Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метода Звязок.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.87 Mб
Скачать

Принцип роботи поїзного радіозв’язку

Принцип роботи показаний на рис.

Коли ДНЦ викликає машиніста, він натискає кнопку ,,Радіо” й одна з кнопок кнопкового пристрою виклику (КПВ) для надсилання вибіркового виклику тієї станції, поблизу якої знаходиться локомотив. Від датчику тонального виклику (ДТВ) надсилається комбінація з двох тональних частот та тональна частота 2400 Гц. Комбінація з двох тональних частот береться шляхом складання двох із семи, а саме f 1=316; f2=430; f3=585; f4=795; f5=1080; f6=1470; f7=2000 Гц, які дають можливість утворювати до 35 комбінацій виклику і використовуються для ввімкнення приймачів тонального вибіркового виклику (ПТВВ) на станції, яку викликають. У кінці комбінації на проміжок часу, що дорівнює 1/3 усього циклу, надсилається частота 2400 Гц (див.рис., а).

На проміжному пункті індивідуальна комбінація сприймається ПТТВ, а частота 2400 Гц – блоком БПП. У результаті радіостанція переходить з режима чергового прийому в режим прийому, підключаючись до кола диспетчерського зв’язку, а з блоку БПП надсилається контрольна частота підключення f =900 Гц (тікер) у сторону диспетчера після закінчення коду вибіркового підключення. Ця частота безперевно надсилається протягом 2 – 3 с, після чого – періодично, через 4 – 6 на 0,5 с.

Диспетчер, отримавши контроль підключення СРС до кола ПДЗ, натискає кнопку ,,Лок”, в коло ПДЗ надсилається комбінація двох частот f 1=1000 Гц та f2=2400 Гц. Частота f2=2400 Гц використовується для переключення СРС з режима прийому в режим передачі, а частота f 1=1000 Гц, надійшовши на вхід передавача, модулює радіочастоту СРС. Локомотивні радіостанції, приймаючи цю модульовану частоту, виділяють з неї частоту f 1=1000 Гц і перемикаються з режиму чергового прийому в режим прийому на 15 с. Після відпускання диспетчером кнопки ,,Лок”, припиняється надсилання частоти 2400 Гц, СРС перемикається на режим прийому. Після цього ДСП натискає педаль і називає номер локомотиву, який він хоче викликати. При натисканні педалі в коло ПДЗ надсилається частота 2400 Гц, яка перемикає СРС в режим передачі. У динаміках всіх локомотивів, що знаходяться в радіусі дії СРС, прослуховується голос ДНЦ. Той машиніст, якого викликають, знімає мікротелефонну слухавку і його ЛРС залишається в режимі прийому, всі останні ЛРС через 15 с налаштовуються на режим чергового прийому. Для переналаштування ЛР на режим передачі машиніст натискає тангенту на мікротелефонній слухавці. Переговори ДНЦ з машиністом прослуховуються у гучномовці ДСП.

Після закінчення переговорів ДНЦ натискає кнопку ,,Відкл” і з БРПЗ в коло ПДЗ надсилається частота 800 Гц, яка сприймається БПП і відбувається відключення СРС від кола ПДЗ і її переналаштування на режим чергового прийому.

Для виклику диспетчера машиніст натискає кнопку ,,ДНЦ-1”, в канал радіо зв’язку надсилається частота f =700 Гц. При прийомі цієї частоти СРС налаштовується на режим прийому, а БПП підключає її до кола ПДЗ і в гучномовці ДНЦ прослуховується виклик. Після надсилання виклику машиніст надає диспетчерові необхідну інформацію.

Рис. Схема розподілу частот

Якщо в момент підключення СРС до кола ПДЗ у ДНЦ натиснута педаль і диспетчер у цей момент говорить, відповідно коло ПДЗ зайняте, виклик машиніста він не чує. Лише після відпускання педалі він почує періодичні сигнали тікера, що свідчить про підключення радіостанції до ПДЗ якимось машиністом. Диспетчер повинен спочатку натиснути кнопку ,,Радіо”, після чого він натискає педаль для передачі машиністу повідомлення.

Після закінчення переговорів роз’єднання кіл ПДЗ та СРС відбувається аналогічно розглянутому вище.

Керування СРС ДСП відбувається безпосередньо з блоку керування, на якому розташовані кнопки виклику та радіостанційні пристрої для переговорів. Виклик машиніста здійснюється шляхом посилки частоти f =1000 Гц.

Робота ЛРС реалізується так само, як і при виклику машиніста ДНЦ.

Виклик машиністом ДСП або машиніста зустрічного поїзду відбувається натисканням кнопки ,,ДСП” або ,,Лок” і надсиланням відповідної частоти виклику 1400 Гц або 1000 Гц. Після закінчення переговорів і встановлення мікротелефонних слухавок на важіль відбувається налаштування СРС і ЛРС на режим чергового прийому.