Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Правила ПБ 2006 / Програма вступн.інстр..doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
154.11 Кб
Скачать

2. Діючі на об’єктах університету правила, інструкції, накази, положення з питань пожежної безпеки, загальні вимоги щодо утримання протипожежного режиму.

У 2006 році в ОДЕКУ діють правила пожежної безпеки, затверджені ректором ОДЕКУ, які розроблені на основі “Правил пожежної безпеки в Україні”, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 04.11.2004 року за № 1480\10009.

Правила поділяються на такі види:

-загальні правила з пожежної безпеки для об’єктів університету (НЛК № 1, НЛК № 2, гуртожитки № 1, № 2, ГФЛ, Метеорологічна навчально-наукова лабораторія, Гідроекологічна навчально-наукова лабораторія, спортивний табір) – Території. Опалення. Вентиляція. Первинні засоби пожежогасіння. Водопостачання. Каналізація. Системи оповіщення про пожежу. Теплові мережі. Порядок дій у разі виникнення пожежі;

-правила з пожежної безпеки для окремих лабораторій, приміщень, кабінетів, складів тощо (Аудиторії та адміністративні приміщення. Бібліотеки. Обчислювальні центри. Лабораторії. Медпункт і таке інше);

-інструкції щодо проведення пожежонебезпечних видів робіт, експлуатації електроустановок, обладнання, застосованого у навчально-виховному процесі тощо (Електрозварювальні роботи. Газозварювальні роботи. Паяльні роботи.).

У межах університету у 2006 році діють такі положення :

1).Положення про систему управління пожежною безпекою в ОДЕКУ.

2).Положення про відповідального з пожежної безпеки у структурному підрозділі ОДЕКУ.

3).Положення про Добровільну пожежну дружину (ДПД) в ОДЕКУ.

4).Програма підготовки особистого складу ДПД.

5).Положення про пожежно – технічну комісію.

На всіх об’єктах ОДЕКУ діють такі накази :

1).Наказ “Про призначення відповідальних осіб за протипожежний стан структурних підрозділів ОДЕКУ”.

2).Наказ “Про затвердження Добровільної пожежної дружини ОДЕКУ”.

3).Наказ “Про проведення навчання і перевірки знань з пожежно – технічного мінімуму”.

На всіх об’єктах університету, робочих місцях повинен додержуватися протипожежний режим. Вкабінетах, адміністративних приміщеннях, лабораторіях слід розміщувати лише необхідні для забезпечення роботи співробітників ОДЕКУ меблі, прилади, моделі, речі, приладдя, комп'ютерна техніка тощо, які повинні зберігатися у шафах, на стелажах або на стаціонарно встановлених стояках.

Правила пожежної безпеки в кабінетах, адміністративних приміщеннях, лабораторіях повинні відповідати основним вимогам будівельних норм.

Усі двері евакуаційних та інших виходів повинні завжди утримуватися у справному стані, відчинятися у напрямку виходу людей із аудиторії (будівлі).

За недотримання співробітником правил пожежної безпеки він несе дисциплінарну, адміністративну і кримінальну відповідальність. Треба виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку.Не допускати на робоче місце сторонніх осіб. Не виконувати вказівок, заперечних правилам пожежної безпеки. Вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння. Співробітник повинен виконувати:

-вимоги пожежної безпеки до початку роботи;

-вимоги пожежної безпеки у процесі роботи;

-вимоги пожежної безпеки після закінчення роботи.

Соседние файлы в папке Правила ПБ 2006