Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перелік питань до Захисту КР.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
150.02 Кб
Скачать

1

Перелік описових питань до захисту кр.

  1. Що таке інтегроване середовище розробки програми Delphi?

Інтегроване середовище розробки (IDE) це форми програми Delphi які використовуються для візуального конструювання програм-додатків. Після запуску програми Delphi на екрані можна побачити п'ять вікон:

головне вікно — Delphi 7;

вікно стартової форми — Form 1;

вікно редактора властивостей об'єктів — Object Inspector;

вікно перегляду списку об'єктів — Object TreeView;

вікно редактора коду — Unitl.pas.

  1. Призначення вікна Object Inspector?

Вікно Object Inspector — вікно редактора властивостей об'єктів призначено для редагування значень властивостей об'єктів (вкладка Properties) та вибору подій (вкладка Events).

  1. Що таке властивості об’єкту?

Властивості об'єкта — це характеристики, що визначають вид, положення і поводження об'єкта. Наприклад, властивості width і Height задають розмір (ширину і висоту) форми, властивості Tор і Left - положення форми на екрані, властивість caption - текст заголовка.

  1. Що таке події?

Подія (Event) - це те, що відбувається під час роботи програми. В Delphi кожній події привласнене ім'я. Наприклад, клік кнопкою миші - це подія OnClick, подвійний клік мишею подія OnDblClick (можна навести інші приклади подій).

Реакцією на подію реалізується як процедура обробки події. Таким чином, для того щоб програма виконувала деяку роботу у відповідь на дії користувача, програміст повинен написати процедуру обробки відповідної події.

  1. Що таке компіляція?

Компіляція - це процес перетворення вихідної програми в програму, що виконується. Процес компіляції складається із двох етапів. На першому етапі виконується перевірка тексту програми на відсутність помилок, на другому - генерується програма, що виконується (ехе-файл).

  1. Що таке попередження та підказки?

При виявленні в програмі неточностей, які не є помилками, компілятор виводить підказки (Hints) і попередження (warnings).

Наприклад, підказка, яка часто виводиться є повідомлення про оголошену, але не використану змінну.

  1. Що таке RAD - системи?

В основі систем швидкої розробки (RAD-систем, Rapid Application Development - середовище швидкої розробки додатків) лежить технологія візуального проектування і програмування подій, суть якого полягає в тому, що середовище розробки бере на себе більшу частину рутинної роботи, залишаючи програмістові роботу з конструювання діалогових вікон і функцій обробки подій.

  1. Що таке об'єкт, якими властивостями він володіє?

Об’єкт це об’єднання даних та коду у єдине ціле. Об’єкт має:

  • певну сукупність властивостей (наприклад надпис має такі властивості як ім’я; розміри надпису, розміщення тексту у надпису і т.д.)

  • певну сукупність методів (правил). Методи представляють собою дію, яка виконується над об’єктом та його властивостями.

  • певну сукупність подій. Кожен об’єкт має набір подій на які можна запрограмувати відклик.