Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма педпрактики нова.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
106.5 Кб
Скачать

Завдання педагогічної практики

Для досягнення мети та виконання основних завдань педагогічної практики магістри зобов'язані:

  1. Пройти місячну практику з 1 по 28 вересня. Упродовж першого тижня ознайомитись з розклад занять, скласти графік відвідування занять викладачів (учителів) базового закладу, розробити план проведення виховних заходів, а також, скласти індивідуальний план навчально-виховної, методичної та науково-дослідної роботи на весь період практики.

  2. Проводити всі навчально-виховні заходи у закріпленій групі (класі) згідно розкладу.

  3. Самостійно розробити і провести не менше двох виховних заходів з студентами (учнями) закріпленої групи (класу).

  4. Провести психолого-педагогічні спостереження за студентами (учнями), зібрати матеріал для складання характеристики групи (класу).

  5. Проаналізувати і узагальнити досвід роботи викладача базового закладу з певного напряму навчально-виховної роботи, провести науково-педагогічне дослідження для підготовки звіту.

  6. Перевіряти контрольні та залікові роботи, проводити індивідуальні зняття з студентами (учнями) і батьками, здійснювати санітарно-гігієнічний нагляд, організовувати суспільно-корисну роботу тощо.

Порядок оформлення документації

Уся проведена магістром робота фіксується і аналізується у щоденнику практиканта. До проведення навчальних занять та виховних заходів з студентами (учнями) магістр готує конспекти, які погоджуються з викладачем і завіряються його підписом. Без затвердженого конспекту магістр до заняття не допускається.

Кожен магістр-практикант зобов'язаний виконувати правила внутрішнього розпорядку закладу, розпорядження адміністрації і керівників практики. Він працює на базі практики всю зміну, в якій навчаються студенти (учні) його групи (класи) (щоденно,але не менше 6 год.).

У випадку хвороби чи настання інших непередбачуваних обставин магістр зобов'язаний негайно повідомити викладача (вчителя), а факультетському керівнику педпрактики подати відповідні довідки. Рішення про продовження чи перенесення термінів практики у цьому випадку приймається деканатом.

Магістр-практикант подає документацію про проходження педпрактики на кафедру обліку і аудиту після її закінчення, але не пізніше, ніж – до 1 жовтня та захищаються на засіданні факультетської комісії. Магістри, які не подадуть вчасно матеріали педпрактики на перевірку, не допускаються до виконання навчального навантаження.

Викладачі кафедр обліку і аудиту, економічної теорії, педагогіки та психології, педагогіки та методики виховної роботи, рецензують подану документацію і виставляють підсумкову оцінку. При цьому вони керуються критеріями оцінювання роботи студентів за період практики з урахуванням характеристик отриманих з місць практики на практикантів. На перевірку документації та написання рецензії викладачу виділяється 2 години на одного студента. За результатами проходження практики магістрам виставляється оцінка.

Після закінчення навчально-педагогічної практики магістр подає таку документацію:

  • індивідуальний план практики;

  • щоденник педпрактика (за підписом магістра);

  • конспект спостереження за заняттям проведеним іншими магістрами-практикантами, викладачем (учителем)

  • конспекти навчальних занять (з оцінками за їх проведення, завірені викладачем (вчителем));

  • конспекти виховних заходів (з оцінками, підписами викладача (вчителя));

  • психолого-педагогічну характеристику студента (учня) та колективу групи (класу);

  • характеристику з місця проходження практики про роботу магістра під час педагогічної практики з її оцінкою, підписану викладачем (вчителем), керівником закладу, завірену печаткою;

  • витяг з протоколу засідання педагогічного колективу закладу (педагогічної ради) про оцінку діяльності магістра, як викладача-предметника, акдемнаставника і вихователя;

  • звіт про педагогічну практику (вміщує детальний опис проведеної роботи, в кінці подаються загальні висновки магістра про хід і результати педпрактики, пропозиції щодо її поліпшення; підписують магістр-практикант, викладач (вчитель) і методист.

Документація про проходження магістрами педагогічної практики зберігається на кафедрі обліку і аудиту впродовж шести місяців, потім характеристику та рецензію методист факультету вкладає в особову справу студента, а решту матеріалів практики знищує.