Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КП ОТРА.doc
Скачиваний:
121
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
4.29 Mб
Скачать

Продовження додатку 27

Професія, код професії

Розряд

робіт

Характеристика робіт

4

Слюсарна обробка і пригін великих деталей і складних вузлів по 7... 10-у квалітетам. Складання, регулювання і випробування складних вузлів агрегатів (складання і установка шатуново-поршневої групи, загальна складання двигунів внутрішнього згорання потужністю понад 100 л.с). Притирання і шабріння поверхонь складних деталей і вузлів, що сполучаються. Підгонка натягу і проміжків. Статичне і динамічне балансування вузлів і деталей складної конфігурації на верстатах балансувань.

Терміст, 19100

2

Хіміко-термічна і термічна обробка (загартування, відпустка, відпал, нормалізація) простих деталей з вуглецевих і легованих сталей, кольорових металів і сплавів (втулки, малогабаритні шестерні і так далі)

3

Хіміко-термічна і термічна обробка (загартування, відпустка, відпал, нормалізація) деталей середньої складності з вуглецевих і легованих сталей, кольорових металів і сплавів (втулки, клапани, сережки ресор, штовхальники, осі роторів, обода коліс, листи ресор, малогабаритні шестерні і так далі)

4

Хіміко-термічна і термічна обробка (загартування, відпустка, відпал, нормалізація) складних деталей з вуглецевих і легованих сталей, кольорових металів і сплавів (шкворені поворотних кулаків, півосі задніх мостів, листи ресор, важелі гальм, шестерні великогабаритні і т.д)

Терміст

на установках

ТВЧ, 19104

2

Поверхневе загартування і відпустка простих деталей із сталей різних марок (валики, осі)

3

Поверхневе загартування і відпустка деталей середньої складності із сталей різних марок (втулки шліцьові, кульові пальці, клапани, шестерні приводу розподілу, кільця поршневі, корпуси форсунок, важелі, пальці поршневі і так далі)

4

Поверхневе загартування складних деталей (колінчасті вали, розподільні вали, шестерні, вінці крутнів, важелі, штоки та ін.)

Токар, 19149

2

Обробка простих і середньої складності деталей по 12 ... 14-му квалітетами на універсальних токарни верстатах. Нарізування різьби мітчиком або плашкою

3

Обробка простих і середній складності деталей по 8... 11-у квалітетам і складних деталей по 12... 14-у квалітетам на універсальних токарних верстатах. Нарізування зовнішнього і внутрішнього однозахідного різьблення різцем

4

Обробка і доведення складних деталей по 7. .10-у квалітетам на універсальних токарних верстатах. Нарізування зовнішнього і внутрішнього двозахідного різьблення різцем

Токар-розточувальник, 19163

2

Обробка простих деталей по 12... 14-у квалітетам на універсальних розточувальних верстатах (попереднє розточування отворів у важелях, фланцях)

3

Обробка деталей середньої складності по 8... 11-у квалітетам на універсальних і координатно-росточних верстатах (попереднє розточування отворів під гільзи і вкладиші в блоці циліндрів двигуна, отворів в шатунах)