Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.09 Mб
Скачать

3. Опис роботиустановки

Даний стенд призначений для безпосереднього контролю температури. Процес підтримки температури в приміщені залежить від багатьох показників, такі як вологість повітря, як часто змінюється об’єм повітря при відкриті дверей, зміна навколишнього середовища котрі впливають на стан приміщення. Даний стенд цілком автоматично може контролювати вплив різних факторів на температуру.

Основа контролю полягає з зібрання інформації, в даному випадку цілком ефективно виконує цю функцію датчики РТС (Positive Temperature Coefficient). При використані системи контролю і моніторингу «Данфос» інформація з датчиків подається на ЕКС 301або на пряму до m2. Вразі надані інформації на ЕКС 301 контролер приймає рішення для подальшої роботи. Для прийняття відповідних дій контролер починає процес опитування забитих даних, в цьому випадку головними даними виступають:

  • усталене значення, температура підтримки

  • мінімальне допустиме значення температури

  • максимальне допустиме значення температури

В разі надані температури котра не відповідає даним обмеження контролер приймає рішення чи включити процес заморожування, чи включити процес очікування подальших змін температури, чи почати процес відтайки.

Система контролю моніторингу аварійною сигналізацією m2, ставить перед собою безпосередньо збір інформації, котра може надходити з ЕКС 301 або безпосередньо з самих РТС. Дана система спроможна сприймати інформацію з 16 датчиків та одночасно з понад 60 контролерів типу ЕКС. Дана система працює за принципом сприймання даних котрі відображаються на моніторі m2. Кожин датчик чи контролер має свій адрес, тобто номер і назву завдяки якому система дає змогу проведенню контролю. При виникненні якось дії в контролері ЕКС сигналізують світо діоди, котрі розміщені на вентиляторі, нагрівнику, терморегулюючий клапан. Наприклад при підключені датчика на екрані відображається порядковий номер(02), назву (склад А-418/ТР2), реальну температуру (24.9), обмеження верхньої точки аварійної сигналізації (40) , затримку аварійного сигналу в хвилинах (0), обмеження нижньої точки аварійної сигналізації (8), тип вводу точки (RTD), та на яку аварійну сигналізацію налаштована (місцеву, дистанційну).

Наприклад при підключені ЕКС 301 на екрані відображається порядковий(09) номер, назву (Kamtra 1 Sklad 2), реальну температуру, обмеження верхньої точки аварійної сигналізації , затримку аварійного сигналу в хвилинах, обмеження нижньої точки аварійної сигналізації, тип вводу точки, та на яку аварійну сигналізацію налаштована (місцеву, дистанційну) , заморозка (вкл. - горить, викл. - не горить), відтайка(вкл. - горить, викл. - не горить), вентилятор (вкл. - горить, викл. - не горить).

В обох випадках стрілка в нижньому правому куті призводить при нотискані до інформації котра ґрунтується на відображені графіка, за певний проміжок часу (проміжок часу можливо змінювати).

Всі процеси які виникають фіксуються як на графіку так і в списку аварій.

Іншим прикладом системи контролю температури засновано на контролері відомого виробника «ОВЕН», з багатьох систем контролю найбільш ефективною на нашу думку є мікропроцесорний блок управління ТРМ974.

За принципом роботи дуже подібний але має вагомі відмінності при роботі так і відповідно при налаштуванні. Застосовується два датчики РТС (Positive Temperature Coefficient), для збору інформації котрі розташовані на повітроохолоджувачі та в камері. Розташування таки чином чутливих елементів пов’язане з цікавою логікою роботи самого контролера. Ціль контролера заснована на підтримані однакової температури в цілому приміщені, на основі цього і виконуються всі процеси.

Процес заморозки спрацьовує в разі корекції уставленого значення, які задаються на відмінно від «Данффос» до десятих тому що різниця між процесами цілком зводиться до абсолютно точного значення. Вентилятор при стартовій роботі цілком залежить від компресора, коли він набирає тиск (морозить), для підтримки температури, котру фіксує датчик повітроохолоджувача, даний процес приводить до різниці температур між чутливими елементами , тут і вступає в дію вентилятор який забезпечує рівновагу між елементами. Стосовно відтайки, даний блок чітко відобразив даний процес у вигляді графіка. Графічне представлення дозволяє спостерігати що прилад зведений до мінімального часу відтайки відносно часу роботи .

Всі дії котрі будуть проводитись маємо змогу спостерігати з допомогою світо діодів, котрі розташовані на вентиляторі, компресорі, нагрівнику, також процес вентиляції цілком забезпечується вентилятором відомого виробника i«Mitsubishi» котрий знаходиться над стендом.

Соседние файлы в папке Лабораторні_роботи_А-418