Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Титулка для викл мет.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
232.45 Кб
Скачать

Засоби проведення поточного контролю знань студентів.

Контроль успішності на кожному практичному занятті здійснюється у вигляді вихідного і кінцевого рівнів знань.

Контроль вихідного рівня знань відображає результат засвоєння студентами матеріалу на забезпечуючи кафедрах і курсах, а також самостійної позааудиторної підготовки студентів до відповідної теми заняття.

Для контролю вихідного рівня знань студентів на занятті застосовується:

а) комп’ютерне тестове опитування, у вигляді 10 графічних зображень;

б) усне опитування з необхідних фундаментальних дисциплін і з матеріалу підручників, згідно з контрольними питаннями і ситуаційними завданнями для самоконтролю.

в) практичні навики, які включають демонстрацію на трупному матеріалі, муляжах та на живому та замальовки схем (див. список рекомендованих для зарисовки схем) та заповнення клішованих малюнків;

Для контролю кінцевого рівня знань застосовується:

а) комп’ютеризовані або паперові контрольні тести кінцевого рівня знань у вигляді ситуаційних задач з ймовірними відповідями.

Оцінювання засвоєння модулів Розподіл балів, що присвоюються студентам при вивченні модуля 2

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент за поточну успішність модуля 2, вираховується шляхом множення кількості балів, що відповідають максимальному балу, який становить «3», на кількість тем (37) і становить 111 балів. За індивідуальну самостійну роботу при успішному її захисті студенту нараховуються ще 9 балів. Таким чином, максимальна кількість балів, яку може набрати студент при вивченні модуля 2, становить 120 ( 111 балів за поточну успішність та 9 балів за індивідуальну роботу).

Мінімальна кількість балів за поточну успішність, яку може набрати студент при вивченні модуля 2, вираховується шляхом множення кількості балів (1) на кількість тем у модулі (37) і становить 37 балів. Мінімальна позитивна кількість балів за практичне заняття становить 1 бал. Оцінка від 0 до 1 бала за практичне заняття модуля 2 є незадовільною, яку студент може перездати.

Як видно з таблиці 1, при вивченні модуля 2, тестовий контроль для визначення початкового рівня знань, який включає графічні зображення з ймовірними відповідями оцінюється від 0 до 0,5 бала. Кінцевий рівень знань включає тестовий контроль з ситуаційними задачами на комп’ютері або паперовому носії з ймовірними відповідями і оцінюється від 0 до 0,5 бала. Для оцінювання загального тестового контролю практичного заняття сумуються бали початкового і кінцевого рівнів знань.

- «0» балів - менше 40 % правильних відповідей від суми початкового і кінцевого рівнів знань (0 – 8 правильних відповідей з 20: 10 графічних тестів початкового рівня і 10 ситуаційних задач кінцевого рівня);

- «0,5» бала - від 50 до 80 %; правильних відповідей суми початкового і кінцевого рівнів знань 9 – 16 правильних відповідей з 20: 10 графічних тестів початкового рівня і 10 ситуаційних задач кінцевого рівня);

- «1» бал - більше 90 % суми початкового і кінцевого рівнів знань 17 – 20 правильних відповідей з 20: 10 графічних тестів початкового рівня і 10 ситуаційних задач кінцевого рівня).

Усна відповідь студента на занятті оцінюється від 0 до 1,5 бала:

- «0» балів, якщо студент не знає теоретичного матеріалу по темі заняття;

- «0,5» балів, якщо студент при відповіді допускає помилки та частково знає теоретичний матеріал, слабо володіє латинською термінологією;

- «1» бал, якщо студент при відповіді допускає незначні неточності, вільно володіє латинською термінологією;

- «1,5» бали, якщо студент досконало знає теоретичний матеріал, використовуючи таблиці, дає правильні відповіді на поставлені запитання, вільно володіє латинською термінологією.

Практичні навички, якими повинен володіти студент, оцінюються від 0 до 0,5 балів:

- «0» балів, якщо студент не знає та не володіє виконанням практичного навику, не вміє малювати схему;

- «0,5» бала студент може отримати при правильному виконанні практичних навичок та замальовці схем.