Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова ЕП метод 1..doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
733.18 Кб
Скачать

2. Вибір теми курсової роботи

Приблизна тематика курсових робіт розробляється і затверджується на засіданні кафедри економіки підприємства. Студентам надається право вільного вибору теми роботи із запропонованого кафедрою переліку. Тематика щороку переглядається та доповнюється (додаток А).

Студенту може бути надане право з письмового дозволу кафедри самостійно обрати тему курсової роботи, наприклад, по підприємству, з яким він пов’язаний своєю виробничою діяльністю (для студентів-заочників).

Студент заочної форми навчання вибір теми курсової роботи здійснює з урахуванням своєї практичної діяльності та можливостей використання матеріалів промислових підприємств, де він працює.

Завдання на курсові роботи затверджуються кафедрою за поданням викладача-керівника курсової роботи і видаються студентам не пізніше, ніж за півтора місяця до терміну здачі роботи. Студент забов’язаний регулярно звітувати про виконану роботу своєму керівникові.

Час, відведений на керівництво курсовою роботою, керівник використовує для систематичних консультацій, передбачених розкладом, та перевірки виконання роботи (по частинах чи в цілому).

Слід всіляко стимулювати ініціативний, творчий підхід студента до вирішення поставлених питань, забезпечити суворий контроль за самостійністю виконання роботи, що досягається досить частими, наприклад, щотижневими консультаціями.

3. Структура і зміст курсової роботи

Після вибору теми курсової роботи студент повинен з’ясувати коло питань, які складають її зміст, використовуючи для цього робочу програму курсу з дисципліни “Економіка підприємства” , а також літературу з даної проблеми, в якій висвітлюються ті чи інші питання та проблеми теми дослідження. Після їх вивчення студенту слід розробити і викласти план у письмовій формі. Це надасть студентові змогу детальніше уявити собі структуру роботи, послідовно викласти її зміст, повніше висвітлити коло проблем, які мають бути вирішені у сучасних умовах ринкової економіки.

Після всебічного вивчення літературних джерел, практичних матеріалів студент приступає до написання курсової роботи. Обов’язковими розділами курсової роботи повинні бути:

Вступ ‑ у якому обґрунтовується вибір теми, її актуальність на сучасному етапі розвитку галузі, визначення мети та коло завдань курсової роботи.

Перший розділ (теоретична частина) ‑ аналіз теоретичних та методологічних аспектів, що стосуються теми курсової роботи, їхньої практичної значимості.

Другий розділ (розрахункова частина) ‑ економічний аналіз становища обраного об’єкта дослідження (економічних явищ), що розглядається.

Третій розділ – розрахунок проектних показників діяльності підприємства.

Висновок – частина роботи, у якій викладаються основні результати дослідження на базі порівнянні економічних показників діяльності підприємства.

Визначення актуальності теми є обовязковою вимогою; при її зазначеності автор повинен продемонструвати вміння оцінити необхідність розробки теми, її взаємозвязок з іншими напрямками діяльності підприємства і вплив на економічні показники, розкрити сутність проблемної ситуації, з чого випливає актуальність теми.

Для оцінки становища за обраною темою складається стислий огляд опрацьованої сучасної літератури, який показує необхідність дослідження і розробки відповідних заходів. Курсова робота присвячується відносно вузькій темі; саме цим обумовлена необхідність здійснення літературного огляду тільки з питань обраної теми. Після огляду літературних джерел необхідно показати, які питання теми отримали достатню розробку, яка існує розбіжність поглядів, що ускладнює здійснення управлінської діяльності. Це дозволяє студенту сформулювати мету курсової роботи. На основі мети студент має встановити перелік завдань, які необхідно розвязати в процесі виконання курсової роботи для досягнення зазначеної мети.