Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
План.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
54.12 Кб
Скачать

Готельне господарство

Розвиток готельного господарства є вагомим чинником формування працересурсного потенціалу туристичної сфери. Він характеризується значною міжрегіональною диференціацією і подекуди не відповідає туристичному потенціалу території. У результаті використання методів рангів, бальної оцінки та аналізу виділено чотири основних типи регіонів, для кожного з яких у подальшому можна розробляти відповідні стратегії формування та ефективного використання працересурсного потенціалу туристичної сфери.

Готель «Україна» — будівля, що розташована в центрі міста Чернігова. Поруч з готелем знаходяться головпоштамт, магазини, банки, банкомати, театр, перукарня, кав'ярні, аптека, центральний ринок тощо.

Опис

У холі, на першому поверсі розташована служба прийому та розміщення гостей.

До послуг гостей міста пропонується 90 сучасних комфортабельних номерів з виконаним євроремонтом, а саме:

  • 66 одномісних номерів класу «стандарт»;

  • 9 двомісних двокімнатних номерів з окремими ліжками;

  • 13 напівлюксів ;

  • 4 номери класу «люкс»;

  • 1 номер для людей з обмеженими можливостями;

  • 1 номер для молодят.

14

Послуги

В кожному номері нові меблі індивідуального дизайну, кольорові телевізори з кабельним телебаченням, холодильник, телефон та доступ до безкоштовного Wi-Fi Інтернету. Є передпокій, ванна кімната з кабіною для душу і санвузлом. Гаряче та холодне водопостачання в номерах цілодобово. На першому поверсі готелю розташовані перукарня, ресторан та суші студія.

У готелі Ви також можете скористатися наступними послугами:

  • послуги конференц-залу;

  • сніданок, обід та вечеря;

  • користування господарським двором для паркування авто;

  • додаткове місце в номерах люкс, напівлюкс та двомісному;

  • пральня (для термінового індивідуального прання);

  • безкоштовно скористатися праскою, феном, електрочайником та ін.

Готель «Брянськ» — це двозірковий туристичний комплекс побудований в 1978 р. у місті Чернігів.

Розташування: комплекс розташованний у парковій зоні на березі річки Десни.

Послуги: туристичний комплекс “Брянськ” надає комплекс послуг: розміщення в комфортабельних номерах готелю, харчування в ресторані, забезпечення ділового аспекту перебування гостей, туристсько-екскурсійні послуги.

Склад: туристичний комплекс складається із п’ятиповерхового спального корпусу і приєднаної до нього двоповерхової споруди з рестораном, банкетними залами та нічним клубом. В готелі 50 номерів різної категорії на 88 місць:

15

однокімнатні одномісні поліпшені, однокімнатні двомісні поліпшені, двокімнатні люкси.

Готель працює цілодобово.

Додаткові послуги

Додаткові зручності у приміщенні готелю створюють перукарня, відділення банку з пунктом обміну валют, фотоательє, камера схову, доступ до мережі Інтернет, нічний дискоклуб. Поряд з готелем розміщені 2 автостоянки для легкового та вантажного транспорту, які працюють цілодобово під охороною. На території автостоянок знаходяться авторемонтні майстерні, магазин автозапчастин.

За додаткову платню надаються послуги бронювання квитків на залізничний та автотранспорт, туристсько-екскурсійні послуги, послуги сауни (на березі р. Десни). Оплата за надані послуги приймається як за готівковим, так і безготівковим розрахунком.

Парк-готель «Чернігів» - сучасний бізнес готель, відкрив свої двері для прийому гостей 16 грудня 2011 року. Готель розташований у мальовничій парковій зоні на березі р. Десна. Номерний фонд: До послуг 50 комфортабельних номерів різних категорій, обладнаних усім необхідним для роботи і відпочинку: Standard, Standard Classic, Superior Twin / King, Деluхе.

Середня щомісячна завантаження номерного фонду за 2014

Місяць %

Лютий 35

Березень 38

Квітень 48

16

Травень 52

Червень 50

Липень 46

Серпень 54

Вересень 62

Готель розташований в парковій зоні на березі р. Десна, в 4 км від центру міста, в 7 км від ж / д вокзалу, в 140 км від м. Києва, в 160 км від міжнародного аеропорту Бориспіль.

Інфраструктура: У готелі 50 номерів, обладнаних кондиціонерами, електронними замками, прямим міжміським та міжнародним зв'язком, кабельним телебаченням, міні-барами, сейфами, безкоштовним доступом в Інтернет.

Категорії номерного фонду: Всього номерів:

■ STANDARD 22

■ STANDARD CLASSIC 11

■ SUPERIOR TWIN / KING 12

■ DELUXE 5

У вартість кожного номера включено сніданок "шведський стіл" (Залежно від кількості проживаючих у готелі гостей "Шведський стіл" може бути замінений на порційні сніданки).

17

«STANDARD»

Однокімнатний, одномісний, загальною площею: 15 м2. Двоспальне ліжко, шириною 100 см. Санвузол спільний, обладнаний душовою кабіною. Максимальна місткість - 1 особа.

Кожен номер обладнаний: електронним замком, кондиціонером, міні - баром, сейфом, феном, телевізором, робочим місцем, телефоном, доступом в Інтернет (провідний і Wi-Fi).

«STANDARD CLASSIC»

Однокімнатний номер 17 м2 c односпальним ліжком шириною 150 см з можливістю розміщення другої людини в номері.

«SUPERIOR TWIN / KING»

Однокімнатний номер 33 м2 категорія представлена ​​у двох варіантах. Максимальна комфортне розміщення 3 осіб в номері.

Superior Twin - номер з двома роздільними ліжками шириною по 100 см.

Superior King - зручний номер з широким ліжком 200 см.

«DELUXE»

Однокімнатний номер 40 м2 c двоспальним ліжком шириною 180 см і зручним розкладним диваном на 2 спальних місця.

Максимальна комфортне розміщення 4-х чоловік в номері.

Комфорт-кафе «Пармезан»

У кафе 50 посадочних місць. У меню представлені страви української кухні і класичні страви європейської кухні. Прекрасним доповненням до страв стануть вина Франції, Італії, Чилі з Винної карти бару.

18

Надання додаткових послуг: безкоштовне бронювання номерів; цілодобова служба прийому і розміщення; виклик таксі; послуги трансферу; вело прогулянки; піднос багажу; кімната для зберігання багажу; камера зберігання; паркінг на 25 місць (під відеоспостереження, безкоштовний); пральня; послуги в номері; організація святкових заходів; організація проведення екскурсії.

Унікальні відмінності

• Готель розташований в парковій зоні, в 300м. від р. Десна;

• Інтер'єр готелю витриманий строго в діловому стилі;

• Найновіший готель у м. Чернігів;

• Кращі конференц-зали з усім необхідним додатковим обладнанням;

• Навчений, кваліфікований персонал;

• Єдиний в місті конференц-зал на свіжому повітрі;

• Єдиний Бізнес-готель в м. Чернігів заслужено отримав категорію ***;

• Комплексне обслуговування заходів (кава-паузи, фуршети, банкети, комплексні обіди та вечері, кейтерінг, організація дозвілля).

Отже, готельне господарство Чернігівського регіону є важливою складовою сфери послуг, що має перспективи для подальшого розвитку, позитивно впливає на зміни в економіці регіону та є важливою передумовою інтенсифікації міжнародних зв’язків.

19