Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
192 Кб
Скачать

2. Характеристика виконаних завдань

Під час проходження практики за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи в відділі «Інформаційної політики» управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради я детально ознайомився зі структурою, роботою та основними завданнями,приймав участь у підготовці брифінгів, прес-конференцій,підготовці та написанні прес-релізів, їх розсилка, робота з базами даних,адмініструванні сайту, координація інформаційних запитів від ЗМІ, погодження коментарів та підготовці інфографіків.Засвоїв основні пріоритети у даній галузі роботи. Допомагав в організації зв'язків із засобами масової інформації, організації прес-конференції депутатів Ради, керівників постійних комісій. Збирав, обробляв та аналізував пресу, навчився подавати аналітичні матеріали керівникам постійних комісій, депутатських груп і фракцій; контролював наповнення та обслуговування Web-сторінки Львівської міської ради і міського Web-порталу у мережі Інтернет з питань висвітлення роботи Ради, депутатів Ради, постійних комісій, депутатських груп та фракцій; висвітлював результати проведення громадських слухань, роботи громадських колегій, інших дорадчо-консультативних органів при Раді; вивчав громадську думку за допомогою систематичних соціологічних опитувань з метою адекватної реакції на потреби мешканців міста.

Займався пошуками та опрацюванням матеріалів для дипломної роботи, написав статтю за темою дипломної роботи (індивідуальне завдання).

3.Індивідуальне завдання

Моніторинг ЗМІ

Моніторинг

9 квітня 2014 р

ЗІК

Працівники соціальних служб Львова написали спільне звернення до Садового

У Львові понад 150 захисних споруд, – ЛМР

Люструвати всю міліцію не потрібно, достатньо скоротити штат, – з круглого столу

ЗАХІД НЕТ

Казначейство не проплатило Львову майже 71 млн грн

У центрі Львова затвердили межі пішохідної зони

ГАЛ ІНФО

У Львові проведуть живий ланцюг «Єднання заради миру»

ВГОЛОС

Львівським журналістам влаштували екскурсію бомбосховищами

Міська рада звернулася в міліцію через “Правий сектор”

ТРК Львів

У Львові громадські активісти штурмували обласну прокуратуру

ЗІК

Працівники соціальних служб Львова написали спільне звернення до Садового

Сьогодні, 8 квітня, відбулись збори працівників Львівського міського центру соціальних служб, які спільно написали звернення до депутатів ЛМР та мера Львова Андрія Садового з проханням їх не звільняти.

Про це повідомила репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк під час прямої відеотрансляції.

Сьогодні працівники соціальних служб всіх районів Львова зібрались, щоб обговорити питання їхнього звільнення і висловити свій протест міському голові Андрію Садовому.

На зборах, окрім звернення, яке написали працівники, порушили ще й питання проведення реформ, створення профспілки.

Оксана Рубай, начальник відділу соціального захисту ЛМР, яка була присутня на зборах, каже, що тішиться, що її працівники мають наснагу і можуть захистити себе від звільнення, натомість поставити підпис у зверненні до міського голови разом з працівниками вона відмовилась.

«Я не проти створення профспілки, але я вважаю звернення працівників до міського голови абсолютно недоречним, адже нещодавно особисто зверталась до мера з цим питанням. Тим більше, що Андрій Садовий має обмежену кількість коштів і він не може повністю профінансувати міський центр соціальних служб», - заявила начальник Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, молоді та дітей Оксана Рубай.

Натомість присутній на зборах Андрій Соколов, голова Конфедерації профспілок Львівщини, каже, що готовий прийняти новостворену профспілку працівників соціальних служб. Він наголошує на обов’язковому створенні незалежних від держави профспілок.

«Я порадив би працівникам звернутися із зверненням ще до Міністерства в Києві, аби їх не реорганізовували, поки не стабілізується ситуація в країні»,  - розповів Андрій Соколов.

