Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pereddiplomna_PRAKTIKA_4-5_kurs.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
104.45 Кб
Скачать

Охорона праці, техніка безпеки

Ознайомлення з питаннями техніки безпеки, промсанітарії, пожежної профілактики, зниження газовиділень, основами трудового законодавства. Специфічні для даного підприємства вимоги з ТБ, промсанітарії, протипожежної безпеки, зниження газовиділення, токсичних продуктів, ПДК в повітрі, стічних водах, населених пунктах. Кратність обміну повітря в цеху. Контроль повітря санслужбами. Система вентиляції, місцеві відсмоктувачі, повітровідводи. Аварійна вентиляція. Обладнання для захисту від статичної електрики, ураження током, захист від блискавки. Заходи запобігання накопичення пилу в вентсистемах. Використання інертних газів. Вогне- і вибухопереривники в цеху. Будова і принцип роботи. Пожежна профілактика в цеху. Категорійність і класи приміщень з вибухо- і пожежної безпеки. Типи використовуваних електроприводів. Правила проведення ремонтних робіт у цеху з ЛГР, використання горючих газів. Захист від ураження електрострумом. Аварійна сигналізація. Засоби індивідуального захисту. Заходи особистої гігієни працюючих. Спецодяг. Побутові приміщення особистої гігієни і приймання їжі.

Економіка, організація і планування виробництва

Виробнича та адміністративно-виробнича структура підприємства. Організація управління цехом. Основні техніко-економічні показники роботи цеху. Об’єм і структура основних виробничих фондів. Ефективний фонд робочого часу основного технологічного обладнання. Графіки ремонту. Організація праці, заробітна плата. Режим роботи цеху. Графік змінності. Баланс робочого часу працюючих. Форми організації роботи в цеху. Наукова організація роботи та її організація в цеху. Продуктивність праці і собівартість продукції, що виотовляється.

Автоматичний контроль та управління процесами

Вивчення питань організації контролю та автоматизації основних технологічних процесів. Параметри, що контролюються та керуються. Тип і технічна характеристика контрольно-вимірювальних приладів та автоматики.

НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА РОБОТА НА ПРАКТИЦІ ТА ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

За період практики студент повинен брати участь у науково-дослідницькій і раціоналізаторській роботах. Темою НДР може бути надання допомоги підприємству з перевірки правильності ведення технологічного режиму, вивчення та аналіз рацпропозицій в цеху, збір статистичних даних з метою вивчення взаємозв’язку вхідних і вихідних параметрів технологічного процесу.

ПРАВОВІ ПИТАННЯ

Правила внутрішнього розпорядку підприємства. Дисципліна праці на підприємстві. Порядок вступу на роботу і звільнення. Порядок накладення покарання за порушення трудової дисципліни. Порядок укладання трудового договору. Заходи до покращення праці жінок, підлітків на підприємстві. Відповідальність за порушення природоохоронного законодавства.

НАВЧАЛЬНІ ЗАНЯТТЯ ТА ЕКСКУРСІЇ

Для студентів повинен бути організований цикл занять за окремими науково-дослідницькими та економічними питаннями. Лекції читають керівники практики від підприємства, спеціалісти і новатори виробництва на підприємстві.

РЕКОМЕНДОВАНА ТЕМАТИКА ЛЕКЦІЙ

1. Історія розвитку підприємства, його досягнення в технічному прогресі галузі.

2. Сучасний стан підприємства і перспективи його розвитку.

3. Наукова організація праці на підприємстві.

4. Механізація та автоматизація виробничих процесів і праці.

5. Охорона навколишнього середовища.

6. Трудове законодавство.

7. Рекуперація та утилізація відходів виробництва.

8. Стандартизація і контроль якості сировини і продукції.

9. Організація управління природоохоронною діяльністю.

10. Техніка безпеки на підприємствах.

11. Аналіз господарської діяльності підприємства в нових умовах господарства.

Керівники практики від університету і підприємства разом організовують у період практики екскурсії по підприємству і на інші підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]