Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кл ПСА 2011 / ПСА-КР-2.DOC
Скачиваний:
120
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
12.72 Mб
Скачать

18.5.1.Таблиці з'єднань зовнішніх проводок

Таблиця з'єднань повинна містити технічні вимоги і перелік елементів.

На першому аркуші таблиці з'єднань розташовують технічні вимоги, (вказівки). їх виконують на аркуші формату А4 з основним написом за ДСТУБА.2.4.4-95, форма 1 (мал. 6.18).

Мал..6.18. Таблиця з'єднань зовнішніх проводок (форма 1)

Якщо зміст технічних вимог (вказівок) неможливо розмістити на одному аркуші, то допускається розташовувати їх на подальших аркушах з основним написом відповідно до ДСТУБА.2.4.4-95, форма 4.

За таблицею з'єднань розташовує перелік елементів.

При заповненні таблиць з'єднань зовнішніх проводок необхідно дотримуватись наступних правил:

Залежно від виду зовнішніх проводок таблиці з'єднань заповнюють в послідовності:

- електропроводки кабелем;

- електропроводки проводом в захисних трубах, коробах, лотках;

- проводки металевими трубами (імпульсні, командні), проводки пнемокабелем, пластмасовими трубами (командні).

З'єднання зовнішніх проводок записують за збільшенням номерів цих проводок. Заповнення таблиць з'єднань трубних проводок починають з нового аркуша.

Допускається в таблиці з'єднань між записами різних видів проводок залишати вільні рядки.

У графах таблиці з'єднань вказують наступні дані:

- у графі «Кабель, жмут, труба» - номер кабелю, труби, жмута проводів в захисній трубі з вказівкою в дужках номерів жмутів, поміщених в дану захисну трубу;

- у графах «Звідки», «Куди» - пристрої засобів автоматизації, від яких і до яких прокладена дана з'єднувальна проводка.

Умовно прийнято, що з’єднувальна проводка має напрям від первинних приладів, безпосередньо розміщених на технологічному устаткуванні і трубопроводах, до приладів за межами щита, групових установок приладів, з'єднувальних і протяжних коробок і, далі, до кінцевої адреси, тобто до щитів, пультів, штативів.

При необхідності вказівки захисного заземлення електроустаткування його наносять графічним умовним позначенням за ГОСТ 2.721-74 залежно від прийнятого способу заземлення. При використанні для захисного заземлення нульового проводу позначення вноситься в графи «Звідки» і «Куди», при використанні для захисного заземлення провідника із смугової сталі, приєднуваного до магістралі заземлення об'єкту, позначення вноситься тільки в графу «Звідки».

Для електропроводок, виконуваних жмутами проводів в захисних трубах, в графі «Куди» додатково вказують в дужках позначення протяжних коробок, через які проходить жмут проводів;

- у графі «Напрям за планами розташування» - адреса прокладки зовнішніх проводок. Ця графа заповнюється у разі виконання креслення розташування устаткування і проводок адресним методом;

- графах «Марка, кількість жил, перетин» і «Довжина» -марка, кількість жил, перетин кабелів і проводів і при необхідності забарвлення проводу, а також їх довжину;

- графах для труб «Марка, діаметр» і «Довжина» - марка, діаметр і товщина стінки труб, у тому числі захисних, а також їх довжина;

- для пневматичного кабелю вказують додатково марку пневматичного кабелю, кількість труб, діаметр і товщину стінки труб:

- у графі «Креслення установки» - позначення креслень установки приладів і засобів автоматизації, вказаних в графі «Звідки».

Для імпульсних трубних проводок в графі для труб «Марка, діаметр» додатково приводять в дужках категорію труб відповідно до вимог СНиП 3.05.07.85. При цьому підзаголовок графи доповнюють словом «категорія».

На мал. 6.19 приведений приклад виконання таблиць з'єднань зовнішніх проводок замість графічної схеми з'єднань, приведеної на мал. 6.14.

Замість найменування «Таблиця з'єднань зовнішніх проводок» застосовувати термін «Журнал кабелів, проводок і труб» неприпустимо.

Соседние файлы в папке кл ПСА 2011