У Львові понад 150 захисних споруд, – ЛМР

За останній час значно збільшилася кількість звернень на адресу виконавчих органів Львівської міської ради щодо наявності, стану і порядку використання захисних споруд на території м. Львова, а також організації заходів з укриття населення в них. З цього приводу управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Львівської міської ради надає коротку інформацію про організацію укриття працюючого персоналу, відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, Державних будівельних норм ДБН В.1.2-4-2006 та інших нормативних документів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.«Захисна споруда призначена для збереження людей працюючої зміни. Таких захисних споруд у Львові є більше 150. Споруди придатні на всіх підприємствах, які працюють. Наприклад, такий об’єкт, як ЛАЗ, розбомблений, тому шість його захисних споруд також розбомблені. Захисні споруди готові для збереження людей працюючої зміни. При оповіщенні особливого періоду працівники ЛМКП «Львівводоканал» будуть працювати позмінно цілодобово, щоб забезпечувати місто продукцією. Зміна, яка буде відпочивати, перебуватиме у захисних спорудах. Майже 50% захисних споруд підприємств міста є розвалені. Ті підприємства, які працюють, використовують захисні споруди у різних цілях, щоб зберегти їх», – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Довідка.Захист працюючих робітників і службовців (найбільшої працюючої зміни) підприємств, установ та організацій, які розміщені у зонах можливих сильних руйнувань і продовжують свою діяльність в особливий період, а також працюючої зміни чергового і лінійного персоналу підприємств, які забезпечують життєдіяльність міст та об’єктів, повинен передбачатись у сховищах (захисні споруди різних форм власності). Відповідальність за організацію заходів і утримання відповідних укриттів для них несуть керівники підприємств, установ та організацій.

 

Люструвати всю міліцію не потрібно, достатньо скоротити штат, – з круглого столу

Сьогодні не потрібно піддавати люстрації абсолютно весь штат співробітників міліції. Водночас потрібно залишити найкращих, а кількість персоналу скоротити.

Про це йшлося сьогодні, 8 квітня, на круглому столі «Реформа МВС в Україні. Нагальні кроки. Використання світового досвіду в українських реаліях».

Як зазначила директор центру бізнес розвитку RTC Оксана Краснопольська, МВС є державною структурою замість того, щоб бути системою послуг. Тому дуже важливі критерії, за якими варто підбирати і тестувати персонал. Це залежить від того, які цілі стоять перед міліцією.

«Якщо зменшити кількість персоналу, збільшити фінансування і відібрати туди людей за певними критеріями, ми отримаємо збільшення ефективності сервісної служби для населення. Водночас це не означає, що потрібно звільнити абсолютно всіх міліціонерів. Не потрібно всіх піддавати люстрації, потрібно залишати у міліції найкращих для нашої держави людей», – зазначила фахівець.

Колишній інспектор кадрового забезпечення ГУ МВСУ, кандидат на посаду очільника ГУ МВСУ у Львівській області Роман Баховський додав: «Ліквідувавши деякі структурні підрозділи, ми будемо мати можливість підвищити заробітну плату. Скоротивши штат, ми залишимо ту ж саму ефективність, але з’явиться можливість додатково надати кошти працівникам міліції». Також на круглому столі було наголошено на важливості перейменування правоохоронних структур. Водночас керівник Самооборони Валерій Веремчук погоджується: «Починати треба з кадрів… Ми у Самообороні беремо на себе обов’язок громадського моніторингу і контролю за діяльністю міліції. Сама собою система не очиститься. Потрібний постійний контроль. Щоб не повернутися до старої схеми, потрібно, щоб були змінені люди. В Самообороні є люди, які готові працювати у силових структурах, зараз проводяться спільні з міліцією патрулювання».

 

ЗАХІДНЕТ Казначейство не проплатило Львову майже 71 млн грн

У Львівській міській раді заявляють, що впродовж минулого тижня казначейство проплатило за рахунками міськради тільки 0,5 млн грн, і станом на 7 квітня непроплата склала 71 млн 198 тис. грн.

У мерії наголошують, що майже усю суму непроплати заблоковано за незахищеними статтями, натомість за захищеними всього 12,4 тис грн.

Зокрема, найбільшу суму коштів – 44,6 млн грн – казначейство не пропускає на бюджет розвитку міста. Також 1,69 млн грн. блокують управлінню охорони здоров’я, понад 1,5 млн грн – управлінню освіти і майже 7,5 млн – на житлово-комунальне господарство, з яких 5,8 млн грн – на поточний ремонт доріг та озеленення. Також майже 1 млн грн не проплачено на апарат управління.

