Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА Держ.упр..doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
971.26 Кб
Скачать

9. Департамент в межах своєї компетенції має право:

9.1. Представляти Одеську міську раду, її виконавчий комітет у відносинах з ор­ганами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємст­вами, організаціями та установами незалежно від форм власності, фізичними особами з питань, що належать до його компетенції.

9.2. Вимагати та отримувати від підприємств, установ та організацій, що не пе­ребувають у комунальній власності територіальної громади м. Одеси інформа­цію з питань, віднесених до його відання.

9.3. Розглядати й узгоджувати плани підприємств, установ та організацій, що не належать до комунальної власності територіальної громади міста Одеси, здійс­нення яких може викликати негативні соціальні, екологічні та інші наслідки; пі­дготовлювати до них висновки та вносити пропозицій до відповідних органів.

9.4. Залучати на договірних засадах кошти підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, розташованих на території м. Одеси, та кошти населення, а також бюджетні кошти на будівництво, розширення, ремонт і утримання на пайових засадах об'єктів соціальної і виробничої (транспортної, телекомунікаційної) інфраструктури та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища.

9.5. Скликати та проводити у встановленому порядку наради та обговорення з питань, що належать до його компетенції, запрошувати на них представників структурних підрозділів Одеської міської ради, підприємств, організацій, уста­нов, громадських організацій.

9.6. Залучати спеціалістів структурних підрозділів Одеської міської ради, під­п­риємств, установ і організацій незалежно від форм власності (за погодженням з їхніми керівниками) для розгляду питань, що належать до компетенції Департа­менту, в тому числі й на договірних засадах.

9.7. Виступати в судових, державних органах та органах місцевого самовряду­вання, а також неурядових організаціях закордонних держав та міжнародних ор­ганізаціях з питань, які належать до його компетенції.

9.8. Вносити у встановленому порядку на розгляд Одеської міської ради, її ви­конавчого комітету, державних органів, установ пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правових актів, що регулюють діяльність суб'єктів у сфері дорож­ньо-транспортного комплексу, телекомунікацій, інформатизації, захисту інфор­мації.

9.9. Здійснювати управління підприємствами та їх об’єднаннями, організаціями та установами, що підпорядковані Департаменту, і координувати діяльність структурних підрозділів Одеської міської ради, з питань, що належать до сфери повноважень Департаменту.

9.10. Здійснювати в межах міста Одеси контроль на автобусних маршрутах зага­льного користування у міському, приміському й міжміському сполученні, пунк­том призначення яких є місто Одеса.

9.11. Щомісячно затверджувати звіти про роботу міських автобусних маршрутів у звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі, а також трамвайних та тролейбусних маршрутів.

9.12. Вимагати відшкодування збитків, завданих закриттям руху понад встанов­лені терміни виконання робіт на вулицях і дорогах міста.

9.13. Розробляти і подавати Одеському міському голові пропозиції щодо:

- проектів державного та місцевих бюджетів, місцевих програм соціально-еко­номічного розвитку;

- проектів програм реформування й розвитку у сферах дорожньо-транспортного комплексу та зв’язку.

9.14. Проводити перевірки дотримання вимог чинного законодавства в сферах транспорту та телекомунікацій, складати акти про порушення вимог чинного за­конодавства та приписів про вжиття заходів з усунення порушень.

10. Департамент у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з постійними комісіями Одеської міської ради, депутатами міської ради, органами місцевого самоврядування, структурними підрозділами Одеської міської ради, а також з підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян, юридичними та фізичними особами.

11. Департамент може набувати членство в асоціаціях органів місцевого само­в­рядування та їх добровільних об'єднаннях.

12. Департамент очолює директор. Директор департаменту має заступників.

Директор Департаменту:

12.1. Діє без доручення від імені Департаменту та представляє його інтереси у відносинах з державними органами, органами місцевого самоврядування, під­п­риємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, фізич­ними особами.

12.2. Здійснює керівництво діяльністю Департаменту, укладає та підписує дого­вори, де стороною виступає Департамент, несе персональну відповідальність за виконання покладених на Департаменту завдань, визначає ступінь відповідаль­ності працівників Департаменту.

12.3. Готує та подає на затвердження в установленому порядку штатний розпис та кошторис доходів і витрат на утримання Департаменту.

12.4. Затверджує положення про структурні підрозділи Департаменту, посадові інструкції працівників Департаменту.

12.5. Вносить подання щодо призначення (звільнення) керівників комунальних підприємств, їх об’єднань, служб, установ і організацій комунальної власності, які входять до сфери управління Департаменту, вносить пропозиції щодо засто­сування до них заходів заохочення та накладення дисциплінарних стягнень.

12.6. Видає в межах своєї компетенції накази та доручення, організовує і конт­ролює їх виконання; затверджує протоколи нарад, засідань комісій, експертних та робочих груп тощо.

12.7. Розпоряджається бюджетними асигнуваннями на утримання Департаме­нту; несе відповідальність за їх цільове використання.

12.8. Забезпечує дотримання працівниками Департаменту законодавства Укра­їни з питань державної служби та боротьби з корупцією.

13. Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції Департа­менту, може утворюватися колегія у складі директора Департаменту (голова ко­легії), його заступників, а також інших працівників Департаменту. До складу колегії можуть входити керівники інших структурних підрозділів Одеської мі­ської ради, депутати Одеської міської ради, представники органів державної ви­конавчої влади, підприємств, установ, організацій та об’єднань громадян за їх згодою. Склад колегії погоджується з керуючим заступником міського голови та затверджується наказом директора Департаменту. Рішення колегії впроваджу­ється в життя наказами директора Департаменту.

14. Для розгляду пропозицій і рекомендацій щодо реалізації основних напрямів діяльності та вирішення інших проблемних питань, в Департаменті можуть утворюватися наукові ради, комісії, робочі групи. Їх склад та положення про них затверджує директор Департаменту.

15. Департамент утримується за рахунок коштів бюджету міста Одеси.

Гранична чисельність працівників Департаменту затверджується Одеською мі­ською радою.

16. Майно Департаменту складають основні та оборотні кошти, а також інші ма­теріальні та фінансові ресурси, вартість яких позначається у балансі Департаме­нту.

Майно Департаменту є комунальною власністю територіальної громади міста Одеси та закріплюється за ним на праві оперативного управління.

17. Ліквідація або реорганізація Департаменту здійснюється за рішенням Одесь­кої міської ради у порядку, встановленому чинним законодавством.

18. Зміни і доповнення до цього положення вносяться в порядку, установленому для його прийняття.

Додаток И

Витяг

Додаток до рішення

Одеської міської ради

від 29.04.2011р. №717-VI