Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова ЕП метод 1..doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
733.18 Кб
Скачать

1. Загальні положення

Виконання курсової роботи з дисципліни “Економіка підприємства” є однією зі складових частин навчального процесу і являє собою завершення вивчення дисципліни у підготовці спеціалістів з економіки.

Робота повинна бути виконана на високому теоретичному і практичному рівнях.

Виконання курсової роботи вимагає від студента вміння самостійно підбирати необхідні матеріали з відповідних літературних та інших джерел; глибоко вивчати, узагальнювати, систематизувати ці матеріали і на основі їх аналізу робити відповідні висновки.

У ході виконання курсової роботи студент повинен самостійно знайти та вивчити літературу з обраної теми. Як літературні джерела можуть бути використані підручники, навчальні посібники, монографії, журнальні статті. Обов’язковим є вивчення та використання інструктивних і нормативних документів, які дають можливість більш поглиблено досліджувати в практичному аспекті окремі питання теми курсової роботи.

При виконанні курсової роботи необхідно користуватися спеціальною довідковою літературою (можна скористатися показниками, які щорічно оприлюднюються в Статистичному щорічнику (або на офіційному сервері Держкомстату: www.ukrstat.gov.ua.), іншими аналітично-довідниковими джерелами, регіональними звітами по промисловості, звітами з виробничої практики на конкретних підприємствах міста (області, регіону, країни), здійснювати відповідний аналіз статистичних даних та робити узагальнення.

Мета виконання курсової роботи: поглиблення знань з економіки підприємств майбутніх фахівців і набуття навичок визначення основних економічних показників підприємств шляхом самостійного вивчення літературних джерел, обробки статистичних матеріалів, і проведення відповідних розрахунків. Курсова робота базується на теоретичних знаннях і практичному вмінню студентів, отриманих при вивченні цієї дисципліни.

Курсова робота складається з двох частин:

  1. теоретичної;

  2. розрахункової.

Завдання теоретичної частини – вивчити теоретичну розробленість теми, проаналізувати питання, що стосуються обраної теми, і запропонувати заходи щодо поліпшення економічної ситуації на підприємствах. Тому в першій частині необхідно:

  1. викласти сутність і значення проблеми;

  2. навести показники, які характеризують проблему і дослідити їх динаміку;

  3. зробити аналіз і дати критичну оцінку сучасного стану проблеми;

  4. запропонувати шляхи поліпшення стану.

При вивченні літературних джерел рекомендується вести робочі записи у вигляді тез і конспектів, що полегшить систематизацію й узагальнення матеріалів у відповідності до планів курсової роботи.

Матеріал курсової роботи повинен відповідати таким вимогам:

- не можна висловлювати два судження про один предмет, які б суперечили одне одному;

- кожна висловлена думка або твердження мають бути достатньо обґрунтованими.

Ознайомившись з літературними джерелами, слід приступити до підбору й обробки практичного матеріалу, провести відповідні розрахунки.

Завдання розрахункової частини полягає в одержанні основних економічних показників підприємства з наведених даних, в їх аналізі і складанні висновків.

Результати дослідження мають бути викладені у вигляді висновків та пропозицій. Обсяг курсової роботи повинен складати 35 -40 рукописних аркушів формату А - 4 (включаючи таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо).

Виконання курсової роботи завершується її захистом у встановлений робочим навчальним планом термін.

Основні етапи виконання курсової роботи :

  • вибір теми курсової роботи;

  • підбір літератури і складання бібліографії з обраної теми;

  • вивчення літературних джерел та ознайомлення з їх допомогою зі змістом теми, складання попереднього плану роботи;

  • вивчення практичних матеріалів, уточнення плану і підготовка матеріалів до написання тексту;

  • написання тексту, проведення відповідних розрахунків і оформлення курсової роботи.