Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet_po_dezodoratsii.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
900.1 Кб
Скачать

7.8 Засоби колективного захисту

1 Допустимі параметри повітряного середовища виробничих приміщень і вміст шкідливих речовин в повітрі робочої зони, встановлені ГОСТ 12.1.005-88 ССБТ "Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітря робочої зони" повинні забезпечуватися:

- загально обмінною вентиляцією, постійно діючою;

- опалюванням.

2 Допустимі норми освітленості відповідно до СП і П 11-4-79 повинні забезпечуватися за допомогою штучного або природного освітлення для VI розряду зорової роботи.

3 Виробничі приміщення і технологічне устаткування цеху рафінування мають бути оснащені сигнальними кольорами і знаками безпеки, відповідно до ГОСТ 12.4.026-76 "Кольори сигнальні і знаки безпеки".

Місця і висоту розташування знаків безпеки, їх число і варіанти розмірів, а також порядок застосування табличок з пояснюючими написами повинні встановлюватися керівником підприємства.

4 Захист від поразки електричним струмом повинен забезпечуватися:

- ізоляцією те до провідних частин;

- заземленням електроустаткування, апаратів, трубопроводів і повітроводів, які можуть виявитися під напругою;

- застосуванням струмів безпечної напруги (наприклад, при роботах з переносним електроінструментом).

5 Захист від дії механічних чинників повинен здійснюватися:

- обгороджуванням частин устаткування, що рухаються;

- облаштуванням перил і відбортовок на майданчиках, розташованих на висоті більше 0,5 м і сходам до них;

- облаштуванням перехідних містків :

- попереджувальною сигналізацією.

7.9. Засоби індивідуального захисту

1 Працівникам і посадовцям на роботах з шкідливими умовами праці а також в несприятливих температурних умовах або пов'язаних із забрудненнями повинні безкоштовно видаватися відповідно до встановлених норм спеціальний одяг, спеціальне взуття і інші засоби захисту, а також засоби, що змивають і знешкоджуючі.

2 Працівникам і посадовцям, професії і посади яких передбачені "Типовими нормами безкоштовної видачі спецодягу, спецвзутті і інших засобів індивідуального захисту" працівникам і службовцям наскрізних професій і посадам усіх областей народного господарства і окремих виробництв спеціальний одяг, спеціальне взуття і інші засоби індивідуального захисту видаються незалежно від того, в яких виробництвах, цехах і ділянках вони працюють, якщо ці професії і посади спеціально не передбачені типовими галузевими нормами.

3 При використанні засобів індивідуального захисту необхідно знати їх технічну характеристику і правила експлуатації.

4 Найменування професій і посад посадовців, для яких передбачена безкоштовна видача спецодягу спецвзутті і інших засобів індивідуального захисту відбираються відповідно до тарифно-кваліфікаційних довідників робіт і професій працівників посад посадовців і іншими нормативними актами.

7.10. Санітарні вимоги до мікроклімату, рівня шуму і вібрації.

1 Метеорологічних параметрів повітря виробничих приміщень (температура, відносна вологість, швидкість руху повітря) повинні відповідати ГОСТ 12.1.005-88.

2 Гранично-допустимий рівень шуму (ПДУ) на постійних робочих місцях і на території підприємства не повинен перевищувати 80 ДБ. ПДУ на робочих місцях необхідно знижувати залежно від тяжкості і напруженості праці. Визначення категорії напруженості і тяжкості праці здійснюється відповідно до енергоємних критеріїв оцінки тяжкості і напруженості праці, приведених в "Санітарних нормах допустимих рівнів шуму на робочому місці".

3 Вібрація на робочих місцях виробничих приміщень не повинна перевищувати гранично-допустимі рівні, встановлені ГОСТ 12.1.012-90.

4. Санітарна характеристика виробничих процесів представлена в таблиці 7.2.

Таблиця 7.2 - Санітарна характеристика виробничих процесів.

Назва виробничого процесу

Група виробничого процесу по санітарній характеристиці (СНіП 2.09.04 - 87)

Відділення нейтралізації олії

Відділення відбілювання,

вінтеризація та дезодорації олії

Кристалізація, експозиція олії (зовнішня установка)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]