За 4 квітня проведено видатків на 1,99 млн грн.

У центрі Львова затвердили межі пішохідної зони

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про внесення змін до «Схеми організації руху транспорту та пішоходів» з пропозиціями щодо створення пішохідних зон.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Відповідний проект змін було розроблено ДП ДІПМ «Містопроект». Як розповів директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів, мова йде про створення пішохідної зони, обмеженої пр. Свободи, вул. Торговою, вул. Підвальною, пл. Митною, Соборною і Галицькою.

«Проект розроблений у 1998 році, але в місті пройшли зміни – збільшення кількості автомобілів, формування концепції пішохідної зони. Тому постала потреба розробити деталі цього проекту і винести на погодження виконавчого комітету», - уточнив Андрій Павлів.

За словами чиновника, суть змін полягає у тому, що середмістя пропонується для пішохідного руху, а також формування місць для паркування, зокрема на вул. Валовій.

«Також ми вводимо такі поняття, як боларди, які обмежують заїзди на пл. Ринок. Залишається тільки проїзд для громадського транспорту, зберігаючи пішохідну зону», – додав Андрій Павлів. Зазначимо, схема організації дорожнього і пішохідного руху в центральній частині Львова була розроблена ще у 1998 році. Частина закладених у ній рішень вже реалізовані, деякі – неактуальні, також з’явились і нові пропозиції та підходи, розроблені нові проектна та містобудівна документації. З модернізацією міста, розвитком велосипедної мережі та пішохідних зон, зростанням кількості туристів у центральній частині міста виникла потреба внести зміни в цей проект, який було розроблено 16 років тому, зазначають у міськраді.

Нагадаємо, раніше у Львові затвердили концепцію впорядкування вуличного паркування в центральній частині міста з одночасним створенням вільних від транспорту пішохідних зон. На першому її етапі передбачено облаштування паркінгів на вул. Валовій та пл. Міцкевича. Влітку 2013 року платна стоянкана Валовій запрацювала.

ГАЛ ІНФО

У Львові проведуть живий ланцюг «Єднання заради миру»

12 квітня з 12:00 до 15:00 центральними вулицями Львова та основними магістральними дорогами, що ведуть у напрямку інших регіонів, планують провести живий ланцюг під гаслом «Єднання заради Миру», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ланцюг пройде за маршрутом: вул. Стрийська – Шота Руставелі – Скельна – Івана Франка – пл. Соборна – пл. Галицька – просп Свободи – вул. Староміська – просп В’ячеслава Чорновола -  Липинського – Богдана Хмельницького.

ВГОЛОС

Львівським журналістам влаштували екскурсію бомбосховищами

Представники управління з питань надзвичайних ситуацій показали львівським журналістам у якому стані перебувають укриття для жителів (бомбосховища).

Журналістам продемонстрували укриття на ЛКП «Львівводоканал», передає кореспондент «Вголосу». 

На сьогодні захисні споруди є на 150 підприємствах міста, але половина з них не придатні для використання, повідомив під час прес-конференції начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту Львівської міської ради Віктор Іваніцький.

Приміщення, де можна було б сховатись мають бути також в школах, навчальних і медичних закладах та на підприємствах.

Він додав, що зараз в місті активно працюють над відновленням захисних споруд. За останній тиждень до обмеженої готовності привели 15 закинутих споруд на підприємствах та заводах.

Одна із показових захисних споруду у місті збереглась на ЛКП «Львівводоканал». 

Оскільки підприємство є стратегічним об’єктом і повинне забезпечувати подачу води у будь-який час, 150 працівників найбільшої зміни підприємства зможуть укритись там у разі війни.

Сховище звели понад 40 років тому, тому все в ньому нагадує тамтешні часи: старі протигази, інформаційні таблиці, аптечки. Втім, електро-, водопостачання, система постачання повітря та каналізація в робочому стані.

«На приведення захисної споруди в робочий стан відводиться 12 годин. Вона може захистити від прямого попадання якогось вибухового пристрою, такого як авіабомба. Будівля зроблена з бетону, який дозволяє витримати це попадання», – повідомив начальник служби надзвичайних ситуацій  ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Газда.

