Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalne_pravo_Ukrayini_IPS_samost_robota.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
568.32 Кб
Скачать

Тема 34. Злочини у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку – 8 годин

  1. Класифікація комп’ютерних злочинів за законодавством України.

  2. Злочини, що вчиняються за допомогою комп’ютерів: загальна характеристика.

  3. Поняття та ознаки предмету комп’ютерних злочинів.

  4. Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку.

  5. Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут.

  6. Несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації.

  7. Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

  8. Порушення правил експлуатації електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку або порядку чи правил захисту інформації, яка в них обробляється.

  9. Перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку шляхом масового розповсюдження повідомлень електрозв’язку.

Письмове завдання для самостійної роботи:

визначте та проаналізуйте систему нормативно-правових актів, до яких необхідно звернутися для встановлення ознак складів злочинів, передбачених розділом ХVІ КК України. Складіть у письмовому вигляді за результатами дослідження термінологічних словник.

Тема 35. Злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг – 12 годин

  1. Історія розвитку законодавства про кримінальну відповідальність за злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг.

  2. Загальна характеристика злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, їх співвідношення з корупцією.

  3. Поняття, види та ознаки службових осіб за КК України, їх відмінність від осіб, які надають публічні послуги.

  4. Поняття та правова природа неправомірної вигоди.

  5. Кримінально-правова характеристика зловживань владою, службовим становищем або повноваженнями, їх відмінність від привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

  6. Кримінально-правова характеристика перевищень влади або службових повноважень, їх відмінність від катування.

  7. Кваліфікація службового підроблення за КК України

  8. Кримінально-правова характеристика службової недбалості

  9. Диференціація та підстави кримінальної відповідальності за підкуп в Україні (ст.ст. 354, 368, 368-3, 368-4, 369 КК).

  10. Кримінально-правова характеристика незаконного збагачення, його відмінність від злочину, передбаченого ст. 368 КК України.

  11. Кримінальна відповідальність за зловживання впливом.

  12. Провокація підкупу за КК України.

Письмове завдання для самостійної роботи:

  1. ознайомтесь та законспектуйте основні положення Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику у справах про перевищення влади або службових повноважень» від 26 грудня 2003 року № 15;

  2. ознайомтесь та законспектуйте основні положення Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику у справах про хабарництво» від 26 квітня 2002 року № 5;

  3. ознайомтесь та законспектуйте основні положення Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику по справах про зловживання владою чи службовим положенням, перевищення влади чи службових повноважень, службову недбалість і посадовий підлог» від 30 березня 1990 року № 4.