Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція ЦШ-0060.doc
Скачиваний:
820
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
993.28 Кб
Скачать

14 Обслуговування пристроїв тунельної та мостової сигналізації

14.1  Перевірка дії звукової та світлової сигналізації виконується електромеханіком один раз в чотири тижні.

Результати роботи оформлюються в журналі форми ШУ-2.

14.2  Перевірка дії загороджувальної сигналізації та видимості вогнів загороджувальних світлофорів (світлофорів прикриття) виконується електромеханіком спільно з мостовим (тунельним) майстром один раз на квартал.

Результати перевірки на об’єктах, що обслуговуються черговим працівником, оформлюються в журналах форми ПУ-67 та форми ШУ-2, а на таких, що не обслуговуються черговим працівником – в журналі форми ШУ-2.

14.3  Перевірка стану пульта управління виконується електромеханіком один раз на квартал.

Результати перевірки на об’єктах, що обслуговуються черговим працівником, оформлюються в журналах форми ПУ-67 та форми ШУ-2, а на таких, що не обслуговуються черговим працівником ‑ в журналі форми ШУ-2.

14.4  Перевірка стану приладів і монтажу звукової та світлової сигналізації виконується електромеханіком і електромонтером два рази на рік.

Результати перевірки оформлюються в журналі форми ШУ-2.

14.5  Перевірка відповідності фактичної довжини ділянок наближення їх розрахунковій довжині виконується старшим електромеханіком і електромеханіком один раз в три роки, а також після перемонтажу пристроїв та при підвищенні згідно з наказом начальника залізниці максимально встановленої швидкості руху на дільниці.

Результати перевірки оформлюються в журналі форми ШУ-2.

15 Обслуговування контрольно-габаритних пристроїв (кгп) та пристроїв контролю порушення нижнього габариту (пкпнг)

15.1  Перевірка працездатності КГП вилученням запобіжників у кабельному ящику при заданому маршруті; перевірка працездатності пристроїв ПКПНГ шляхом відключення жили кабелю в кабельній муфті виконується електромеханіком два рази на рік.

Результати перевірки оформлюються в журналі огляду форми ДУ-46.

15.2  Вимірювання напруги на контрольному реле пристроїв КГП, ПКПНГ виконується електромеханіком два рази на рік.

Результати вимірювань оформлюються в журналі форми ШУ-64.

Технічні вказівки

Напруга на контрольному реле пристроїв КГП та ПКПНГ повинна відповідати нормі, встановленій для даного типу реле.

15.3  Участь у перевірці, що проводиться бригадиром колії, стану металевої несучої конструкції та контрольного дроту КГП приймає електромонтер два раз на рік.

Перевірка стану датчиків ПКПНГ виконується спільно електромеханіком і шляховим майстром (бригадиром колії) один раз в чотири тижні.

Результати перевірки оформлюються в журналі форми ШУ-2.

15.4  Вимірювання опору ізоляції контрольного дроту КГП, відключеного від схеми; вимірювання опору ізоляції датчика ПКПНГ щодо землі при відключеному кабелі та опору електричного кола датчика ПКПНГ при відключеному кабелі; внутрішня перевірка стану кабельного ящика (муфти) виконуються електромеханіком та електромонтером два рази на рік (весною та восени).

Результати вимірювань оформлюються в журналі форми ШУ-64.

Технічні вказівки

Опір ізоляції, відключеного від схеми контрольного дроту КГП, відносно елементів несучої конструкції повинний бути не менше 30 кОм.

Опір ізоляції датчиків ПКПНГ, відключених від кабелю, відносно рейки повинен бути не менше 2,0 кОм. Опір електричного кола датчика ПКПНГ повинен бути не більше 1 Ом.