять, характеристика.

  1. Дати характеристику поняттю класичного танцю «port de bras».

Значення терміна port de bras, характеристика різних форм port de bras. Підготовчі рухи і положення для вивчення port de bras, техніка виконання. Які якості розвиває port de bras (координація, танцювальність, пластична культура рук тощо). Місце в уроці класичного танцю. Музичний розмір - характерний для port de bras.

  1. Значення temps lie в класичному танці.

Значення терміна temps lie, техніка виконання. Які якості розвиває temps lie. Місце виконання в уроці класичного танцю. Музичний розмір характерний для temps lie. Перелічити та дати характеристику існуючих видів temps lie.

  1. Музичне оформлення уроку класичного танцю.

Роль музики, її образного та емоційного змісту для виховання музикальності і виразності виконання. Необхідні вимоги до музичного оформлення (ясність, зрозумілість, завершеність мелодій, чіткість метро ритмічних формул, змістовність). Методи музичного оформлення уроку (використання музичної літератури, імпровізація).

  1. Значення постановки корпусу, рук, ніг, голови в класичному танці.

Основні вимоги до класичного танцю. Поняття «aplombe». Первісне положення розвитку постановки корпусу. Наступні положення розроблення aplombe. Постановка корпусу, рук, ніг, голови - aplombe як необхідні умови для розвитку Ballone, виворотності, гнучкості.

  1. Основні форми класичного танцю.

Місце використання основних форм класичного танцю. Визначити на прикладах класичної спадщини М. Петіпа, Л. Іванова на музику П.І. Чайковського («Лебедине озеро», «Лускунчик», «Спляча красуня»), Л. Минкус («Дон Кіхот»), А. Глазунов («Раймонда»).

  1. Дати характеристику поняттю класичного танцю «allegro».

Переклад та значення поняття allegro. Allegro, як найбільш складна частина заняття. Принципи виконання стрибків. Які якості розвиває allegro. Музичний розмір – характерний для allegro. Частини allegro. Види. Комбінування (основні).

  1. Дати характеристику поняттю класичного танцю «arabesque».

Переклад та значення поняття arabesque (візерунковий орнамент, наслідуваний з арабського стилю). Кількість існуючих arabesque. Характеристика arabesque. Порядок вивчення arabesque. В якому розділі використовується частіше.

  1. Позиції рук в класичному танці.

Первинне вивчення позицій рук (з якого положення, в який період вивчаються позиції рук). Положення пальців кистів рук в підготовчому положенні, в інших позиціях та при зміні позицій (перехід з позиції в позицію). Музичний розмір супроводу для вивчення позицій рук. Використання позицій рук в позах croisee, effasee, ecartee.

  1. Перелічити послідовність вправ класичного танцю біля станка.

Визначити послідовність вправ класичного танцю біля станка. Дати стислу характеристику вправи (переклад) та визначити музичний розмір.

Demi-plie et grand plie, Battements tendus. Battements tendus jetes. Demi rond de jambe par terre. Battements fondus. Battements frappes. Rond de jambe en l'air. Petits battements sur le cou-de-pied. Adagio. Grands battements jetes.

  1. Перелічити зв’язуючи рухи в класичному танці.

Характеристика та значення зв’язуючих рухів в класичному танці. Перелічити основні зв’язуючи рухи. Місце використання.

  1. Музичне оформлення уроку класичного танцю.

Роль музики, її образного та емоційного змісту для виховання музикальності і виразності виконання. Необхідні вимоги до музичного оформлення (ясність, зрозумілість, завершеність мелодій, чіткість метро ритмічних формул, змістовність). Методи музичного оформлення уроку (використання музичної літератури, імпровізація).

  1. Поняття epoulement та його значення в уроці класичного танцю.

Значення та переклад поняття. Використання epoulement в класичному танці. З якого періоду вивчається.

Види epoulement. Напрям пліч відносно класу в epoulement croisee et epoulement effasee. Для яких цілей служить: croisee, effasee, ecartee. Музичний розмір супроводу при вивченні epoulement.

  1. Дати характеристику поняттю класичного танцю «Adagio».

Переклад та значення поняття «аdagio». Підготовчі рухи і положення для вивчення аdagio. Вивчення поз та арабесків, потім перехід з пози в позу за допомогою зв’язуючи рухів. Що розвиває аdagio (функції в класичному танці). Види аdagio. Музичний розмір характерний для аdagio.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]