Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розділ 3...docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
78.41 Кб
Скачать

Висновки до розділу 3

ВАТ "Вiнницька кондитерська фабрика" перебуває у стані розвитку і має можливості для покращення такої складової, як маркетинг, що характеризує успішність функціонування підприємства та свідчить про наявність передумов подальшого розвитку потенціалу підприємства. Підприємству необхідно звернути увагу на збалансованість всіх складових його потенціалу. Вектор фінанси у ВАТ "Вiнницька кондитерська фабрика" є найбільшим і це свідчить про успішність функціонування підприємства. ВАТ "Вiнницька кондитерська фабрика" має середній потенціал.

Для покращення свого фінансового стану підприємство повинне:

  • реалізувати всю продукцію, що є на складах;

  • знизити собівартість продукції;

  • збільшити суму грошових коштів на розрахунковому рахунку;

  • розробити нові види продукції.

Висновки

Результати діяльності підприємства різноманітні і включають поряд з виробничими й економічними (фінансовими) підсумками досягнення в області технічного і соціального розвитку. Розвиток потенціалу має важливе значення для розвитку потенціалу.

Економічний потенціал - це сукупність наявних та придатних до мобілізації основних джерел, засобів країни, елементів потенціалу цілісної економічної системи, що використовуються і можуть бути використані для економічного зростання й соціально-економічного прогресу.

Економічний потенціал підприємства — це властивість носія забезпечити отримання максимального рівня стабільного прибутку за певний період (рік, середній за галуззю строк окупності, середній строк корисного використання, т.д.), або отримання максимальної ціни продажу.

Оцінка стану динаміки економічного потенціалу підприємства охоплює оцінку майнового стану підприємства, оцінку результативності фінансово-господарської діяльності, оцінку фінансового стану підприємства.

Проаналізувавши фінансовий стан ВАТ "Вiнницька кондитерська фабрика" можна спостерігати позитивну тенденцію розвитку. Підприємство працює ефективно, про що свідчать рентабельність активів, господарської діяльності та продукції. ВАТ "Вiнницька кондитерська фабрика" у 2011 році отримало чистий прибуток в сумі 12760, який збільшився на 159,09%. Значно збільшились обсяги реалізації продукції, що є дуже важливим для розвитку підприємства. Про високу ліквідність свідчать показники ліквідності. Це означає, що підприємство здатне швидко продати активи й одержати гроші для оплати своїх зобов'язань. ВАТ "Вiнницька кондитерська фабрика" за рахунок власних коштів спроможне забезпечити запаси й витрати, не допустити невиправданої кредиторської заборгованості, своєчасно розрахуватись за своїми зобов'язаннями. Про це свідчать показники фінансової стійкості підприємства.

Для покращення свого фінансового стану підприємство повинне:

  • реалізувати всю продукцію, що є на складах;

  • знизити собівартість продукції;

  • збільшити суму грошових коштів на розрахунковому рахунку;

  • розробити нові види продукції.