Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
256 Кб
Скачать

1.1.2. Характеристика найбільш популярних фапйлообмінних сервісів

Багато користувачів Інтернету працюють з файлообмінними сервісами. Деяким такі сервіси потрібні просто для розміщення пари файлів, іншим – для постійного зберігання своїх даних, третім – для монетизації. У загальному і цілому, файлообмінні сервіси, або файлообмінники, є непоганим засобом для розміщення і передачі файлів середніх розмірів (як правило, не більше 50-100 мегабайт).

Rapidshare (http://rapidshare.com). Стабільний і оптимальний сервіс для зберігання файлів. Висока швидкість, довгий час зберігання файлів. Цей сервіс, незважаючи на те, що його сервери знаходяться в Швейцарії, є найпопулярнішим в СНД файлообмінником. Загальний обсяг дискової квоти Rapidshare становить кілька петабайт (4,5 за станом на червень 2009 року). Загальна пропускна здатність каналу сервісу становить 240 гігабайт в секунду. На даний момент це найвищі показники серед усіх подібних сервісів.

Проект зручний інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом і відсутністю реклами (будь-яких видів). Максимальний розмір файлу складає 200 мегабайт. Можливість завантажувати файли на максимальній швидкості користувач може отримати, заплативши за преміум-аккаунт.

iFolder (http://ifolder.ru). Проект від Agava, який пропонує зареєстрованим користувачам можливість необмеженого зберігання файлів, не має жорстоких обмежень за регіональним принципом, пропонує можливість зробити на їх базі свій файловий хостинг з власним дизайном, достатньо високу швидкість викачування, а також ряд інших переваг у порівнянні з конкурентами. Вітчизняний файлообмінний сервіс, який, на жаль, заробляє не тільки на продажу преміум-акаунтів, але і на рекламі. Користувачі без преміум-акаунтів змушені відвідувати так звані «спонсорські посилання», переглядаючи рекламу. Тільки після перегляду реклами відвідувач сервісу отримує посилання для скачування файлу.

Для того, щоб завантажувати власні файли, маючи можливість управління ними, необхідно зареєструватися. Після реєстрації можна завантажувати файли по FTP, а також позбутися від тимчасового обмеження на зберігання файлів.

DepositFiles (http://depositfiles.com). Користувач може вибрати користування платними або безкоштовним акаунтом. Якість послуг Deposit є невисокою, низька швидкість викачування, а тимчасове очікування перед закачуванням є довшим. Цей сервіс можна було б назвати повним аналогом Rapidshare, якби не можливість завантажувати файли розміром до двох гігабайт. Крім того, цей файлообмінник дозволяє завантажувати відразу декілька файлів одночасно, а також встановлювати пароль на свої дані.

Для користувачів, у яких немає преміум-акаунтів, є необхідність перегляду реклами, перед появою посилання на скачування файлу. Власники преміум-акаунтів отримують також можливість одночасної закачування 250 файлів.

Mediafire. Файлообмінний сервіс MediaFire відрізняється великою швидкістю завантаження файлів, проте є деякі суттєві недоліки. По-перше, перевантаженість інтерфейсу різними графічними елементами; по-друге, можливість завантаження файлів розміром до 200 мегабайт.

Letitbit (http://letitbit.net). Пропонує привабливі умови для партнерства. Підтримує завантаження файлів за FTP протоколом, завантаження через браузер, віддалене завантаження. Цей файлообмінник відрізняється від інших обмеженням не на розмір файлу, а на термін зберігання файлу на сервісі (24 години). В якості плюсів можна назвати швидкість роботи, мінімалістичний розмір, можливість завантаження великих файлів (аж до 2 гігабайт). Крім того, зареєстрований користувач може завантажувати файли по протоколу FTP. Купуючи преміум-аккаунт, користувач отримує високу швидкість завантаження файлів, необмежену кількість потоків, необмежений розмір файлу, відсутність реклами.

Fileshare.in.ua (http://fileshare.in.ua). Український файловий хостинг. Зручний сервіс для розміщення файлів, що призначені для ресурсів з великим трафіком з України.

Box.net. Сервіс став досить популярним завдяки широким можливостям, що представляються своїм користувачам. З його допомогою можна не тільки завантажувати або завантажувати файли, але і спільно працювати над документами. Крім того, розробники відкрили API сервісу, тому для Box.net існує чимала кількість додатків, що дозволяють працювати з файлообмінником без браузера.

Правда, є і недоліки, найголовнішим з яких є занадто обмежений розмір завантажуваних файлів – всього 10 мегабайт, яке, до речі, знімається за умови платної підписки.

UploadBOX.com – інтернаціональний сервіс для безоплатного зберігання і розповсюдження файлів. Сервера працюють на декількох гігабітних Інтернет-каналах різних провайдерів, функціональність постійно розвивається і вдосконалюється. Сумарний обсяг дискового простору файлообмінника складає 20 Тб і цей обсяг продовжує збільшуватися. Максимальний розмір файлу не може перевищувати 2 Гб, якщо ви завантажуєте його через веб-інтерфейс, і 4 Гб, якщо ви використовуєте FTP.

