Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ до фаху.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
94.72 Кб
Скачать

ІНІСТЕРСТВООСВІТИ ІНАУКИ УКРАЇНИ ОДЕСЬКИЙНАЦІОНАЛЬНИЙПОЛІТЕХНІЧНИЙУНІВЕРСИТЕТ

Гуманітарний факультет

Кафедра документознавства та інформаційної діяльності

Використанням інтернет ресурсів у рекламі та pr

Реферативна робота з дисципліни «Вступ до фаху»

Виконав:

ст. гр. ІД-142

Сарахман Юрій Юрійович

Перевірила:

доц.каф. ДІД

Бірюкова Т.Л.

Одеса 2014

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………………….3

1.PR- Комунікації…………………………………………………………………4

1.1 Інтернет як середовище PR- Комунікацій…………………………………..4

1.2 Види PR-Комунікацій в мережіІнтернет……………………………………6

2.Використання Інтернет ресурсів у рекламі…………………………………...9

2.1 Банерна Інтернет реклама……………………………………………………9

2.2Контекстна реклама сайту………………………………………….……….10

2.3 E-mail реклама……………………………………………………………….11

2.4 Медійна реклама…………………………………………………………….11

Висновки…………………………………………………………………………13

Список використаних джерел…………………………………………………..14

ВСТУП

Актуальність теми: Результати останніх досліджень показали, що використання реклами та PR в мережі Інтернет може принести реальну економію і прибуток. Це пов'язано з великими вигодами і зручностями, які отримують як споживачі, так і фірми. У глобальній комп'ютеризації, настання якої планується на найближче майбутнє, роль реклами і PR в мережі Інтернет помітно зросте. Цим і обумовлюється актуальність теми.

Предметом дослідження є реклама та PR-комунікації в мережі Інтернет.

Метою дослідження є вивчення особливостей використання Інтернет ресурсів у рекламі та PR.

Завдання дослідження:

1. Дати визначення поняття PR.

2. Виявити значення інтернету в PR-комуникациях.

3. Вивчити використання Інтернет ресурсів у рекламі.

4. Визначити види реклами в мережі Інтернет.

1. Pr-комунікації

PR (Public relations) можна перекласти з англійської як «зв'язки з громадськістю» або «суспільні відносини». Public Relations (PR) є, по суті, видом управлінської діяльності і складаються з химерного сплетіння двох основних складових мистецтва управління інформаційними потоками (внутрішніми і зовнішніми) з наукою балансування та оптимізації інтересів структури (або індивідуума) і цільових груп соціального середовища.

1.1 Інтернет як середовище pr- Комунікацій

Інтернет - це порівняно нове, що динамічно розвивається , як засіб масової комунікації. Інтернет перетворився у «Мережу мереж», якої ніхто не володіє та не керує. До його складу входить понад 100 000 мереж із 100 країн. З'єднання з іншими країнами дозволяє відправляти електронну пошту приблизно в 180 країн.

Швидко зростаюча аудиторія мережі Інтернет - це область підвищеного інтересу для більшості PR-технологій, так як це молода, прогресивна, інноваційна частина цільової аудиторії.

Мережа Інтернет володіє великим кредитом довіри, та відмінно підходить для PR- технологій.Це інформаційне середовище сприяє проведенню PR-заходів вже хоча б тому, що відвідувачі Інтернету схильні до отримання інформації. Більше того, саме за нею вони і приходять в мережу . Мережа Інтернет як і раніше розцінюється більшістю її відвідувачів як демократична середовище, джерело отримання об'єктивної і правдивої інформації. Інтернет - це засіб масової комунікації, яке відрізняється від інших ЗМІ переважно способом розповсюдження і надання інформації. Також Інтернет надає масу можливостей для інтегрованих PR програм.

Інтернет об'єднує два типи комунікацій, раніше властивим різним мас - медіа. Традиційні засоби масової комунікації можуть передавати одне конкретне повідомлення або їх потік великій кількості людей одночасно, а персональні засоби комунікації, такі як пошта, або телефонний зв'язок, дозволяють передавати повідомлення від однієї конкретної людини до іншої. Кожен користувач Інтернету може бути одночасно одержувачем і відправником, що веде до збільшення людей, що беруть участь у комунікації. Присутність в інформаційній системі - це насамперед потоки уваги, причому в порівнянні з традиційними мас-медіа мережу Інтернет реєструє поведінка активної аудиторії, де поки ще мало пасивних і випадкових спостерігачів. З цієї точки зору Інтернету як каналу комунікацій, властиві наступні характерні особливості:

- Інтернет є нетрадиційним засобом і каналом комунікації, який характеризується відсутністю централізованої організаційної структури.

- Інтернет володіє подібними властивостями з механізмом дії натовпу: і в тому, і в іншому випадку є реалізується по-різному технічно феномен некерованою ніким структури і «випадкового середовища».

- Інтернет характеризується швидкістю поширення інформації.

- Інтернет дає прекрасну можливість фокусувати вплив на конкретну вузькопрофільну цільову аудиторію, в якій зацікавлена організація; виділяти підгрупи в цій аудиторії для складання більш персоналізованих PR-звернень; часом навіть враховувати індивідуальні особливості і характеристики кожного відвідувача.

- Комунікація в Інтернеті інтерактивна. Це передбачає можливість активної взаємодії між сторонами. Інтерактивність означає можливість вступати в прямий діалог з аудиторією, а також те, що представники даної аудиторії також можуть спілкуватися між собою.

- Глобалізація. Інтернет - це глобальний віртуальний електронний ринок, що не має яких-небудь територіальних чи тимчасових обмежень.

- Електронне комунікативний простір на відміну від друкованого чи ефірного практично не обмежено.

Багато компаній мають свій сайт в мережі Інтернет. Велике поширення набуло поширення інформації по e-mail, системи спілкування ICQ, vkontakte.ru.

Таким чином, мережа Інтернет все більше сприяє глобальних комунікацій. Мережа виконує функції величезної бібліотеки, що має архів, виконує комунікацію в режимі реального часу (чати, форми, віртуальні конференції та ін), а також є засобом для розвитку бізнес - простору.