Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3-й курс_2-й сем / МПГОП 701 заоч / МВзСРСкурсу МПГОП.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
316.42 Кб
Скачать

Денна форма навчання

Лекційні заняття можуть здійснюватися у двох варіантах.

Перший варіант – лекції не викладаються, а обговорюються.

На початок читання курсу студентам видається конспект усіх лекцій з дисципліни, в т.ч. у електронному варіанті. Напередодні кожної лекції студенти повинні вивчити матеріал лекції та підготуватися до лекції. На лекції студенти або викладач ініціюють важливіші питання, які потребують досконалого розглядання. Лекції проводяться шляхом обговорення та розбору важливіших питань, які розглядаються в лекції. В обговоренні матеріалу лекції також приймають участь студенти. При підготовці до лекції також використовуються рекомендована література та інформаційні ресурси (розділи 5, 6).

Дана методика проведення лекції має такі переваги:

- студент отримує більший обсяг інформації щодо питань, які розглядаються в лекції, оскільки друкований варіант лекції містить значно більше інформації, ніж наданий методом диктування; студент витрачає менше часу на використання рекомендованих літературних джерел;

- студент отримує можливість самостійно осмислити лекційний матеріал і поуточнювати незрозумілі питання на лекційних заняттях; таким чином студенти отримують знання, а не інформацію, що відбувається при диктуванні лекцій;

- провідні студенти отримують можливість відпрацювати риторичні навички, а викладач - розглянути значно більше питань щодо теми лекції та навести більше прикладів з практики, що також сприяє поглибленому вивченню лекційного матеріалу і активізує навчально-пізнавальну діяльність студентів.

Другий варіант

Лекція проводиться традиційно шляхом диктування матеріалу з використанням роздавального матеріалу або опорного конспекту. У цьому варіанті студенти вивчають матеріали лекції після її прочитання. При цьому використовують рекомендовану літературу та інформаційні ресурси (розділи 5, 6).

Заочна форма навчання

На початок семестру читається установча лекція, в якій викладається зміст дисципліни, види навчальної роботи, графік та методика СРС. Студентам видається конспект усіх лекцій з дисципліни в електронному варіанті.

При опрацюванні лекційного матеріалу та окремих розділів програми, які не виносяться на лекції студенти також використовують рекомендовану літературу та інформаційні ресурси (розділи 5, 6).

На лекції, яка читається у період сесії, обговорюються питання, які виникли у студентів при опрацюванні лекційного матеріалу та літературних джерел.

Підготовка до практичних занять (денна та заочна форма)

Методика підготовки та виконання практичних занять наведена у відповідних методичних вказівках, які наведено у розділі 7.

Виконання розрахункових завдань (РЗ) (денна та заочна форма)

Підготовка та виконання розрахункових завдань виконується у відповідності до Методичних вказівок до виконання розрахункових завдань з курсу «Менеджмент підприємств галузі з основами підприємництва» для студентів, які навчаються за навчальними планами бакалаврів напрямку підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія», спеціальності «Технологія зберігання і переробки зерна» денної форми навчання / Укл. Л.П.Попов, – Одеса, ОДАХТ, 2011

Підготовка до модульних контрольних робіт (денна та заочна форма)

Модульні контрольні роботи виконуються після закінчення лекційних та практичних занять кожного змістового модулю. Кожна модульна контрольна робота містить 2 питання, які вибираються студентом з переліку питань методом лотереї.

При денній формі навчання виконуються 2 модульні роботи.

При заочній формі навчання виконується 1 модульна робота, яка охоплює питання всіх тем дисципліни.

Модульні контрольні роботи проводяться згідно «Тимчасовому Положенню про проведення модульних та підсумкових контрольних заходів в ОНАХТ, затвердженому 18.05.2009 р.».