Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_3_kurs_otchyot.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
376.32 Кб
Скачать

Кількість платників, які надали звіти

(осіб)

Назва показника

2011

2012

Абсолютне відхилення

Відносне відхилення, %

Юридичні особи

462

256

-206

55,4

- вели діяльність

187

256

69

136,8

- не вели діяльність

275

-275

0

Фізичні особи

1 754

2 211

357

126,0

- вели діяльність

1 754

2 211

357

126,0

- не вели діяльність

В табл. 5.1. були використані дані з Форми МЕВ «Звіт про надходження сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та застосованих фінансових санкцій» за 2011 та 2012 роки в управлінні ПФУ міста Тореза (Додаток Б).

З табл. 5.1. видно, що кількість платників юридичних осіб менша, ніж платників фізичних осіб. У поточному році кількість юридичних осіб платників збільшилась порівняно з 2011 роком на 69 осіб. Якщо порівняти з фізичними особами платниками, то їх кількість значно більша ніж юридичних і у 2012 році збільшилась на 357 осіб.

Таким чином,персоніфікований облікполягає в збиранні, обробленні, систематизації та зберіганні передбачених законодавством про пенсійне забезпечення відомостей про фізичних осіб, що пов'язані з визначенням права на виплати пенсій з Пенсійного фонду та їх розмір за загальнообов'язковим державним пенсійним страхуванням. Відділ персоніфікованого обліку здійснює свою діяльність згідно з законами України, де чітко вказані всі необхідні положення, на базі яких і ґрунтується робота відділу.

Розділ 6 відділ виконання бюджету, бухгалтерського обліку і контролю за використанням коштів

Вiддiл виконання бюджету, бухгалтерського облiку та контролю за використанням коштiв - це структурний пiдроздiл управлiння Пенсiйного фонду України в м. Торезі Донецької області i безпосередньо пiдпорядковується начальнику управління.

Завдання відділу - планування доходiв i видаткiв управлiння ПФУ, планування забезпечення асигнування на утримання аппарату управлiння, аналiз виконання бюджету управлiння та використання, затверджених асигнувань взагалi, а також по окремих кодах.

Вiдповiдно до завдань вiддiл виконує такi управлiнськi функцiї:

  1. Складає проекти кошторису на утримання апарату управлiння ПФУ в м. Торезі для подання їх до головного управлiння ПФУ в Донецькiй областi.

  2. Складає баланс доходiв i видаткiв управлiння ПФУ, розрахунки i кошториси витрат на утримання аппарату управлiння, подає їх на затвердження до головного управлiння ПФУ.

  3. Здiйснює контроль за ходом виконання балансу доходiв i видаткiв i готує пропозицiї щодо повного надходження доходiв та своєчасного фiнансування видаткiв.

  4. Складає оперативну та статистичну звiтнiсть для подання їх до головного управлiння ПФУ, органи державного управлiння.

  5. Фiнансує вузол зв’язку згiдно заявок на виплату пенсiй, на сплату допомоги на поховання i на сплату послуг по доставцi пенсiй.

  6. Контролює:

  • додержання вимог прийому та вiдпуску матерiальних цiнностей;

  • правильнiсть використання фонду заробiтної плати, установлення посадових окладiв, суворе дотримання штатно-касової дисциплiни;

  • додержання вимог, щодо проведення iнвентаризацiї коштiв, товарно- матерiальних цiнностей, основних засобiв, розрахункових операцiй;

  • стягнення в установленi строки дебiторської i погашення кредиторської заборгованостi, додержання вимог платiжної дисциплiни;

  • законнiсть списання з бухгалтерських балансiв недостач, дебiторської заборгованостi i iнших загублень.

  1. Забезпечує широке використання сучасних видiв обчислювальної технiки пiд час виконання облiково-обчислювальних робiт, прогресивних форм i методiв бухгалтерського облiку, складання достовiрної бухгалтерської звiтностi згiдно первiсних документiв i бухгалтерських записiв i надає їх у вiдповiднi органи.

  2. Забезпечує збереження бухгалтерських документiв постiйного строку зберiгання, тимчасового строку зберiгання, пiсля закiнчення тимчасового строку зберiгання списує по акту i здає їх в макулатуру.

Відділ очолює начальник відділу виконання бюджету, звітності та бухгалтерського обліку - головний бухгалтер. Він є державним службовцем, який призначається на посаду на конкурсній основі., передбаченою законодавством про державну службу, наказом управління Пенсійного фонду України у м. Торезі Донецької області за погодженням з головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області. Звільняється з посади наказом управління Пенсійного фонду України у м. Торезі Донецької області відповідно до чинного законодавства про працю та про державну службу.

Начальник відділу має заступника, який виконує його обов’язки на час відпустки чи відсутності на роботі з поважних причин.  До складу відділу входять також два головних спеціалісти.

Бюджет управління ПФУ в місті Торезі є складовою бюджетної системи Пенсійного фонду, яка підлягає плануванню показників на місцях, контролю за його виконанням та використанням його коштів. Головним джерелом формування бюджету ПФУ є страхові внески від фонду оплати праці та від заробітної плати кожного працюючого, а також кошти державного бюджету та Фондів соціального страхування.

В межах своєї компетенцiї має взаємовiдносини з ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» , Державною податковою адмiнiстрацiєю, АТ «Державний ощадний банк України», ЗАТ КБ «ПриватБанк» та iншими установами i органiзацiями.

Результати дослідження аналізу виконання бюджету управління ПФУ в м. Торезі Донецької області за доходною та видатковою частиною у 2012 році наведені у таблицях 6.1 та 6.2.

Для табл. 6.1 були використані дані показників аналізу виконання бюджету УПФУ в м. Торезі за 2012 рік (Додаток Е).

Таблиця 6.1

Аналіз виконання бюджету управління ПФУ в м. Торезі

за доходною частиною у 2012 році

(тис. грн.)

Назва показника

План

Факт

Виконання плану, %

1

2

3

4

Залишок коштів на початок року

7 796,3

4 943,5

63,4

Власні надходження, усього

243 136,2

242 098,4

99,6

у тому числі

- сума єдиного внеску, розподілена на державне пенсійне страхування, всього

226 743,0

236 076,1

104,1

- інші надходження

2 170,6

2 831,3

78,9

- кошти, сплачені банками за користування тимчасово вільними коштами Пенсійного фонду України

125,6

102,6

81,7

- кошти на виплату різниці у пенсійному забезпеченні наукових працівників, що відшкодовується з небюджетних підприємств та установ

0,00

0,00

0,0