Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Соціальна реклама.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
71.68 Кб
Скачать

V. Актуальні потреби цільової аудиторії, на які спирались при розробці даного плакату:

Розчарування, депресія, відсутність сенсу життя, економічні проблеми, безробіття є причиною росту наркоманії. Деякі особи, що невпевнені в собі приймають наркотики для того, щоб подолати почуття незручності у спілкуванні з людьми. Вони вважають, що наркотики нададуть їм сміливості. Наркотики створюють у них ілюзію, ніби вони мають почуття гумору і викликають цим симпатію. Інші люди за допомогою наркотиків ховаються від відповідальності приймати рішення в своєму житті. Ще одна причина, що дає поштовх до прийому наркотиків – це нудьга, безділля, поганий приклад кумирів, тиск з боку однолітків. Ці причини є негативним мінусом з боку держави, суспільства, а також сім’ї, яка найбільшим чином безпосередньо впливає на виховання особистості та її становлення в житті.

Vі. Основна ідея плакату:

Основна ідея переконати громадян у шкідливості і непотрібності приймати наркотичні речовини, вказати на їхню шкоду здоров’ю і подальші негативні наслідки. Довести, що їхній так званий позитивний вплив набагато менший ніж негативний.

Vіі. Основні форми, методи та прийоми активного впливу:

Даний плакат містить в собі такий вид соціальної реклами, як стимулююча соціальна реклама. Стимулююча реклама активізує звернення потенційних абонентів. Її спрямованість визначається типовими категоріями тих, хто звертається. Цей вид реклами носить диференційований характер та вимагає можливо більш точного визначення типів потенційних абонентів, щоб, описавши їх стан, запропонувати конкретну та зрозумілу допомогу. Стимулююча реклама особливо корисна для популяризації спеціальних ліній допомоги, існуючих у рамках соціальної служби: для пристарілих, для дітей, для ВІЛ-інфікованих і т. д. Вона передбачає відбір видань, доступних для можливих абонентів та популярних серед них, місця та часу публікації, а також повторюваність стимулюючих рекламних повідомлень через регулярні проміжки часу.

Кожна з форм соціальної реклами має свої переваги та особливості, залежно від цілей та завдань, які ставить перед рекламною кампанією соціальна служба. Серед форм соціальної реклами у соціальній сфері виділяють пресу (газети, журнали), телебачення, радіо, рекламу в суспільних місцях, рекламу на товарах народного споживання (майках, футболках, ручках, блокнотах), усну рекламу (виступає, як основна частина звичайної роботи консультанта, з якої часто починається бесіда).

В даному випадку наш плакат розрахований на використання реклами в суспільних місцях.

Методи соціальної реклами часто близькі до епатажу. Вона звертає увагу на актуальні соціальні питання, тому, на відміну від супровідних матеріалів меценатських проектів, носить не милостивий, а зухвалий, провокаційний характер. Соціальна реклама б'є по цивільних відчуттях. В усякому разі, прагне ударити по ним настільки відчутно, щоб змусити задуматися над питаннями, що називаються, загальними. Схвилювати нашу з вами «соціальну душу», достукатися до соціальної відповідальності. У відомому сенсі соціальна реклама залишається полем для експериментів.