Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TEKhPROTsESI_Z_PMM_PEChAT.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
968.19 Кб
Скачать

21.Сутність системи цзл. Задачі, які вирішує застосування системи цзл в аеропорту

Сьогодні найбільш рентабельними засобами заправки ПК паливом є системи централізованої заправки (ЦЗЛ). Досвід експлуатації ПК показав, що використання паливозаправників стає неекономічним та ускладнюється зі зростанням обсягів потреб ПК у паливі. Біля ПК на місцях стоянок скупчується велика кількість обслуговуючих машин, у тому числі ПЗ, що створюють труднощі, а в окремих випадках призводять до аварійних наїздів та зіткнень. У зв’язку з цим виникла проблема швидкої та економічної заправки паливом великих типів ПК, вирішення якої було досягнуто за рахунок застосування систем централізованої заправки ПК паливом. ЦЗЛ вирішила такі проблеми:

  • Одночасне виконання технологічних операцій по наземному обслуговуванні ПС

  • Скорочення часу ПС на землі завдяки вдосконаленню або впровадженню нових більш ефективних технологічних ресурсів

Сутність ЦЗЛ полягає в тому, що пальне з витратного резервуара за допомогою декількох відцентрових насосів пропускається через фільтри і далі транспортується магістральним трубопроводом до розподільного колектора,який обслуговує мережу заправних пунктів.

22.Наведіть перелік обладнання системи цзл аеропорту та назвіть його призначення

ЦЗЛ являє собою комплекс технічних засобів, які включають:

  • Витратні резервуари з необхідною арматурою

  • Насосну станцію з системою керування та пуску

  • Фільтраційний пункт

  • Обладнання для гасіння гідравлічних ударів

  • Систему трубопроводів з гідратними колонками та приєднуючою арматурою

До системи ЦЗЛ також входять ЗА, які монтуються на шасі автомобіля і мають лічильники, фільтри - сепаратори, регулятори тиску, приймальні та роздавальні рукави, контрольно-вимірювальну апаратуру та протипожежне обладнання.

Паливо з витратного резервуара за допомогою декількох відцентрових насосів пропускається через фільтри і далі транспортується магістральним трубопроводом до розподільного колектора,який обслуговує мережу заправних пунктів.

23.Сформулюйте переваги застосування системи цзл в аеропорту у порівнянні із застосуванням пз для заправлення пс пальним

До позитивних якостей використання ПЗ відносять їх маневрування, автономність, здатність доставляти паливо безпосередньо до місць стоянки ПК незалежно від їхнього розташування. Але досвід експлуатації ПК показав, що використання паливозаправників стає неекономічним ( також це витрата пального на їх переміщення) та ускладнюється зі зростанням обсягів потреб ПК у

паливі. Біля ПК на місцях стоянок скупчується велика кількість обслуговуючих машин, у тому числі ПЗ, що створюють труднощі, а в окремих випадках призводять до аварійних наїздів та зіткнень. Тому перевагами ЦЗЛ є те,що пальне з резервуарів за допомогою насосів по трубопроводах подається безпосередньо до місця заправлення у необмеженій кількості,можлива одночасна заправка декількох ПК,які встановлені у безпосередній близькості від гідратної колони,скорочення часу перебування ПК на землі, що необхідно у зв’язку із зростанням кількості рейсів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]