Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
192 Кб
Скачать

Національний університет «Львівська політехніка»

Інститут прикладної математики та фундаментальних наук

Кафедра міжнародної інформації

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Керівник від бази практики

_______________________

«___» ___________ 2014 р.

Керівник від кафедри МІ

_______________________

«___» ___________ 2014 р.

ЗВІТ

про проходження практики за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи у відділі Інформаційної політики управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради

Рекомендована оцінка керівника від бази практики ____________

Рекомендована оцінка керівника від кафедри _________________

Виконав:

Студент групи ­ МВ- 42

Білогрась О.В.

_____________ (підпис)

Львів – 2014

План

Вступ

1. Характеристика Львівської міської ради.

1.1.Структура Львівської міської ради

1.2.Управління «Секретаріат ради»

2. Характеристика виконаних завдань

3. Індивідуальне завдання

Список використаної літератури та джерел

Додатки

Вступ

Місцеве самоврядування в Україні - це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади - жителів села чи добровільного об`єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища, міста - самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Місцеве самоврядування здійснюється територіальними громадами сіл, селищ, міст як безпосередньо, так і через сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи, а також через районні та обласні ради, які представляють спільні. Місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципах: народовладдя, законності, гласності, колегіальності, поєднання місцевих і державних інтересів, виборності, правової, організаційної та матеріально-фінансової самостійності в межах повноважень, визначених законом, підзвітності та відповідальності перед територіальними громадами їх органів та посадових осіб, державної підтримки та гарантії місцевого самоврядування, судового захисту прав місцевого самоврядування.

Метою проходження переддипломної практики за темою дипломної роботи є закріплення, поглиблення і систематизація знань, отриманих при вивченні фундаментальних та спеціальних (професійно-орієнтованих) дисциплін, опанування методів науково-дослідної роботи, застосування на практиці теоретичних та практичних знань, які були набуті в процесі навчання, професійних прийомів і навичок діяльності у сфері міжнародних відносин.

Завдання практики:

•поглиблення та розширення теоретичних знань, набуття практичних навичок з усіх дисциплін навчального процесу;

•закріплення, систематизація і розширення знань студентів з фахових дисциплін;

•удосконалення навичок і вмінь професійної діяльності у сфері міжнародних інформаційних відносин;

•удосконалення навичок збирання, аналізу та систематизації наукових матеріалів;

•опанування основних методик здійснення досліджень у сфері міжнародних інформаційних відносин;

•опанування сучасних методів організації виробничої діяльності;

•розвинення самоосвіти, виховання потреби систематичного оновлення знань та їх творчого застосування у професійній діяльності.

База проходження практики – м.Львів, Львівська міська рада. Керівник практики – начальник управління «Секретаріат ради» Зубач Л.Л.

1.Характеристика Львівської міської ради

Львівська міська рада - міська рада з центром у Львові. До неї також входять місто Винники, смт.Брюховичі і Рудне.

Це орган, який представляє територіальну громаду міста Львова та здійснює від її імені та в її інтересах управління справами міста.

До складу міської ради входить 90 депутатів, які обираються строком на 5 років. Львівська міська рада проводить свою роботу сесійно.

Сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал. В межах сесії відбуваються пленарні засідання ради, які як правило проводяться 1 раз на 2 тижні у сесійній залі Ради (м.Львів, площа Ринок, 1, к. 202).

Львівська міськрада поділяється на 6 адміністративних міських районів: Галицька райадміністрація, Залізнична райадміністрація, Личаківська райадміністрація, Сихівська райадміністрація, Франківська райадміністрація, Шевченківська райадміністрація.

1.1. Структура Львівської міської ради

Виконавчий комітет:

Міський голова – Садовий Андрій Іванович (19 серпня 1968, Львів) — український політик, громадський діяч та бізнесмен, засновник і голова громадської організації «Самопоміч» та політичної партії «Самопоміч», співвласник ТРК «Люкс». Міський голова Львова з 25 квітня 2006 року.

