Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести з МЕВ.doc
Скачиваний:
488
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
70.14 Кб
Скачать

Платіжний баланс.

1. Активне сальдо платіжного балансу збільшиться, якщо у країні – б) зменшеться реальні процентні ставки.

2. Складова платіжного балансу країни – рахунок поточних платежів – не охоплю чистих доходів – в) зміни в активах країни за кордоном.

3. Неправельне твердженя – б) рахунок капіталу і рахунок поточних операцій у сумі дорівнюють чистому експорту.

4. Країна зі стійким відємними сальдо платіжного балансу має – а) залучати додаткові довгострокові позики від іноземців.

5. Активне сальдо платіжного балансу збільшиться , якщо у країні – б) відбудеться темпи економічного зростання.

6. Україна вирішила встановити контроль над зовнішньою торгівлею для зниження дефіциту платіжного балансу. Одним з наслідків цього буде – а) зниження українського імпорту.

7. Якщо рахунок руху капіталу має додатнє сальдо – г)чистий експорт має бути відємним.

8. Фінансовий рахунок платіжного балансу поліпшиться за рахунок таких подій – б) іноземуі збільшать вкладення в державні облігації.

9. МВФ надає країнам кредит з метою – в) збалансування дефіциту платіжного балансу.

10. Рахунок руху капіталу включає – б) зміни в активах країни за кордоном.

11. Платіжний баланс країни погіршиться – б) центральний банк проводить дефляцій ну політику.

12.Рахунок поточних операцій включає все за винятком – г) змін в активах країни за кордоном.

13. Країна зі стійким додатним сальдо платіжного балансу – д)немає правильної відповіді.

14. Сальдо витрат та доходів у платіжному балансу має – б) дорівнювати одиниці.

15. Платіжний баланс складається із таких розділів – б) рахунок поточних операцій, рахунок операцій з капіталом та фінансових операцій.

16.У випадку незбалансованого платіжного балансу уряд може використовувати – б) девальвацію валюти, резервні активи, надзвичайне фінансування.

17. Платіжний баланс – статистичний звіт, у якому в систематизованому вигляді наводяться сумарні дані про зовнішньоекономічні операції певної країни за певний проміжок часу.

Міжнародні фінансові ринки.

1.Міжнародний фінансовий ринок складається з таких, тісно пов’язаних між собою через систему міжнародних розрахунків, сегментів – а) ринку валют, ринку боргових зобов’язань, ринку титулів власності, ринку фінансових дериватів.

2. Торгівля валютою на світовому ринку здійснюється шляхом таких угод – а) спот, прямих форвардів, свопів, ф’ючерсів, опціонів.

3. Валютний ринок складається – б) ринку негайної поставки валюти, строкового ринку.

4.Форвардний курс може – а) дорівнювати курсу спот, бути вищим або нижчим за курс спот.

5. Прямі форварди і ф’ючерси – це а) угоди між двома сторонами про обмін фіксованої кількості валюти на певну дату в майбутньому за курсом або за ціною, обумовленою у момент укладання угоди.

6. Свопи – це г) операції, які поєднують купівлю-продаж двох валют на умовах негайної поставки з одночасною контругодою на певний строк з тими самими валютами.

7. Опціони – це в) контракти, які надають право(але не зобов’язання) одному з учасників угоди купити або продати певну кількість іноземної валюти за фіксованою ціною протягом певного часу до дати закінчення контракту або тільки на певну дату.

8. Ф*юферси – це а) стандартизовані форвардні контракти на певну суму валюти, торгівля якими здійснюється на організованих біржах.

9. Хеджування це а) компенсаційні дії, які вчиняють покупець або продавець на валютному ринку з метою захисту свого доходу в майбутньому від зміни валютних курсів.

10. Спекуляція – це в) купівля-продаж валюти з метою отримання прибутку, який дорівнює різниці між курсом спот, за яким покупець купує валюту, та курсом спот, за яким він її продав.

11. Арбітраж – це в) купівля валюти або іншого активу на одному ринку, її негайний продаж на іншому ринку та отримання прибутку завдяки відмінності ціни купівлі та ціни продажу.

12. Валютні ризики – це а) група ризиків, які виникають внаслідок використання декількох валют у міжнародних угодах.

13. Заходи з реструктуризації боргу включають а) перенесення платежів, скорочення суми боргу, ре капіталізацію боргу, продаж боргу, конверсію боргу у формі свопів боргу на акції.

14. Титули власності на світовому ринку представлені – а) акціями, депозитарними розписками.

15. Фінансові деривати – це а) інструменти торгівлі фінансовим ризиком, ціни яких прив’язані до іншого фінансового або реального активу.

16. Згідно з класифікацією БМР є такі типи активів, до кожного з яких юбо до будь якого їх поєднання може бути прив’язаний дериват – а) товари, акції, іноземна валюта, процентна ставка.

17. Ціна дериватів визначається – а) зміною цін на товари або фінансові інструменти, індексами цін або відмінностями між двома цінами.

18. Основні різновиди свопів – а) товарні, валютні, купонні, базисні, між валютні.

19. Основні типи опціонів такі – г) товарні, на акції, валютні, процентні.

20.За механізмом виконання опціони можуть бути – б) американського стилю, європейського стилю.

21. Акції – це цінні папери, які підтверджують право на їх власника на частку в капіталі компанії і дають йому право голосувати на щорічних зборах акціонерів, обирати директорів і отримувати у вигляді дивідендів частку від прибутку компанії.