Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ.docx
Скачиваний:
40
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
120.28 Кб
Скачать

3.4. Оформлення результатів товарознавчої експертизи якості печива

Складання акта експертизи є заключним етапом експертизи. Заключний етап - це один із найбільш відповідальних етапів, у якому роблять підсумки всієї раніше проведеної роботи. Метою цього етапу є аналіз і оцінка одержаних результатів, а також їхнє документальне оформлення.

Акт експертизи містить протокольну, констатуючу частини і висновок.

У заголовку протокольній частині вказується номер акта експертизи, який відповідає реєстраційному номеру наряду: акт експертизи №1.

У графі "Дата складання "- зазначається дата складання акта, тобто 18.03.15р. У графі "Експертиза проведена за участю представників" зазначається прізвище та ініціали експерта, який проводив експертизу, а також назва організації, яка виділила своїх представників для участі в експертизі товару, їх посади, прізвища та ініціали.: експертиза проведення за участю представників: експерт Поліщук В.В., товарознавець Була А.В., ст. комірник Ткачук М.І.

У графі "Вантажоодержувач" - зазначаються дані на підставі оригінальних транспортних або товаросупровідних документів: магазину «Продукти», с. Дерно, вул. Жовтнева73є.

У графі "Постачальник" зазначається країна і фірма, з якою укладено контракт на поставку товарів, і організація-покупець товару: ПАТ «Океанія», 45400, Україна, Волинська область, Луцьк, вул. Підгаєцька, 13б.

Графа "Надані документи " - заповнюється на підставі даних документів, які представляються експертизі: номер контракту, трансу, рахунку інофірми, коносаменту, наряду, залізничної, водної і товарно-транспортної накладної: сертифікат про якість, угода купівлі-продажу, висновки з санітарно - епідеміологічної експертизи, накладна № 4534.

У графі "Для експертизи пред'явлено" зазначаються: повна назва товару, згідно із супровідними документами постачальника, кількість товару за документами постачальника або перевізника вантажу: зразок печиво «Вушка», маса 1 кг. Постачальник: ПАТ «Океанія», 45400, Україна, Волинська область, Луцьк, вул. Підгаєцька, 13б.

У графі "Завдання експертизи" зазначається завдання, одержане експертом відповідно до наряду. Завдання експертизи може уточнене експертам у замовника експертизи: визначити якість за органолептичними показниками та маркування печива.

При перевірці якості печива у пунктах призначення експерт заповнює графу "Кількість" на основі прийомних документів товароодержувача: кількість мість 2 упаковок, маса брутто 20кг, маса нетто 1 кг.

У графі " Експертизою встановлено " описується встановлені відповідно до поставленого завдання результати експертизи: Пред’явлено експерту зразок замороженого пеленгаса ПАТ «Океанія», який направлений на дослідження органолептичного показника та маркування. Дослідження проводилося згідно ДСТУ 3781:98. «Риба заморожена. Загальні технічні умови». Дослідження по маркуванню провели згідно статті 38. Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів». Найменування продукту: заморожений Пеленгас. Виробник: ПАТ «Океанія» , 45400, Україна, м. Луцьк, Підгаєцька 13б, (0332) 787300,. Упаковка: картонна коробка з поліетиленовою вставкою, маса нетто: 1 кг, калорійність: 360кал/100г. Штрих-код: 4820112970079; інформація про ГМО в складі харчового продукту: без ГМО; Строк придатностi до споживання 60 дiб (в упаковці)

Констатуюча частина акта експертизи підписується експертом і представниками замовника експертизи.

У висновку експерт у відповідь на поставлену задачу повинен сформулювати висновки. Висновок складається коротко, конкретно та обґрунтовано, виходячи з безперечних і об'єктивних даних, і настільки чітко, щоб не треба було додаткових пояснень експерта, вона повинна кореспондуватися з констатуючій частиною акта. Висновок підписується лише експертом. Висновок експерта: зразок заморожений Пеленгас. Виробник: ПАТ «Океанія» відповідає усім показникам стандарту ДСТУ 3781:98. «Риба заморожена. Загальні технічні умови». Провівши аналіз повноти маркування досліджувального зразка риби, відповідно до статті 38. Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» зразок відповідає усіма вимогам.

Акти експертизи друкуються на комп'ютері, кількість екземплярів узгоджується із замовником, всі екземпляри акта мають читатися. Оформлений акт експертизи і додатки до нього засвідчуються печаткою (круглим штампом). Виправлення в протокольній або констатуючій частині контрактного акта експертизи повинні бути засвідчені підписом експерта та підписом представників замовника; інших актів експертизи - підписом експерта. Виправлення, які вносяться у висновок акта експертизи, необхідно обумовити і завірити підписом тільки експерта.