Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести з МЕВ.doc
Скачиваний:
488
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
70.14 Кб
Скачать

Міжнародна економічна інтеграція.

1. Якщо дві країни укладають угоду, за якою експортно-імпортні операції резидентів цих країн не оподатковуються митами, то така форма інтеграції називається – б) зона вільної торгівлі.

2. Узгоджене скасування групою країн національних митних тарифів і запровадження загального митного тарифу і єдиної системи нетарифного регулювання торгівлі щодо третіх країн називається – в) митний союз

3. Ефект споживання показує – г) збільшується споживання товару в результаті приєднання країни до митного союзу.

4. Динамічний ефект економічної інтеграції – це а) економічні наслідки, які виявляються на пізніших стадіях функціонування митного союзу.

5. Що належить до переваг інтеграції країн – а) зростаюча конкуренція між виробниками інших країн.

6. Що належить до передумов інтеграції – в) близькість рівнів економічного розвитку та ступеня економічної зрілості країн, що інтегруються.

7. Процес економічної взаємодії країн, який приводить до зближення господарських механізмів, який набирає форми міждержавних угод і погоджено регулюється міждержавними органами, називається – д) економічна інтеграція.

8. Процес підписання на двосторонній основі угод між окремими державами або між вже наявними інтеграційними угрупованнями й окремою країною або групою країн називається – д) преференційна торгова угода.

9. Якщо у результаті утворення митного союзу виникає ефект відхилення торгівлі, то – г) усі відповіді правильні.

10. Статичний ефект економічної інтеграції – це д) правильні відповіді б, в, г.

11. Що належить до недоліків інтеграції – г) зростання кількості злиттів компаній.

12. Система міждержавних органів, що координують діяльність інтеграційних обєднань, створюється на етапі – б) митного союзу.

13. Країни, що інтегруються , домовляються про свободу пересування не тільки товарів і послуг, а й факторів виробництва – капіталу і робочої сили. Цей процес називається – а) спільний ринок.

14. Теорію митного союзу розробив – б) Валінер.

15. Внаслідок утворення митного союзу ефект доходу – г) дорівнює нулю.

16. Головною причиною створення НАФТА – б) географічна близькість.

17. Повне скасування митних тарифів у взаємній торгівлі за умови збереження національних митних тарифів щодо третіх країн веде до утворення б) зони вільної торгівлі.

18. До основних цілей інтеграції належать – в) використання переваг економіки масштабу, сприяння структурній перебудові економіки, створення сприятливого зовнішньо-політичного середовища.

19. Ефективність створення митного союзу між країнами залежить від співвідношення абсолютних розмірів – в) ефекту створення торгівлі й ефекту відхилення торгівлі.

20. Головною передумовою створення СНД було – г) усі відповіді правильні.

21. Економічна інтеграція – процес економічної взаємодії країн, який приводить до зближення господарських механізмів, який набирає форми міждержавних угод і погоджено регулюється міждержавними органами.

22. Спільний ринок - країни, що інтегруються , домовляються про свободу пересування не тільки товарів і послуг, а й факторів виробництва – капіталу і робочої сили.

23. Зона вільної торгівлі – повне скасування митних тарифів у взаємній торгівлі за умови збереження національних митних тарифів щодо третіх країн.

24. Ефект відхилення торгівлі – переорієнтація місцевих споживачів з купівлі товару в ефективнішого поза інтеграційного джерела поставки на менш ефективне внутрішньо інтеграційне джерело, яка відбувається в результаті усунення імпортних мит у рамках митного союзу.

25. Ефект створення торгівлі – переорієнтація місцевих споживачів з менш ефективного внутрішнього джерела постачання товару на більш ефективне зовнішнє джерело(імпорт), яка стає можливою в результаті усунення імпортних мит в рамках митного союзу.

26. Митний союз - узгоджене скасування групою країн національних митних тарифів і запровадження загального митного тарифу і єдиної системи нетарифного регулювання торгівлі щодо третіх країн.