Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод Практик БД_ПТЭ.doc
Скачиваний:
306
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
14.35 Mб
Скачать

Відправлення поїзда з перекритими кінцевими кранами (п. 7.8)

До цього серйозного інциденту в поїзній роботі відносяться всі випадки відправлення поїзда з перекритими кінцевими кранами в будь-якій його частині.

Якщо в результаті відправлення поїзда з перекритими кінцевими кранами допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то даний випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.

Поява на польовому або локомотивному світлофорі дозволяючого показання сигналу замість заборонного або поява більш дозволяючого показання сигналу (п. 7.9)

До цього серйозного інциденту в поїзній роботі належить:

— поява на світлофорі замість червоного вогню жовтого, жовтого з зеленим або зеленого вогню чи замість синього вогню на маневровому сигналі — білого вогню;

— поява на світлофорі замість жовтого вогню жовтого з зеленим чи зеленого вогню, або замість жовтого з зеленим — зеленого вогню.

При пропуску поїздів по неправильним коліям і коліям, які обладнані пристроями АЛСН без польових світлофорів:

  • поява на локомотивному світлофорі замість червоного з жовтим вогнем — жовтого чи зеленого вогню;

  • поява на локомотивному світлофорі замість жовтого — зеленого вогню.

Якщо в результаті появи на польовому або локомотивному світлофорі дозволяючого показання сигналу замість заборонного або в результаті появи більш дозволяючого показання сигналу допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то даний випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.

Розвалювання вантажу під час руху з порушенням габариту навантаження (п. 7.10)

До цього інциденту в поїзній роботі належать усі випадки зміщення вантажу, розворот його, розладнання кріплення та інше внаслідок порушення технічних умов навантаження та несправності рухомого складу, що викликали вихід вантажу за встановлений габарит навантаження, падіння вантажу або його частин на колію.

Випадки порушення технічних умов навантаження і кріплення вантажу, які не викликали вихід його за встановлений габарит навантаження, а також випадки висипання І витікання вантажу, що призвели до відчеплення вагона від поїзда на будь-якій станції, крім кінцевої, відносяться до порушень (п. 8.6).

Якщо в результаті розвалювання вантажу під час руху допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то даний випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.

Саморозчеплення, розрив автозчепу або гвинтової стяжки в пасажирському поїзді між вагонами (п. 7.11)

До цього серйозного інциденту в поїзній роботі відносяться випадки саморозчеплення, розриву автозчепу або гвинтової стяжки між вагонами у пасажирському поїзді.

При обриві головки автозчепу рухомого складу, в результаті якого в зламі виявлені дефекти (раковини, пори, спай, термічні тріщини, неметалеві включення тощо), що зменшують площу поперечного перерізу до 10%, випадок зараховується за працівниками локомотивного господарства, якщо 10% і більше — за працівниками вагонного господарства.

В усіх випадках.повинні бути складені донесення установленої форми.

Якщо в результаті саморозчеплення, розриву автозчепу або гвинтової стяжки в пасажирському поїзді допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то даний випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.