Секретар Львівської міської ради – Павлюк Василь Михайлович.

Керуючий справами виконкому Львівської міської ради – Литвинюк Марта Василівна.

Заступник міського голови з гуманітарних питань – Косів Василь Михайлович.

Перший заступник міського голови – Синютка Олег Михайлович.

Заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури – Володимир Шевчук.

Начальник Львівського міського управління Головного управління МВС України у Львівській області – Броневицький Станіслав Романович.

Колегія ради

Колегія ради є дорадчо-погоджувальним колегіальним органом ради, який формується для попереднього розгляду порядку денного пленарного засідання (сесії) і узгодження організаційних питань роботи ради.

До складу Колегії входять:

-міський голова;

-секретар ради:

-керівники депутатських фрацій;

-голови постійних комісій;

Постійні депутатські комісії:

Комісія депутатської діяльності і законності

Комісія фінансів і планування бюджету

Комісія економічної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішніх відносин

Комісія землекористування

Комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Комісія комунального майна та власності

Комісія природокористування, охорони довкілля та благоустрою

Комісія інженерного господарства, транспорту і зв’язку

Комісія житлової політики

Комісія медицини, освіти і соціального захисту

Комісія культури, промоції, ЗМІ та туризму

Комісія молодіжної політики, спорту та оздоровлення

Департаменти

Департамент фінансової політики

Утворений для здійснення організаційно-функціональних повноважень у фінансовій сфері з метою забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку міста, ефективного використання його фінансових ресурсів.

Департамент містобудування

Є підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові, заступнику міського голови з питань містобудування та інфраструктури. Департамент є відповідальним за виконаннячастини повноважень виконавчих органів міської ради, покладених на нього у встановленому порядку.

Департамент «Євро 2012»

Утворений на виконання державної цільової програми "Забезпечення підготовки і проведення у Польщі та Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу ".

Департамент «Адміністрація міського голови»

Підпорядковується безпосередньо міському голові і виконує функції його патронатної служби, забезпечуючи здійснення міським головою повноважень, передбачених чинним законодавством України. Департамент є підзвітним і підконтрольним міській раді, відповідальним за виконання частини повноважень виконавчих органів міської ради, покладених на нього у встановленому порядку.

Основні завдання:

Розробка та впровадження організаційно-функціональних заходів для реалізації єдиної політики у сфері інформаційної і внутрішньої політики міської ради, її зовнішніх відносин та контролю за виконанням цих заходів;

забезпечення прозорості та відкритості у діяльності органів місцевого самоврядування м. Львова, висвітлення питань роботи міської ради, виконавчого комітету і міського голови, їх позиції з актуальних питань перед територіальною громадою міста;реалізація зовнішньої політики територіальної громади міста відповідно до зовнішньополітичної стратегії держави Україна, налагодження та впровадження взаємовигідної співпраці з іноземними партнерами;формування позитивного сприйняття м. Львова, популяризація міста, поширення позитивних знань про Львів в Україні та за кордоном;

забезпечення ефективного виконання посадовими особами місцевого самоврядування своїх обов'язків, належного здійснення виконавчими органами, підприємствами, установами та організаціями комунальної власності фінансово-господарської діяльності шляхом виконання контрольних функцій.

