Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом 1.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
76 Кб
Скачать

Міністерство інфраструктури України

Одеська національна академія зв’язку ім. О. С. Попова

КОЛЕДЖ ЗВ’ЯЗКУ ТА ІНФОРМАТИЗАЦІЇ

«До захисту»

Заступник директора з НР

______________________ “___”__________ 20__ р.

Дипломна робота

НА ТЕМУ

Розрахунок параметрів передачі оптичного волокна

Затверджено наказом по коледжу

№_____ від „___” ___________20__ р.

ДИПЛОМНИК _____________ ______________

(підпис) (і. по б. прізвище)

КЕРІВНИК _____________ ______________

(підпис) (і. по б. прізвище)

НОРМОКОНТРОЛЕР _____________ ______________

(підпис) (і. по б. прізвище)

Одеса, 2013

ЗМІСТ

С.

ВСТУП

5

1 ОПИС ЦИФРОВОЇ СИСТЕМИ КОМУТАЦІЇ EWSD

7

1.1 Загальні свідомості про ЦСК EWSD

7

1.2 Технічна характеристикаЗагальні свідомості про ЦСК EWSD

7

2 ТЕЛЕФОННІ МЕРЕЖІ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ

16

3 РОЗРАХУНОК ТЕЛЕФОННОГО НАВАНТАЖЕННЯ

22

3.1 Визначення структурного складу абонентів

22

3.2 Розрахунок абонентського навантаження

22

4 РОЗРАХУНОК КІЛЬКОСТІ З'ЄДНУВАЛЬНИХ ЛІНІЙ

34

5 ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАЦІ

36

5 ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАЦІ

36

5 ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАЦІ

36

5 ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАЦІ

36

5 ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАЦІ

36

ВИСНОВКИ

37

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ

38

ВСТУП

Сучасна епоха характеризується стрімким процесом інформатизації суспільства. Це сильніше всього проявляється у зростанні пропускну здатність і гнучкості інформаційних мереж.

Протидіяти зростаючим обсягам, переданої інформації на рівні мережевих магістралей, можна тільки залучаючи оптичне волокно. І постачальники зв'язку при побудові сучасних інформаційних мереж використовують волоконно-оптичні кабельні системи найчастіше. Це стосується як побудови протяжних телекомунікаційних магістралей, так і локальних обчислювальних мереж. Оптичне волокно в даний час вважається найдосконалішою фізичним середовищем для передачі інформації, а також самої перспективним середовищем для передачі великих потоків інформації на значні відстані. Завдяки появі сучасних волоконно-оптичних кабелів виявилися можливими високі швидкості передачі в лінійних трактах (ЛТ) цифрових систем передачі з одночасним подовженням секцій регенерації до 100 км і більше. Продуктивність таких ЛТ перевищує продуктивність цифрових трактів на кабелях з металевими парами в 100 і більше разів, що радикально збільшує їх економічну ефективність. Більшість регенераторів виявляється можливим поєднати з кінцевими або транзитними станціями.

Швидкий розвиток телекомунікаційних мереж та необхідність суттєвого збільшення обсягу, надійності і економічності передачі цифрових сигналів призвели до корінних змін у практиці побудови та використання інтегральних цифрових мереж.

В даний час телекомунікаційні мережі повинні будуватися на базі сучасних технологій цифрових систем передачі і пристроїв автоматичної комутації цифрових потоків, мати гнучку і легко керовану структуру. У них необхідно забезпечувати:

1) надійну, високоякісну передачу і оперативне перемикання сигналів різношвидкісних цифрових потоків на розгалуженої транспортної мережі;

2) виділення / вставку цих потоків в довільних пунктах доступу цифрового лінійного тракту;

3) можливість спільної роботи обладнання SDH різних фірм–виробників на мережі одного оператора і зручність взаємодії декількох мережевих операторів;

4) виконання автоматизованого контролю якості функціонування, оперативного управління та експлуатаційного обслуговування різних елементів мережі;

5) розвиток існуючих і поява різних нових видів електрозв'язку та додаткових видів обслуговування, що використовують як синхронний, так і асинхронний способи передачі цифрових сигналів.

Телефонізація нерозривно пов'язана з розвитком первинної мережі, зміною топології місцевих телефонних мереж загального користування, їх цифровізацією і впровадженням нових технологій АТМ, SDH (Synchronous Digital Hierarchy - синхронної цифрової ієрархії). Перспективи розвитку транспортних мереж полягають у подальшій цифровізації магістральної первинної мережі - будівництві волоконно-оптичних ліній передачі (ВОЛП), виконаних за технологією синхронної цифрової ієрархії (SDH). Системи СЦІ забезпечують швидкості передачі від 155 Мбіт/с і вище і можуть транспортувати як сигнали існуючих цифрових систем, так і нових перспективних служб, у тому числі широкосмугових. Апаратура SDH є програмно керованою і інтегрує в собі засоби перетворення, передачі, оперативного перемикання, контролю, управління. Тому впровадження SDH являє собою якісно новий етап розвитку цифрової мережі зв'язку. Сьогодні системи передачі SDH визнані у всьому світі як найбільш сучасна і добре відпрацьована технологія для побудови транспортних мереж зв'язку. Практично всі розвинені країни широко застосовують системи передачі SDH, а деякі розвивають свої мережі тільки на базі систем передачі SDH вже з 1996 року. Провідні фірми – виробники різко скоротили виробництво апаратури плезіохрона ЦСП. Альтернативи застосуванню систем передачі SDH на широкосмугових мультисервісних мережах донедавна фактично не існувало.

Однак надання користувачам мережі все більшого числа нових послуг і перехід на пакетні принципи передачі та комутації цифрових сигналів вимагають застосування в мережі високопродуктивного і багатофункціонального обладнання, що володіє необхідною масштабованістю, гнучкістю і надійністю. Зазначена проблема успішно вирішується шляхом комбінованого застосування цілого спектра новітніх технологій:

1) одномодових оптичних волокон типу TrueWave RS, TrueWave XL, All Wavе компанії Lucent і типу SMF–28; LEAF, Metro Cor фірми Corning

2) технології тимчасового мультиплексування сигналів, зокрема,технології SDH різних рівнів;

3) технології щільного хвильового мультиплексування сигналів DWDM.