Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodmaterialy_M-1-lik_dlya_studentiv (1).doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
15.09 Mб
Скачать

Завдання для самостійної позааудиторної роботи:

  1. Вивчіть матеріал за конспектом лекцій та рекомендованою літературою.

  2. Вивчіть:

а) анатомічну будову ліктьового суглоба;

б) різновиди сполучення кісток передпліччя;

в) анатомічну будову променево-зап’ясткового суглоба;

г) анатомічну будову міжзап’ясткового та середньозап’ясткового суглобів, суглоба горохоподібної кістки;

д) будову зап’ястково-п’ясткових, п’ясткових та міжфалангових суглобів;

е) кисть в цілому, її анатомічні утворення;

є) аналіз рухів у вище перерахованих суглобах.

3. Дайте відповідь на контрольні питання.

Контрольні питання:

  1. Ліктьовий суглоб, складові частини, суглобова капсула.

  1. Плечо-променевий суглоб: суглобові поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів.

  2. Плечо-ліктьовий суглоб. Суглобова поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів.

  3. Проксимальний променево-ліктьовий суглоб. Суглобові поверхні.

  1. Зв’язки ліктьового суглоба.

  2. Аналіз рухів у ліктьовому суглобі.

  3. Дистальний променево-ліктьовий суглоб: суглобові поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів, аналіз рухів.

  4. Анатомічна будова променево-ліктьової мембрани.

  5. Променево-зап’ястковий суглоб: суглобові поверхні, суглобова капсула характеристика у відповідності до класифікації суглобів.

  6. Зв’язки променево-зап’ясткового суглоба, аналіз рухів.

  7. Анатомічна будова та функціональна характеристика суглобів зап’ястка: міжзап’ясткових, середньозап’ясткового суглобів та суглоба горохоподібної кістки. Характеристика суглобових поверхонь, суглобових капсул та зв’язок, можливі рухи.

  8. Зап’ястково-п’ясткові суглоби: суглобові поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів, зв’язки, можливі рухи.

  9. Зап’ястково-п’ястковий суглоб великого пальця: суглобові поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів, зв’язки, аналіз рухів.

  10. Міжп’ясткові суглоби: суглобові поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів, зв’язки, аналіз рухів.

  11. П’ястково-фалангові суглоби: суглобові поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів, зв’язки, аналіз рухів.

  12. Міжфалангові суглоби: суглобові поверхні, суглобова капсула, характеристика у відповідності до класифікації суглобів, зв’язки, аналіз рухів.

Обсяг самостійної роботи на занятті

Студенти самостійно працюють з вологими препаратами. Самостійно вивчають і демонструють будову і топографію з’єднання між кістками верхньої кінцівки. Аналізують рухи в цих з’єднаннях. Викладач консультує студентів по темі заняття, показує напрям шкірних розрізів для препарування. В кінці заняття викладач шляхом тестування кінцевого рівня знань та вмінь оцінює роботу кожного студента в академічному журналі.

.