Dropio. Цей сервіс дуже зручний тим, що не вимагає реєстрації. Це спеціалізований ресурс, який працює в основному з документами. Нещодавно до загального функціоналу додалося ще кілька сервісів, включаючи можливість відправлення / отримання факсів (безкоштовно) і запису голосу. Доступний об'єм файлового простору для власника безкоштовного аккаунта складає 100 мегабайт.

Windows live skydrive. Сервіс від корпорації Microsoft, що надає навіть власникам безкоштовних акаунтів цілих 5 гігабайт для зберігання своїх даних. Цей сервіс заснований на системі папок, для кожної з яких можна виставляти певний рівень доступу. Для роботи з сервісом користувачеві потрібна обліковий запис в системі Windows Live. Обмеження на розмір файлу – 50 мегабайт.

Filefactory. Відрізняється від інших файлообмінників можливістю завантажувати файли на сервіс безпосередньо з торрент-сервера або будь-якого іншого ресурсу за протоколом http. Остання функція також передбачає можливість завантаження файлів з інших файлообмінників. Правда, така можливість доступна лише власникам преміум-акаунтів (79 доларів на місяць). Крім того, є зручна можливість – онлайнова перевірка списку посилань на предмет працездатності.

Narod.yandex.ru. Сервіс надає необмежений простір для файлів користувачів, причому файли зберігаються не менше 3 місяців. Час зберігання файлів можна продовжувати, плюс вона автоматично продовжується, якщо файл хто-небудь викачує. Відзначимо, що максимальний розмір файлу на цьому файлообміннику може становити 5 гігабайт. Є можливість докачки, немає ніяких платних аккаунтів і ніяких обмежень на скачування файлів.

До речі, деякі провайдери Інтернету підтримують програму Яндекса «Локальна мережа», і якщо ваш провайдер в числі таких компаній, тоді трафік вважається по локальному тарифу.

Megaupload. Користувачі без преміум-акаунтів отримують приблизно ті ж функції, що і на інших файлообмінних сервісах. А ось користувачам, які оплатили такий акаунт, чекає багато приємного. Приміром, обсяг файлового простору для зберігання своїх файлів в 200 гігабайт, безкоштовний менеджер завантаження файлів, час очікування доступності файлів для завантаження 25 секунд, підтримка відновлення завантаження при розриві з'єднання, можливість заробляти бали, використовуючи їх для продовження преміум-послуг. Річне преміум-членство обійдеться в 60 доларів.

Openfile. Цей файлообмінник дозволяє не тільки завантажувати на сервіс або викачувати звідти файли, але і переглядати медіа-файли, завантажені іншими користувачами. Це гібридний сервіс, який об'єднує функції відео-хостингу, хостингу картинок і файлообмінника. За допомогою сервісу можна також заробити, беручи участь в партнерській програмі.

Alexfile. Цей сервіс від інших файлообмінників відрізняє можливість завантаження 50 файлів одночасно. Тобто можна розділити файл, розміром в 10 гігабайт, на 50 частин, і завантажувати їх на сервіс одночасно. Після завантаження файлу необхідно підтвердити своє бажання негайно розмістити файл, перейшовши за посиланням Commit Upload.

Rapidshare.ru. Російський файлообмінник, що дозволяє автоматично упаковувати файли, які завантажуються в RAR. Максимальний розмір файлу для користувачів з безкоштовним акаунтом – 1,5 гігабайт, а для VIP-користувачів розмір файлу збільшений до 5 гігабайт. Термін зберігання файлів – 35 днів, але термін можна нескінченно продовжувати. Автоматичне продовження відбувається у випадку частого скачування файлу іншими користувачами.

Uploaded.to. Файлообмінний сервіс, який дозволяє завантажувати файли розміром до 250 мегабайт. Крім того, за кожен залучений преміум-аккаунт вебмастер може заробити 3 євро. Перейменування і видалення завантажених на сервер файлів доступно з панелі адміністратора. Сервіс зберігає файли на протязі 60 днів з моменту останнього звернення.

Onelinedisk.ru. Звичайний файлообмінник, який дозволяє завантажувати файли розміром не більше 100 мегабайт, і крім того, може служити хостингом картинок і фотографій. Для завантаження файлів на сервіс реєстрація не потрібна. Єдине обмеження на хостинг картинок – розмір графічного файлу не повинен перевищувати 5 Мб. Час зберігання картинки не обмежена.

Sendspace.com. Зарубіжний файлообмінний сервіс, що дозволяє завантажувати файли розміром аж до 300 мегабайт. Кількість завантажень необмежена, крім того, немає ліміту та на кількість одночасно викачуваних файлів. Власники преміум-акаунтів отримують можливість завантажувати файли розміром до 1,5 гігабайт.

Easy-share.com. Останній в огляді файлообмінний сервіс, що дозволяє завантажувати файли на сервіс допомогою http і FTP, управляти завантаженими сервісами за допомогою спеціального файл-менеджера. Можна виставляти рівні доступу до кожного з файлів. Є також статистика, що дозволяє відслідковувати статистику скачувань в режимі реального часу. Присутній зручний варіант завантаження файлів – закачування з віддалених серверів. Володіючи набором прямих посилань, необхідно ввійти в свій аккаунт, і далі пройти по шляху: Мої Файли => Закачуйте файли => Дистанційна закачування і ввести їх в форму.