Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
597.5 Кб
Скачать

4.2. Суцільне залісення схилів

Для суцільного залісення схилів крутістю до 6 градусів можна проектувати суцільну оранку упоперек схилу, на схилах крутістю 8-12 градусів – обробіток ґрунту смутами (на пологих схилах розорюють смугу 20-30 м і лишають необроблену стрічку шириною 1-2 м із збільшенням крутизни – ширина обробленої смуги (зменшується).

Для залісення схилів і берегів крутістю 8-12 градусів можна запроектувати наорані тераси, а при крутості більше 12 градусів – виїмково-насипні. Ширина полотна терас становить переважно 2,5-5 м; із зворотнім нахилом. На терасах зразу ж після їх нарізки потрібно передбачити розпушення грушу на глибину 25-27 см у Лісостепу і в Степу – до 33 см.

На відкосах ярів із закінченим формуванням профілю рівноваги можна запроектувати підготовку ґрунту ямками за допомогою мотобура, а на щебінчастих відкосах – підготовку площадок, мікротарілок тощо за допомогою мотики. По дну ярів IV стадії – кінна підготовка ґрунту борознами через 2,5‑3,0 м упоперек дна.

Садіння і догляд по відкосах дна ярів переважно ручні.

На середньо і змитих ґрунтах основний обробіток ґрунту повинен проводитись на глибину залишкового гумусового горизонту, а безвідвальне розпушення – на потрібну глибину.

Потрібно також передбачити можливий відпад сіянців і необхідність доповнення посадок (посівів) у Лісостепу – 10-15 %, в Степу – 15-20 %, в сухому Степу – 25 % від густоти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]