Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція ЦШ-0060.doc
Скачиваний:
820
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
993.28 Кб
Скачать

6.2 Обов’язки начальника виробничої дільниці

Начальник виробничої дільниці призначається для організації на закріпленій дільниці виробничо-господарської діяльності, у тому числі: технічного обслуговування, ремонтно-будівельних, інших робіт і безпосередньо керує старшими електромеханіками СЦБ і керівниками виробничих бригад.

Начальник виробничої дільниці зобов’язаний:

6.2.1  Знати правила, інструкції та інші керівні матеріали, що відносяться до виробничо-господарської діяльності дільниці. Досконало знати теоретично і практично пристрої СЦБ на дільниці, технологію виконання робіт, правила технічної експлуатації електроустановок споживачів, а також вміти вимірювати і приводити до норми електричні та інші параметри. Знати вимоги охорони праці, основи організації і економіки виробництва, трудового законодавства та діючі положення про працю в дистанції сигналізації та зв’язку.

6.2.2  Проводити технічне навчання на дільницях старших електромеханіків СЦБ і електромеханіків СЦБ.

6.2.3  Забезпечувати на закріпленій дільниці технічне обслуговування, ремонт та безперебійну дію пристроїв СЦБ. Контролювати знання та виконання працівниками дільниці наказів і вказівок Укрзалізниці, залізниці, дирекції залізниці, дистанції сигналізації та зв’язку.

Безпосередньо керувати старшими електромеханіками СЦБ і керівниками бригад в питаннях виробничо-господарської діяльності, в тому числі з забезпечення безпеки руху поїздів, технічного обслуговування і ремонту пристроїв СЦБ, зміцнення в колективі трудової і технологічної дисципліни, розвитку раціоналізаторської роботи та іншої творчої ініціативи.

6.2.4  Узгоджувати плани-графіки технічного обслуговування з аналізом затрат праці по кожному виду робіт, розробляти заходи щодо зниження втрат робочого часу і вдосконалення системи обслуговування пристроїв СЦБ.

6.2.5  Розробляти організаційно-технічні заходи, річні плани ремонту, заміни, підготовки до зими, підвищення надійності і модернізації пристроїв СЦБ та забезпечувати їх виконання.

6.2.6  Здійснювати аналіз транспортних подій та відмов пристроїв СЦБ, які виникають, і вживати заходів, що виключають їх повторення.

6.2.7  Планувати роботу з перемонтажу пристроїв СЦБ за затвердженою технічною документацією і розробляти спільно із старшим електромеханіком СЦБ технологію виконання цих робіт та порядок переключення.

6.2.8  Аналізувати принципові схеми діючих пристроїв СЦБ на відповідність вимогам керівних вказівок та нормативної документації з внесенням встановленим порядком необхідних змін.

Не допускати використання в експлуатації технічної документації з незатвердженими змінами та такої, що не відповідає діючим пристроям. Контролювати виконання старшим електромеханіком СЦБ перевірок відповідності діючих пристроїв СЦБ затвердженій технічній документації.

6.2.9  Виконувати перевірку стану пристроїв СЦБ і технічної документації кожної дільниці (бригади), а також дотримання електромеханіками СЦБ і електромонтерами СЦБ правил виконання та оформлення робіт згідно із затвердженими планами-графіками технічного обслуговування, правильність ведення облікової документації та записів у відповідних журналах та картках: на перегоні не менше одного разу на рік; на станціях і переїздах ‑ не менше одного разу на квартал.

Результати перевірок оформлювати на станціях в журналах форми ДУ-46 та ШУ-2, на переїздах – в журналі форми ПУ-67.

6.2.10  Своєчасно розробляти зміни до Інструкцій про порядок користування пристроями СЦБ.

6.2.11  При відсутності у штатному розкладі посади начальника виробничої дільниці його обов’язки перерозподіляються між іншими працівниками або покладаються на старшого електромеханіка СЦБ відповідно до наказу начальника дистанції.