Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
соц реклама.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
74.24 Кб
Скачать

«Збережи свою сім’ю»

І. Тема плакату і проблема, на вирішення якої спрямований плакат:

Розвиток будь-якої держави є не можливим без зміцнення інституту сім'ї, в якій людина формує своє Я, свій особистий простір, свій світ та життя у ньому. Саме сім’я виконує функції підтримуючого середовища, захисту, де і формуються в основному наші погляди, цінності та орієнтири.

На сьогоднішній день статистика зруйнованих шлюбів зростає досить стрімко. Чому люди так халатно стали ставитися до шлюбу, до створення сім'ї. Раніше, за часів наших бабусь і прабабусь до створення сім'ї і висновком шлюбу ставилися набагато серйозніше, тому, напевно, і розлучень у той час було набагато менше.

У наш час люди досить легко йдуть на розлучення, розрив відносин. Багато шлюби створюються в якійсь поспіху, здавалося б знайомі всього нічого, і тут все, прийнято рішення вступити в шлюб, а заздалегідь задуматися про подальше якось не виходить, хоча ні, всі ми замислюємося про подальше, просто уявляємо собі це по -іншому. В основному представляється безтурботна сімейне життя, любов, взаєморозуміння, благополуччя, народження і виховання спільних діток, а вступивши в шлюб, через якийсь проміжок часу починаєш розуміти, що реальність не схожа на наші очікування та уявлення. І як наслідок, замість того, щоб боротися за свою родину люди воліють розлучитися.

Однією з причин, чому люди вирішують розірвати шлюб – це поспіх. Як згадувалося раніше багато молодих пар, одружуються, підкоряючись спалахнула між ними пристрасті, не замислюючись про те, що буде далі. Багато психологів стверджують, що шлюби, які були засновані на сильному потязі, найбільше схильні розпаду. Протягом першого часу не потяг вирішує сімейні конфлікти та суперечки.

Замість того, що намагатися зрозуміти один одного в молодій сім'ї йде гонка за лідерство. Тому більш міцні шлюби виходять лише в тих випадках, коли пари одружуються після декількох років спілкування, при цьому, вони набагато краще пізнають один одного, розуміють, вчаться поступатися, йти на компроміс, тому вони і підходять з набагато більшою відповідальністю до прийняття цього рішення.

Згідно зі статистикою, більшому ризику схильні саме сім'ї, які живуть разом менше чотирьох років. Саме на цьому етапі виникають труднощі звикання один до одного, ведення спільного господарства і т.п. За даними багатьох досліджень шлюб укладений після 25 років зменшує ймовірність розлучення на 24%.

Створення сім'ї це дуже відповідальний крок у житті людини шлюби створюються на небесах – не дарма ж так говорять. Створивши сім'ю, і народивши дитину, Ви несете відповідальність ще за одного людини, в шлюбі, в сім'ї Ви одне ціле. І зруйнувавши шлюб, частинка кожного з членів сім'ї втрачається, залишаються лише спогади. Найкраще перед тим як вирішивши розірвати шлюб, все ще раз обговорити і зважити, можливо, Ви робите найбільшу помилку у Вашій житті, підкоряючись імпульсивності і образі.

Заспокойтеся, подумайте, сходіть на консультацію до психолога, спробуйте зберегти вже створену Вами сім'ю, адже коли Ви приймали рішення про її створення, Вами ж рухали якісь помисли. Ніколи не варто поспішати, зруйнувати побудоване, це зробити завжди простіше, ніж побудувати нове.

Головне пам’ятати, що кожна людина, будуючи своє особисте життя, прагне відчувати себе коханою та потрібною! Тому необхідно підтримати її та допомагати у цьому!

ІІ. Мета даного плакату:

Мета соціальної реклами – це втілення системи заходів спрямованих на зміну ставлення громадськості до якоїсь проблеми, а в майбутньому – на формування нових цінностей. У нашому випадку – це зміна ставлення молодих сімей до розлучень на перших роках сумісного життя.

Налагодження сімейних стосунків задля гармонізації сімейного життя та запобігання розлучення. Тому, що часто з моменту початку сімейного життя молода родина входить у першу кризу стосунків, пов’язану з адаптацією до шлюбу і партнера. В цей період, ми можемо піймати себе на думці, типу: «Він (вона) до весілля був (була) не таким (не такою), як тепер….!!!».

В результаті молода сім'я може відчути безвихідь, емоційне спустошення, нерозуміння коханої людини.

ІІІ. Цільова аудиторія, на яку розрахований плакат:

Цільовою аудиторією виступають молоді люди віком від 18 років; молоді сім’ї, які знаходяться в складних життєвих обставинах; молоді сім’ї, у яких нещодавно народилась дитина. Так як чимало шлюбів розпадається в перший же рік після появи дитини, розпадається з ініціативи чоловіків, що не витримують випробування батьківством. Народження первістка часто ставить молоде подружжя у важку ситуацію, призводить до росту конфліктності в шлюбі. Молода сім’я часто не знає як вийти з неї та налагодити взаємостосунки, і обирає один вихід – розлучитися.

ІV. Місця розповсюдження даного плакату:

  • зупинки громадського транспорту;

  • залізничні та автобусні вокзали;

  • площі, вулиці, сквери, парки;

  • перехрестя автомобільних шляхів;

  • вищі навчальні заклади, поліклініки;

  • на широкоформатних біг-бордах;

  • різноманітних масових заходах, що зумовлюють накопичення великої кількості молодих людей.