Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.09 Mб
Скачать

2. Перелік і технічна характеристика стенду та обладнання

Даний стенд фактично розбили на два рівні, і в кожному рівні розробили окремі автоматичні системи охолодження.

Перший рівень ґрунтується безпосередньо на відомому міжнародному концерни «Данффос», який є провідним виробником електронних і прецизійних механічних компонентів. Данффос заснований більше 70 років тому і зараз об'єднує десятки сучасних підприємств на чотирьох континент-тах, має дочірні компанії та торгові представництва більш ніж в 100 країнах світу. Продукція відрізняється високою надійністю і довговічністю завдяки постійному вдосконаленню і суворому контролю якості. Даний рівень включив такі аспекти: як підключення контролера ЕКС301 та систему моніторингу m2.

Контролер ЕКС 301 (для монтажу на DIN-рейку) спеціально розроблені для управління роботою холодильних установок таким чином, щоб макси-мально можливо оптимізувати і спростити операції установки і програмував-ня блоків. Всі блоки розроблені для управління температурою в холодильних камерах відкриттям / закриттям соленоїдного клапана або зупинкою / пуском компресора. ЕКС 301 застосовуються для: • управління температурою, • керування компресором, • управління вентилятором, • управління режимом відтавання, • аварійної сигналізації. Всі вищевказані функції можна установить і запрограмувати за допомогою двох кнопок. Дисплей показує температуру в камері, але за допомогою кнопок можна подивитися температуру на датчику відтавання. Підключення до блоку управління ЕКС мережевої карти зі стандартною шиною даних Echelon відкриває доступ до всіх параметрів блоку. Цифровий вхід може бути запрограмований на: • отримання сигналів від спрацювання сигналізації від зовнішніх джерел (дверної сигналізації); • запуск режиму відтайки від зовнішнього таймеру (годин); Прилади управління спроектовані для роботи з датчиками Danfoss Pt 1000/РТС

Характеристики .Один електронний блок управління (контроллер) здатний замінити кілька традиційних контролерів і таймерів відтаювання. Може бути встановлений на панелі або змонтований на DIN-рейку. Температуру, часом, робочі умови, коди параметрів, сигнали сигналізації і відмови можливо зчитувати з дисплея. Три світло діоди сигналізують про фактичний стан системи: • охолодження; • відтавання; • обертанні вентиляторів. У випадку неправильної роботи сигналізації про неполадки висвічується на екрані. Всі види сигналізації про неполадки видаються у вигляді одночасних спалахів трьох світло діодів. Температурні датчики Danfoss Pt 1000 / РТС повністю узгоджені з контролером: • не потрібно проведення калібрування датчиків; • система датчик-контролер використовує пряму індикацію показань датчика. Може бути оснащений годинником реального часу ( з батарейним харчуванням).

Моніторинг, контроль і аварійна сигналізація система-m2.

Система m2 розроблена з метою створення комплексного і простого в обігу засобу контролю та реєстрації температур і інших параметрів системи охолодження. Вона призначається для роботи в малих і середніх за розміром сховищах харчових продуктів (наприклад у невеликих супермаркетах), де необхідно забезпечувати суворе дотримання правил зберігання харчової продукції. На таких об'єктах використовується велика кількість різноманітного допоміжного приладдя, кожне зі своїми специфічними вимогами в частині взаємодії і контролю, але, не дивлячись на це, система m2 може бути налаштована таким чином, щоб успішно працювати в цих непростих умовах. Будучи простий в експлуатації, система m2 може по черзі вивести на дисплей показання кожного датчика і негайно попередити про виявлену несправність з допомогою звукових і візуальних засобів, сигналізації. Подальші вказівки по роботі установки задаються через кнопкову панель. Крім того, кваліфікований обслуговуючий персонал може за допомогою системи m2 проводити настройку регулюючих і / або контролюючих параметрів. Всі статистичні дані зберігаються в системі і можуть бути переглянуті або роздруковані звичайним порядком. Ці дані можна переглянути як на робочому місці, так і далеко від нього за допомогою зовнішнього модему. При необхідності система може передавати по телефону аварійні повідомлення.

Другий рівень нашого проекту ґрунтується на обладнані «ОВЕН»котра працює на ринку автоматизації більше 18 років. За цей час компанія накопичила багатий досвід і зарекомендувала себе як постачальника надійного та якісного обладнання. Сьогодні компанія ОВЕН - найбільший російський розробник і виробник засобів автоматизації для різних галузей промисловості і займає лідируючі позиції не тільки на російському ринку, але і в країнах ближнього зарубіжжя. З урахуванням зростаючих вимог ринку величезну увагу компанія ОВЕН приділяє дослідженням і новим розробкам. Саме тому ОВЕН постійно впроваджує різноманітні інновації та вдосконалює технології з тим, щоб забезпечити виробництво надійних і доступних за ціною приладів і датчиків. Серійне виробництво дозволяє скорочувати витрати, зменшувати собівартість продукції, забезпечуючи собі позиції цінового лідера. Ціни жорстко прив'язані до рубля і не залежать від коливання світових валют. Продукція ОВЕН - це пропозиція високої якості за оптимальною ціною.

Зряду даної продукції вибрали мікропроцесорний блок управлінняОВЕН ТРМ 974. Дана модель з панеллю розмірами 32х74 мм є контролером з мікропроцесором і призначена для використання в середньо - низькотемпературних агрегатах. Вона поставляється з трьома вихідними реле для керування компресором, відтайки (може здійснюватися як електрона-грівачами, так і гарячим хладагентом) і вентиляторами повітроохолоджу-вачів. Вона також комплектується двома датчиками: один для контролю температури в камері, інший встановлюється в повітроохолоджувач для контролю температури припинення відтайки та управління роботою вентиляторів. Кожен прилад повністю налаштовується за допомогою спеціальних параметрів, які можуть бути легко запрограмовані з допомогою кнопок.

Соседние файлы в папке Лабораторні_роботи_А-418