Порядок роботи адміністрації

1. Здійснює ведення діловодства в секретаріаті Львівської міської ради відповідно до Регламенту Львівської міської ради, постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.97 №1153 „Про затвердження Примірної інструкції з діловодства у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади” та розпорядження Львівської міської державної адміністрації від 16.12.97 № 2047 „Про затвердження Інструкції з діловодства в структурних підрозділах Львівської міської державної адміністрації, районних державних адміністраціях.”;

2. Забезпечує облік та контроль за проходженням документів, їх зберіганням та передачею в установленому порядку до архіву;

3. Здійснює приймання, реєстрацію, облік та контроль за проходженням документів з грифом „Для службового користування” відповідно до інструкції про порядок обліку, обігу та збереження документів для службового користування;

4. Здійснює попередній розгляд, реєстрацію та опрацювання службової кореспонденції, забезпечує своєчасну передачу її керівникам Київради, головам постійних комісій та керівникам структурних підрозділів Львівської міської ради для розгляду по суті;

5. Забезпечує своєчасне доведення до виконавців доручень міського голови, заступника міського голови-секретаря Львівської міської ради та керуючих справами Львівради;

6. Опрацьовує та подає заступнику міського голови-секретарю Львівради службові документи, готує за ними аналітичні, довідкові та інші необхідні матеріали;

7. Готує проекти доручень заступника міського голови - секретаря Львівської міської ради;

8. Здійснює сканування контрольних листів, депутатських запитів, урядових документів та вихідної кореспонденції;

9. Здійснює ведення бази даних вхідної та вихідної кореспонденції в мережі передачі даних Львівської міської ради;

10. Здійснює розробку та ведення словників виконавців та структурних підрозділів Львівської міської ради, кодифікаторів організацій, установ та відомств в електронній системі обліку та контролю (базі даних службової кореспонденції);

11. Забезпечує регулярний прийом інформації від органів державної влади та здійснює передачу інформації, підготовлену структурними підрозділами Львівської міської ради, до органів державної влади за допомогою електронної пошти, факсу, телефону;

12. Складає номенклатуру справ відділу, забезпечує контроль за правильністю формування, оформлення і зберігання справ, що підлягають здачі в архів;

13. Готує статистичні довідки про надходження службових документів до Львівської міської ради, аналізує і узагальнює інформацію, та надає пропозиції щодо вдосконалення роботи зі службовими документами;

14. Сприяє провадженню нових інформаційних технологій в сфері електронного документообігу;

15. Залучає спеціалістів-програмістів для вдосконалення програмно-технічного забезпечення бази даних службової кореспонденції та розробки програм по розширенню її можливостей;

16. Здійснює інші повноваження згідно з покладеними на нього завданнями та обов’язками.

Департамент економічної політики.

Утворений для здійснення організаційно-функціональних повноважень у соціально-економічній сфері з метою забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку міста, ефективного використання його природних, трудових і фінансових ресурсів.

Департамент житлового господарства та інфраструктури

Основним завданням є планування та організація роботи щодо покращання основних критеріїв оцінки ефективності роботи виконавчих органів у сфері житлово-комунального господарства та інфраструктури.

Департамент гуманітарної політики.

Основним завданням департаменту є координація та управління діяльністю відділів гуманітарного спрямування у місті. Виконуючий обов'язки директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради — Зуб Володимир Іванович, начальник управління охорони здоров'я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Управління

1. Адміністративно-господарське управління

2. Відділ у справах дітей

3. Організаційне управління

4. Управління «Дозвільний офіс»

5. Управління «Секретаріат ради»

6. Управління інженерного господарства

7. Управління інформаційної політики та зовнішніх відносин

8. Управління адміністрування місцевих та залучених фінансів

9. Управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури

10. Управління архітектури

11. Управління внутрішньої політики

12. Управління державної реєстрації

13. Управління екології та благоустрою

14. Управління економіки

15. Управління житлового господарства

16. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення

17. Управління капітального будівництва

18. Управління комунальної власності

19. Управління контролю і аудиту

20. Управління культури

21. Управління міжвідомчої координації

22. Управління молоді, сім'ї та спорту

23. Управління муніципальної дружини

24. Управління освіти

25. Управління охорони історичного середовища

26. Управління охорони здоров'я

27. Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин

28. Управління соціального захисту

29. Управління транспорту і зв'язку

30. Управління туризмуУправління фінансів

31. Юридичне управління.[6]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]