Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bilety_poligrafia.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
103.42 Кб
Скачать

1. Виготовлення офсетних друкарських форм цифровими методами за технологією «комп’ютер – друкарська форма» і «комп’ютер – друкарська машина».

Технологія «комп'ютер - друкарська машина» - процес друку і виготовлення друкованих форм (на матеріалі, встановленому безпосередньо на формном циліндрі в офсетній друкарській машині) шляхом прямого експонування, лазерного гравіювання або іншого способу створення друкуючих і пробільних елементів з управлінням від ЕОМ видавничої системи. Ця технологія використовується в машинах цифрового друку для виготовлення барвистих малотиражних видань, в які необхідно вносити зміни у зміст смуг під час друкування тиражу. На деяких з цих машин можливе внесення змін до кожен окремий відбиток. Друкована форма виготовляється безпосередньо на формном циліндрі друкарської машини в процесі друкування. Вона мінлива і в неї можна вносити зміни в процесі друкування після кожного обороту формного циліндра.

2. Поняття винаходу (корисної моделі), умови надання правової охорони, охоронні документи та строки їх дії.

3. Види небезпек у робочій зоні підйомно-транспортних машин. Який порядок реєстрації вантажопідйомного крана в органах Держнаглядохоронпраці? Хто й на підставі чого видає дозвіл про можливості введення в експлуатацію ВПК?

Небезпеки при експлуатації вантажопідіймальних машин (ГПМ), в основному, пов'язані:

- С ненавмисним контактом людини з рухомими частинами обладнання;

- С можливими ударами від падаючих предметів при обриві піднімається;

- С висипанням частини вантажу;

- З падінням ГПМ;

- С наїздом і ударами при зіткненні з пересувними ГПМ.

Реєстрація в органах Держпромнагляду вантажопідіймальних машин першої групи, здійснюється за заявою їх власників або організацій, на балансі яких вони знаходяться і паспорта машини.

Вантажопідйомні машини другої групи перед пуском їх в експлуатацію, повинні бути прийняті на облік на самому підприємстві. Для цього їм надають індивідуальний номер і за цим номером вантажопідйомна машина записується в журнал обліку, який ведеться в організації або їх власником.

Вантажопідйомні машини допускаються в експлуатацію лише за повної їх справності і достатньої міцності, який визначається шляхом технічного огляду.

Дозвіл на роботу крана записують в його паспорт. У паспорт крана заносять також прізвище особи, яка буде відповідати за безпечне проведення вантажно-розвантажувальних робіт.

.Реєстрація Підлягають крани всіх типів, крани-екскаватори, що працюють тільки з гаком або електромагнітом, вантажні електричні візки з кабіною управління, які пересуваються надземними рейковими коліями.

Не реєструються в органах Держнаглядохоронпраці: крани з ручним приводом, крани мостові вантажопідйомністю до 10 т, стріляв і баштові крани вантажопідйомністю до 1 т; стрілові крани з постійним вильотом, неповоротні, непересувна; крани на пересувних комплексах, призначених для виконання ремонтних робіт; електричні талі і лебідки для підйому вантажів і (або) людей.

Дозвіл на роботу кранів, реєструються в органах Держгірпромнагляду, необхідно отримати у таких випадках:

а) перед пуском в роботу тільки зареєстрованої крана;

б) після монтажу і установки крана на нове робоче місце;

в) після реконструкції крана;

г) після ремонту металоконструкцій і заміни несучих елементів або вузлів з використанням зварювання.

У всіх цих випадках дозвіл на роботу крана видається органами технагляду на підставі записаних в паспорті крана результатів технічного огляду, проведеного особою з нагляду. При цьому інспектор технагляду проводить контрольну перевірку стану крана та підкранових колій. Якщо результати контрольної перевірки задовільні, інспектор записує дозвіл на роботу крана в його паспорт. Про наміченому пуск в роботу крана власник повинен повідомити орган технагляду не пізніше, ніж за 5 днів.

Введення в експлуатацію вантажопідіймальних кранів і машин здійснюється на підставі рішення про можливість введення в експлуатацію прийнятого відповідно до цього підрозділом в наступних випадках:

а) перед пуском в роботу знову зареєстрованих вантажопідіймального крана чи машини або після їх перереєстрації згідно з пунктом 10.1.5 цих Правил;

б) після монтажу, пов'язаного із встановленням вантажопідіймального крана чи машини на нове місце;

в) після реконструкції вантажопідіймального крана чи машини, а також ремонту, зазначеного в пункті 5.2.1;

г) після напрацювання строку служби, зазначеного в експлуатаційних документах, вказівках виробника або в чинних НД;

д) після заборони експлуатації вантажопідіймального крана чи машини представником органів

7) Яке технологічне обладнення відносіться до категорії «потенційно небезпечні обєкти». Які Особливості ЕКСПЛУАТАЦІЇ цього обладнення з подивимось небезпеки.

Потенційно небезпечний об'єкт (ПНО) - це об'єкт, на якому можуть використовуватися або виготовляються, переробляються, зберігаються або транспортуються небезпечні речовини, біологічні препарати, а також інші об'єкти, що за певних обставин можуть створити реальну загрозу виникнення аварії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]