Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет по практике 1.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
416.26 Кб
Скачать

2.3 Аналіз емісії карток пат кб «Приватбанк»

Комерційний банк „ПриватБанк" емітує до 40 різних видів пластикових карток міжнародних платіжних систем VISA і MasterCard. Порівняльна характеристика цих карткових банківських продуктів в повному обсязі представлена в додатках (див. додаток Ж). Як зазначалося раніше, це картки розрахункові, дебетні, корпоративні, електронний гаманець і найпопулярніша у пересічного громадянина кредитна картка. Пластикові картки класифікуються ще, як особисті, зарплатні, пенсійні, соціальні та іш.

Розглянемо основні характеристики пластикових карток призначених для приватних осіб.

До пластикових карток міжнародної платіжної системи VISA належать наступні:

VISA Infinite. Найпрестижніша картка в ієрархічній структурі карток МПС "VISA". ПриватБанк першим з українських банків і третім серед банків СНД розпочав емісію найпрестижніших карток Visa, карток, яких у всьому світі випущено всього кілька тисяч, серед власників яких чимало представників світової еліти.

VISA Platinum. Елітна картка для VIP-клієнтів. До складу комплекту Platinum входять страховий поліс, платіжні, дисконтна і сервісна картки. Персональне VIP-обслуговування. На ринку України тільки ПриватБанк пропонує картки найвищого рівня.

VISA Gold. Елітна картка. Широкий спектр послуг, що надаються. Безкоштовне оформлення страхового поліса і сервісної картки.

Фотокартка. Картка, дизайн якої Ви створюєте самі. На ній Ви можете розмістити своє улюблене фото: фото коханих, дітей, онуків і образ близьких людей завжди буде поруч з Вами. Фотокартка емітується ПриватБанком на базі картки Visa Classic.

VISA Classic. Стандартна платіжна картка. Випускається два варіанти: міжнародна картка - International і внутрішньоукраїнська карта - Domestic. Приймається у всіх банкоматах, банках, торгово-сервісних точках, де розміщений логотип VISA.

VISA Аutосаrd. Стандартна платіжна картка. Випускається два варіанти: міжнародна картка - International і внутрішньоукраїнська картка - Domestic. Дисконтна програма для автолюбителів.

VISA Starcard. Спільний продукт із компанією Kyivstar GSM. Картка на базі VISA Classic. Дисконтна програма. Привабливі тарифи. Усі переваги міжнародної платіжної картки.

VISA Electron. Масова міжнародна платіжна картка. Приймається тільки в електронному середовищі - банкоматах, електронних терміналах, де розміщений логотип VISA Electron. Найнижчі тарифи на ринку України.

Картка "Ровесник". Платіжні картки для дітей та підлітків від 7 до 17 років

Крок до майбутнього. Новий пакет банківських послуг спеціально для студентства

Пенсійна картка. Вибір з різних типів карток - внутрішньоукраїнських і міжнародних. Нарахування високих процентів на залишок по картковому рахунку.

До пластикових карток міжнародної платіжної системи MasterCard належать наступні:

MasterCard World Signia. ПриватБанк першим з українських банків приступив до емісії платіжних карток World Signia, що займають найвище положення в ієрархічній структурі карток платіжної системи MasterCard. Підпис власника картки наноситься "золотом" на лицьову сторону, тим самим підкреслюючи статус власника і виділяючи його серед інших небагатьох власників престижних карток.

MasterCard Platinum. Елітна картка для VIP-клієнтів. До складу комплекту Platinum входять страховий поліс, платіжні, дисконтні та сервісні картки, обслуговування за стандартом VIP. Можливі валюти карткового рахунку - гривня, долар США і євро.

Eurocard/Mastercard Gold. Елітна картка. Широкий спектр послуг, що надаються. Безкоштовне оформлення страхового поліса і сервісної картки. Можливі валюти карткового рахунка - гривня, долар США і євро.

Eurocard/Mastercard Mass. Стандартна міжнародна платіжна картка. Приймається у всіх банкоматах, банках, торгово-сервісних точках, де розміщено логотип Eurocard/Mastercard. Можливі валюти карткового рахунка - гривня, долар США і євро.

Cirrus/Maestro. Масова платіжна картка. Приймається в банках/банкоматах, торгово-сервісних точках, де розміщені логотипи Cirrus, Maestro. Найнижчі тарифи на ринку України. Можливі валюти карткового рахунка - гривня, долар США і євро.

Пакет банківських послуг "Морський". Пакет банковських послуг, розроблений спеціально для співробітників морських та річкових професій. Пільгові тарифи. Відсутність аналогів на ринку України.

Карти Меридіан MasterCard. Міжнародні платіжні картки - спільний продукт ПриватБанку та авіакомпанії Аеросвіт.

Пенсійна картка. Вибір з різних типів карток - внутрішньоукраїнських і міжнародних. Нарахування високих відсотків на залишок по картковому рахунку.

Картки миттєвого випуску. Найкращий подарунок. Міжнародна картка миттєвого випуску. Випускається безкоштовно. Приймає участь у щомісячних розіграшах призів.

Миттєва. Міжнародна картка миттєвого випуску. Оформлення займає 15 хвилин. Картка цікава перш за все для людей, які цінують свій час, відправляються у відпустку, відрядження.

Maestro Prepaid. Картка, отримання якої у Вас займе 10-15 хвилин. Картку можна використовувати в якості подарунку. Не вимагає укладення договору. Використовується в банкоматах та терміналах з вводом ПІН-коду.

TravelCard. Міжнародна картка для клієнтів, які відправляються у поїздки та мандрівки. Приймається тільки в банкоматах. Валюта картки - гривня, євро, долар США.

У пакеті банківських платіжних карток ПриватБанку є незвичайна, так звана віртуальна картка для розрахунків в Інтернет - VISA InternetCard, картка рівня VISA Classic. Тарифи значно нижче стандартної невіртуальної картки.