Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ и задание инд правильное.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
252.93 Кб
Скачать

Аудиторна робота студента

проводиться на навчальному занятті і регламентована часом.

Контроль результатів такої роботи здійснюється в межах занять.. Цільові установки щодо виконання самостійно аудиторної роботи, зміст і алгоритм її виконання студент отримує безпосередньо в методичній розробці на навчальних заняттях, які кафедра повинна розробити до кожного заняття.

Форми проведення самостійної аудиторної роботи вибираються кафедрою, зміст і характер завдань повинні бути орієнтовані на відповідні цілі навчання. Для оцінки ефективності самостійної роботи і внесення коректив в її зміст, організацію, методичне забезпечення, велике значення має контроль. Для цього можуть бути використані такі види контролю: оцінка підсумкових матеріалів, тестовий контроль, опитування студентів та інше. Оцінка підсумкових матеріалів повинна здійснюватися по завершенню роботи, тестування і анкетне опитування можуть бути відстрочені і можуть про водитись на наступному занятті. При проведенні самостійної роботи відповідальну роль відіграє викладач, який організує методичні та дидактичне забезпечення, здійснює консультативну допомогу та проводить контроль якості виконання завдань. Навчальні години, передбачені для проведення самостійної аудиторної роботи, враховуються в навчальне навантаження викладач.

Отже, я описала всі можливі види робіт в університеті хотілося б поділитися з вами власною думкою щодо занять які імпонують саме мені. Одним із видів робіт , який я вважаю найбільш ефективним є семінерське заняття. Адже, студентам для підготовки до цієї пари дають тему, яку вони мають самостійно розглянути та підготуватися до її обговорення в аудиторії. Кожен студент повинен аргументувати власну думку сказану в аудиторії , можливе навіть виникнення суперечки, але як сказав давньогрецький філософ Сократ "Истина рождается в споре"

Облаштування навчальної лабораторії та її функції

Основні завдання навчальних лабораторій:

  • проведення лабораторних занять з різних дисциплін на високому науковому, методичному і технічному рівні відповідно до чинних навчальних і робочих програм, методичних рекомендацій;

  • сприяння підвищенню якості підготовки фахівців завдяки реалізації практичної і творчої складових змісту навчання;

  • ведення діловодства та збереження документації;

  • охорона праці, технічна та пожежна безпека;

  • збереження матеріальних цінностей університету;

  • інші завдання відповідно до конкретних завдань і мети кафедри.

Матеріально-технічне та навчально-методичне забезпечення лабораторії в цілому та окремих її робочих місць

  • Навчальна лабораторія розміщується на закріплених за нею площах приміщень (земельних ділянках)університету.

  • Приміщення лабораторій повинні мати природне та штучне освітлення, бути світлими, теплими і сухими.Колір, фарбування стін, обладнання, інструментів добирається відповідно до вимог ергономіки, з використанням сигнальних кольорів і законів безпеки.

  • Комплектація лабораторій обладнанням здійснюється відповідно до завдань її діяльності навчально-наочними посібниками, технічними засобами навчання, обладнанням загального призначення для навчальних закладів та спеціальним обладнанням для виконання лабораторних робіт.

  • Меблі розміщуються в приміщеннях згідно з ДсанПіН 5.5.2.008-01 п.8.2 відповідно до вимог ДБН В.2.2-3-97 „Будинки та споруди навчальних закладів (в ред. Зміни 1, чинної від 01.04.2005, Зміни 2, чинної від 01.10.2008, Зміни 3,чинної з 1 липня 2012 року).

  • Робочі місця викладачів обладнуються демонстраційним столом та аудиторною дошкою, пристосуваннями для використання технічних засобів навчання тощо.

  • Лабораторні приміщення відповідно до специфіки обладнуються: витяжною шафою, секційними шафами для збереження приладів, посуду, інструментів та навчально-наочного обладнання.

Навчальні лабораторії забезпечуються:

  • куточками з охорони праці та пожежної безпеки;

  • аптечкою з набором медикаментів для надання першої медичної допомоги;

  • первинними засобами пожежогасіння відповідно до Правил пожежної безпеки для закладів, установ і організацій системи освіти УкраїниНАПБВ.01.050-98/920.

Навчально-методичне забезпечення лабораторій складається з:

  • навчальних і робочих програм;

  • методичних вказівок для виконання лабораторних робіт, дослідів спостережень, практикумів;

  • довідникової і нормативно-технічної літератури;

  • інших навчально-методичних матеріалів (стендів, макетів тощо).

Хотілося б більш детально описати хімічну лабораторію НУХТ. Лабораторія оснащена навчально-методичними матеріалами , а саме стендами та макетами; сушильною шафою, пробірками. Присутні різноманітні розчини , як безпечні так і небезпечні для здоровя людини. На даний момент найбільш використовуване мною обладнання у лабораторії -це штатив з пробірками.

Пробі́рка — спеціалізована посудина циліндричної форми, що має напівкругле, конічне або плоске дно. Широко використовується в хімічних лабораторіях для проведення деяких хімічних реакцій в малих обсягах, для відбору проб хімічних речовин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]