Перебування в такій споруді розраховане на три доби: там облаштували господарську, вентиляційну та медичну кімнати. Зв'язок із зовнішнім світом забезпечують дві радіостанції. Зараз приміщення використовується як спортзал.

Натомість для укриття населення міські комунальними підготували підвальні приміщення. Як запевнив Віктор Іваніцький, план укриття львів’ян готовий, за ним усе місто матиме куди сховатись. Завтра на кожному будинку в місті комунальники розвісять оголошення про те, де розташовані укриття.

«Щоб не було паніки серед населення, кожен мешканець повинен знати де в радіусі 200-500 метрів є укриття його будинку. Такі оголошення повинні висіти в під’їздах і коли спрацює система оповіщення, людина має знати в який підвал має прийти», – повідомив Іваницький.

Він додав, раніше про цивільний захист не дбало ані населення, ані влада. Сьогодні ж на управління з питань надзвичайних ситуацій «валяться» дзвінки і запити від мешканців.

ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ

Міська рада звернулася в міліцію через “Правий сектор”

Яблуком розбрату став Снопківський парк. Наприкінці березня активісти там зупинили вирубку дерев, мовляв на це немає дозволів. Та чиновники переконують, що там проводилась санітарна очистка парку. Відтак звернулись в міліцію, бо їм незаконно зупинили роботу. 

Зокрема начальник міського управління екології Андрій Галушка каже, що там спилювали лише сухі дерева і дозволи на це були. “Окремі жителі без підстав, без наявності документів, щоб підтверджують якісь наміри забудови цієї території, на свій власний розсуд, зупинили роботу, намагалися відібрати інвентар у працівників, погрожували, що більше їх сюди не допустять”,  - розповів Андрій Галушка.

Тимчасом Віталій Сергатюк із “Правого сектору” певен, що у парку готують місце під забудову. “Самі робітники казали, що готується територія під забудову. Тільки нам стане відомо, хто поклав око на цю ділянку... Ми маємо лише підозри, але дуже суттєві, проти дуже відомої людини у місті”, - певен він. 

У жителів прилеглої до парку вулиці думки розділились. Декотрі побоюються, що парк можуть забудувати. А інші підтримують комунальників, мовляв, парк потрібно було прибрати.

Межі Снопківського парку ще досі є суперечливим питанням. Відтак жителі тієї вулиці просять депутатів, щоб ті якомога швидше затвердили межі. Тоді й конфлікт буде вичерпаним. 

Нагадаємо, ще з 2012 року тривають суперечки про ймовірну забудову Снопківського парку. 

ТРК ЛЬВІВ

У Львові громадські активісти штурмували обласну прокуратуру

Домагаючись відставки новопризначеного прокурора, громадські активісти у Львові штурмували обласну прокуратуру.

Правоохоронці, які стояли на вході, не змогли зупинити бажання львів’ян потрапити на "прийом" до Володимира Гураля - кілька десятків активістів зняли з завіс двері і таки зайшли в середину.

Дарма що у прокурора прийомний день, на робочому місці його не виявилося. Підлеглі пояснили: Володимир Гураль знову у відрядженні.

Список використаних джерел

  1. Сайт Львівської міської ради [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL :http://city-adm.lviv.ua/lmr/ – Назва з екрана.

  2. Інформаційний портал депутатів [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL : http://lvivrada.gov.ua/– Назва з екрана.

  3. Інформаційний ресурс ZIK [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL : http://zik.ua/– Назва з екрана.

  4. Інформаційний ресурс ZAXID.NET [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL : http:http://zaxid.net/– Назва з екрана.

  5. Інформаційний ресурс ГАЛ-INFO [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL :http://galinfo.com.ua/ – Назва з екрана.

  6. Інформаційний ресурс ВГОЛОС [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL :http://vgolos.com.ua/– Назва з екрана.

  7. Інформаційний ресурс ВГОЛОС [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL :http://vgolos.com.ua/– Назва з екрана.

  8. Офіційний сайт ТРК «Львівська хвиля»[Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL :http://www.lwr.com.ua/– Назва з екрана

  9. Офіційний сайт ТРК Львів [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL :http://www.lodtrk.org.ua/– Назва з екрана

Додатки

Додаток 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]