Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кл ПСА 2011 / ПСА-КР-2.DOC
Скачиваний:
120
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
12.72 Mб
Скачать

Таблиця з’єднань

Провідник

Звідки

йде

Куди

Поступає

Дані

Провідника

Примітки

1

LXT3/1

SA1/1

ПВ1*0,75

2

SA1/1

SA1/3

Розділ 18.

6. Схеми з’єднань та підключень зовнішніх проводок.

6.1.Призначення та правила виконання схем

Креслення схем зовнішніх проводок- це проектна документація на якій при допомозі умовних графічних позначень показаніелектричні і трубні зв'язки між приладами і засобами автоматизації, встановленими на технологічному устаткуванні, поза щитами і на щитах, а також підключення проводок до приладів і щитів.

Схемі привласнюють найменування: «Схема з'єднань зовнішніх проводок».

Схеми з’єднань і підключень зовнішніх проводок– це комбіновані схеми на яких показані електричні і трубні проводки. Цими кресленнями визначають межі проектування між суміжними частинами проекту.

Схема зовнішніх проводок є одним з основних монтажних кресленьде реалізовані принципові рішення, прийняті у наступних матеріалах, згідно яких ведеться її розробка:

1) функціональних схемах;

2) принципових схемах автоматизації;

3) схемах живлення;

4) на кресленнях загальних видів щитів, таблицях з’єднань і підключення проводок щитів і пультів, виконаних відповідно до вказівок РМ4-107-82;

  1. специфікації на обладнання;

7) схемах з’єднань приладів і засобів автоматизації, інструкціях і технічних умовах заводів – виготовлювачів засобів автоматизації.

8) кресленнях технологічної частини проекту, що вказують на місця розташування технологічного, сантехнічного, енергетичного і тому подібного устаткування і трубопроводів з відбірними і приймальними пристроями, а також будівельних креслень зі всіма необхідними для прокладки зовнішніх проводок закладними і приварними конструкціями, тунелями, каналами, отворами і т.д.

Розробка схем зовнішніх проводок проводиться паралельно з розробкою монтажних креслень, оскільки цими кресленнями повинні бути враховані особливості прокладки проводок.

На кресленнях зовнішніх проводок повинні бути відображені:

  1. монтажні символи первинних приладів, давачів, відбірних і виконавчих пристроїв;

  2. умовні позначення щитів, пультів і пунктів контролю, щитів живлення електроенергією;

  3. монтажні символи засобів автоматизації що встановлюються за межами щита, клапанів, електроприводів, котрі мають зовнішні з’єднувальні лінії;

  4. з’єднувальні, розділювальні, протяжні та інші коробки;

  5. лінії прокладені за межами щитів, електричних та трубних проводок;

  6. лінії захисного заземлення;

  7. лінії живлення;

  8. розгалуження трубних проводок за межами щита, трубні обв’язки приладів і засобів автоматики, встановлених за межами щитів разом з допоміжним обладнанням (редуктори, фільтри, розділювальні та інші посудини), з запірною арматурою і трубними проводками всіх призначень;

  9. загальні пояснення і примітки;

  10. креслення що відносяться до них;

  11. перелік монтажних матеріалів;

  12. основний надпис.

Соседние файлы в папке кл ПСА 2011