Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛабРоб№3_ОФПД.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
2.06 Mб
Скачать

Варіант 3

В регіоні розташовано чотири фермерські господарства, які постачають на ринок збуту сільськогосподарську продукцію: молоко, м’ясо трьох видів, масло трьох сортів.

Ярлик сторінки «Лист1» створюваної Робочої книги назвати «РобТабл» і на цій сторінці створити таблицю наступної структури: Назва господарства, Прізвище фермера, Код продукції, Назва продукції, Ціна за 1 кг, Обсяг поставки, кг, Вартість поставки. Коди продукції повинні починатися з цифри номера групи: наприклад, першої групи – 101,102,103 і т. д.; другої – 201,202,203 і т.д.; третьої – 301,302,303 і т. д.

На сторінці з ярликом «Лист2» створюваної Робочої книги (замінити його назву на «Довідник») створити таблицю наступної структури: Код продукції, Ціна за 1 кг.

Заповнення даними вихідної таблиці відбувається таким чином:

  1. для введення даних у колонки Назва господарства, Прізвище фермера, Назва продукціїорганізувати списки, що розкриваються;

  2. поле Ціна за 1 кгзаповнити, використовуючи функцію ВПР зі звертанням до таблиці, що знаходиться на аркуші «Довідник»;

  3. поле Вартість поставкиобчислюється як добутокЦіна за 1 кгнаОбсяг поставки, кг.

Завдання 1.1. Упорядкування

Назва господарства– за алфавітом;

Прізвище фермера – за алфавітом (первинний ключ),Обсяг поставки, кг – за збільшенням (вторинний ключ);

Назва продукції – за алфавітом (первинний ключ), Прізвище фермера – за алфавітом (вторинний ключ), Вартість поставки – за зменшенням (третинний ключ).

Завдання 1.2. Фільтрація

Назва господарства – будь-яке, вибране Вами;

Обсяг поставки, кг – в межах від мінімального до середнього значення відповідного поля;

Назва продукції – «молоко»;

Вартість поставки – три найбільші.

Завдання 1.3. Проміжні підсумки

для кожної продукції обчислити середню ціну за 1 кг і та мінімальний обсяг поставки (аркуш «Проміжні підсумки»);

по кожному господарству обчислити загальний обсяг поставок та кількість видів продукції, що постачаються (аркуш «Проміжні підсумки_1»).

Варіант 4

Деревообробне підприємство виробляє п’ять видів продукції: дошки, парти, столи, шафи, стільці. П’ятьшкіл замовляють продукцію цього підприємства.

Ярлик сторінки «Лист1» створюваної Робочої книги назвати «РобТабл» і на цій сторінці створити таблицю наступної структури: № школи, Дата замовлення, Код товару, Назва товару, Кількість, Ціна за одиницю, Фактична ціна, Сума до сплати. Номери шкіл повинні починатися з цифри номера групи: наприклад, першої групи – 101,102,103 і т. д.; другої – 201,202,203 і т.д.; третьої – 301,302,303 і т. д.

На сторінці з ярликом «Лист2» створюваної Робочої книги (замінити його назву на «Довідник») створити таблицю наступної структури: Код товару, Ціна за одиницю.

Заповнення даними вихідної таблиці відбувається таким чином:

  1. для введення даних у колонки № школи, Код товару, Назва товару організувати списки, що розкриваються;

  2. поле Ціна за одиницюзаповнити, використовуючи функцію ВПР зі звертанням до таблиці, що знаходиться на аркуші «Довідник»;

  3. відомо, що якщо обсяг поставки відповідної продукції становить більше 30 одиниць, то ціна за одиницю зменшується на 10% – це і буде фактична ціна, інакше фактична ціна співпадає з ціною за одиницю. Поле Сума до сплатиобчислюється як добутокФактичної цінинаКількість.

Завдання 1.1. Упорядкування

Назва товару– за алфавітом;

Назва товару– на літеру «ш» (первинний ключ),Кількість– за збільшенням (вторинний ключ);

школи– за збільшенням (первинний ключ),Прізвище фермера– за алфавітом (вторинний ключ),Сума до сплати– за зменшенням (третинний ключ).

Завдання 1.2. Фільтрація

Назва товару– будь-яка, вибрана Вами;

Сума до сплати– в межах від середнього до максимального значення відповідного поля;

Ціна за одиницю– найбільша;

Всі замовлення – на вказану дату.

Завдання 1.3. Проміжні підсумки

для кожної школі обчислити загальні суми до сплати та мінімальну кількість поставки (аркуш «Проміжні підсумки»);

по кожній даті замовлення обчислити максимальну фактичну ціну та кількість видів продукції, що постачаються (аркуш «Проміжні підсумки_1»).