Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Microsoft Word Document.docx
Скачиваний:
88
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
32.16 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Кременчуцький НАЦІОНАЛЬНИЙ університет

імені михайла остроградського

Звіт про проходження перекладацької практики

На базі ПП “Вознюк”

Факультет права, гуманітарних

І соціальних наук

Кафедра перекладу

Спеціальність – «Переклад»

Група Філ-12-1(2)

Чабан Вікторія

Керівник: доцент кафедри перекладу

Чрділелі Тетяна Василівна

Кременчук 2014

Зміст

  1. Загальна характеристика ПП «Вознюк»…………………3

  2. Завдання перекладача на підприємстві……………………………...5

  3. Аналіз виконаних перекладів під час проходження практики на

базі ПП «Вознюк»………..…..…………………………..6

  1. Словник1……………………………………………………………..

1.ПП «Вознюк» - підприємство, що виробляє і реалізує (має мережу власних магазинів з реалізації виробленого товару) офісні меблі, дверні блоки, металеві решітки, декоративні фасади, елементи бортів і підлоги для автомобілів. Продукція заводу орієнтована на підприємства та на приватних осіб, які хочуть придбати вироби, призначені для будівельних, ремонтних і побутових потреб, і висувають високі вимоги до якості продукції.ПП “Вознюк” наличниках, плінтусах, тобто крім задоволення практичних потреб задовольняються і естетичні потреби покупців.

Вироби з дерева не має шкідливого впливу на здоров'я.Виробничий процес екологічно чистий, що викликано застосуванням в технологічному процесі електроенергії та екологічно чистої сировини. В результаті застосування сучасного обладнання в технології виготовлення деревовиробів ніяких шкідливих викидів ні в атмосферу, ні у вигляді промислових стоків не производится.Відходи виробництва - тирса і стружка - спалюються в спеціальних печах або продаються населенню.

Товар має сертифікат якості, товарну марку. Продукцію заводу вигідно відрізняє від продукції конкурентів її високу якість, широка популярність заводу та його товарів, як одного з кращих підприємств з виготовлення деревовиробів в Кременчуці і Полтавскій області (де вони і реалізуються), недороге і «якісне» післяпродажне обслуговування.

Повне фірмове назва – Приватне підприємство Вознюк”

Адреса: 39600, м. Кременчук, вул.Горняків 25 , тел. :0503859927

ІПН: 2725005289

Місія ПП «Вознюк» - це бачення того, що з себе повинна представляти організація або за що вона повинна боротися. У місії повинні бути відображені інтереси всіх груп впливу або різних груп людей, пов'язаних з діяльністю організації і зайнятих в процесі її функціонування (власники, менеджери, працівники та робітники, споживачі, постачальники, банки, урядові установи).

Місія підприємства була розроблена на основі інтересів співробітників, споживачів, власників. Місія ПП«Вознюк» звучить так: «Ми прагнемо бути кращими в країні щодо забезпечення замовників і споживачів нашою продукцією, наповнити споживчий ринок товарами народного споживання (двері, офісні меблі, деревовиробів).

Місію заводу можна уявити більш детально:

  • орієнтація діяльності заводу на виробництво конкурентоспроможної продукції, максимально задовольняє потреби споживачів;

  • здатність виконувати очікування споживачів;

  • виготовлення якісної продукції, здатної протистояти продукції конкурентів;

  • домагатися процвітання організації і задоволення інтересів менеджерів;

  • забезпечення зайнятості персоналу заводу, його задоволеність своєю роботою та оплатою;

  • зміцнення позитивного іміджу заводу;

  • укладання договорів на поставки (збут продукції заводу) та договорів бартерного обміну на продукцію заводу.

У своїй діяльності підприємство переслідує такі цілі:

У своїй діяльності підприємство переслідує такі цілі:

  1. Ресурсні - прагнення залучити найбільш цінні ресурси (кваліфікованих співробітників, сучасне обладнання, капітал).

  2. Соціальні - проявляються у забезпеченні співробітників ПП «Вознюк» своєчасним відпочинком, медичною допомогою, надання їм та їхнім дітям пільгових (безкоштовних) путівок в будинки відпочинку, санаторії, піонерські табори. Соціальні цілі здійснюються в допомогою профспілкового комітету заводу.

  3. Якісні - виживання в умовах конкурентної боротьби, підтримка престижу ПП «Вознюк», підвищення якості випускається заводом продукції, зниження витрат на її виробництво і реалізацію, а як наслідок цього, зниження цін. Підвищення ефективності діяльності для повного задоволення споживачів (з цією метою ведеться облік їх вимог).

  4. Егоїстичні - отримання прибутку для залучення капіталу та для стимулювання бажання власників розділити ризик.Прибуток розглядається як обмежувальна мета.Мінімальна прибуток потрібна для виживання і розвитку бізнесу.

  5. Екологічні - задоволення потреб людей в екологічно чистої продукції.

  6. Кількісні - збільшення обсягу продажів, розширення асортименту пропонованої продукції, виробничих і торгових площ, верстатного парку.

ПП «Вознюк» випускає і продає товари індивідуального споживання тривалого користування і товари виробничого призначення. Продукція заводу конкурентоспроможна, відрізняється відносно невисокою вартістю, тому покупець із середнім достатком може дозволити собі придбати, наприклад, дерев'яні двері за 1500 грн. Але треба зазначити, що дана продукція коштує і великих витрат. Люди воліють купувати не дуже дорогі, але якісні товари, і це доводить багаторічна практика заводу.

Вироби, що виготовляються і реалізуються ПП «Вознюк» відрізняються від аналогічних виробів дрібних фірм-конкурентів високою якістю.

Вироби ПП «Вознюк» задовольняють потреби не лише індивідуальних споживачів, а й потреби інших підприємств.

Товари характеризує легка збірка, якій сприяє те, що в комплект входять інструменти (для збірки) та вироби характеризує зручне розташування болтів.

До товарів додається спеціальна упаковка, що захищає їх від пошкоджень при вантаженні і транспортуванні. Також вироби відрізняються гарним дизайном, який відповідає будь-яким естетичним і практичним запитам споживачів.

Окремі вироби заводу покриті лаком або спеціальною фарбою, тому вони безпечні та надійні в експлуатації. Товари мають високу довговічністю (термін користування не обмежений), прості в застосуванні. Оскільки продукція випускається з натурального деревного масиву і деревостружкових плит (ДСП), то термін їх експлуатації різний. Продукція, вироблена з ДСП, трохи поступається за своїми характеристиками аналогічної продукції, виробленої з цільного деревного масиву. Завод встановлює гарантійний термін на свою продукцію (дерев'яні двері - півроку, металеві та офісні меблі - рік).

Асортимент продукції підприємства представлений дерев'яними меблями:

- Столи

- Стільці

- Стінки

- Дивани

- Набори м'яких меблів

- Кухонні гарнітури

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]