Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Medod_pr_virobnichoyi.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
108.03 Кб
Скачать

Івано-Франківський національний технічний

університет нафти і газу

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор з науково-

педагогічної роботи

________С.А. Чеховський

“___”____________2012р.

Виробнича практика Робоча програма

Факультет Механічний

Кафедра Нафтогазового обладнання

Напрям підготовки 050304 – Нафтогазова справа

Спеціальність Обладнання нафтових і газових промислів

Освітньо-кваліфікаційний рівень Бакалавр

Денна форма навчання

Курс 3

Семестр 6

Тривалість 4 тижні

Всього годин / кредитів ЕСТS 180 / 5

Кількість модулів 1

Кількість змістовних модулів 4

Форма контролю Диференційований залік

Івано-Франківськ

2012 Рік

Робоча програма виробничої практики містить структуру, зміст і обсяги знань, умінь і навичок, що підлягають засвоєнню студентом під час проходження практики, а також її методичне забезпечення.

Складено згідно з робочим навчальним планом підготовки бакалаврів спеціальності “Обладнання нафтових і газових промислів”.

Програму розробив:

кандидат технічних наук,

доцент кафедри нафтогазового

обладнання А.П. Джус

Робоча програма обговорена та рекомендована до затвердження на засіданні кафедри нафтогазового обладнання (протокол № від . .2012р.)

Завідувач кафедри нафтогазового обладнання

доктор технічних наук,

професор Є.І. Крижанівський

Декан механічного факультету

кандидат технічних наук,

доцент Л.І. Романишин

Начальник навчального

відділу Б.В. Сверида

Завідувач лабораторії організації

практик і зв’язків з виробництвом О.В. Юрчишин

Вступ

Виробнича практика проводиться після шостого семестру навчання студентів в університеті і її тривалість складає чотири тижні.

Базами практики є підприємства та організації нафтогазового профілю, з якими укладені відповідні угоди (управління бурових робіт, нафтогазовидобувні управління, геологорозвідувальні експедиції, підприємства з випуску чи ремонту бурового і нафтогазопромислового обладнання, проектні та науково-дослідні організації тощо).

Вибір місця практики студента залежить від теми і змісту завдань з курсового проектування, науково-дослідної роботи, місця проживання та перспектив його майбутнього працевлаштування.

На підставі угоди, укладеної між університетом і підприємством, керівник підприємства видає наказ на практику, визначаючи в ньому порядок організації і проведення практики, заходи по створенню необхідних умов студентам для виконання ними програми практики, контролю за виконанням студентами правил внутрішнього розпорядку, призначає керівника практики від підприємства.

Від університету для керівництва і контролю за проходженням практики наказом ректора призначається викладач кафедри.

Перед оформленням на практику студент зобов’язаний пройти інструктаж з техніки безпеки і ознайомлюється з основними питаннями безпеки життєдіяльності на даному підприємстві. На час проходження практики студент підпорядковується правилам внутрішнього розпорядку підприємства.

На основі зібраних матеріалів студент оформляє звіт згідно програми, з обов'язковим висвітленням питань індивідуального завдання. Звіт виконується відповідно до вимог (див. розділ 4) та підписується в керівника практики.

Після закінчення практики студенти, розрахувавшись з підприємством, своєчасно прибувають в університет для захисту звіту з практики.

У зв’язку з проходженням практики в літній період, звіт дозволяється захищати у 10-и денний термін від початку наступного семестру. Студенти захищають звіт перед комісією, яка призначається завідувачем кафедри. Оцінювання знань за результатами практики проводиться диференційно. Оцінка за практику заноситься в залікову книжку студента та заліково-іспитову відомість за підписами членів комісії.

Студент, який не пройшов практику або отримав негативну оцінку, відраховується з університету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]