Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
теорія.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
40.83 Кб
Скачать

Переваги ведення бізнесу шляхом реєстрації фізичної особи-підприємця

Порівнюючи фізичну особу-підприємця з іншими організаційно-правовими формами підприємницької діяльності можна виділити такі переваги:

1) проста, в порівнянні з іншими організаційно-правовими формами підприємницької діяльності, процедура державної реєстрації;

2) відсутність статутного капіталу;

3) при певних умовах має право отримувати від клієнтів готівку без ліміту і без касового апарату;

4) при дотриманні відповідних умов може бути застосована спрощена система оподаткування, обліку та звітності;

5) можливість займатися підприємницькою діяльністю без печатки і відкриття рахунку в банку.

Недоліки ведення бізнесу шляхом реєстрації фізичної особи-підприємця

Порівнюючи фізичну особу-підприємця з іншими організаційно-правовими формами підприємницької діяльності можна виділити такі недоліки:

1) може бути зареєстрований лише за місцем своєї реєстрації за паспортом;

2) відповідає за зобов'язаннями, пов'язаними з підприємницькою діяльністю, усім своїм майном;

3) перебуваючи на спрощеній системі оподаткування зобов’язаний щомісячно його сплачувати незалежно від того чи проводиться фактично підприємницька діяльність та чи є від неї прибуток.

Фізична особа-підприємець підлягає державній реєстрації у порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців». Перед початком реєстрації підприємець повинен визначити види діяльності, якими він буде займатись. Види діяльності вибирають відповідно до КВЕД — Класифікатора видів економічної діяльності.

Для реєстрації фізичної особи-підприємця необхідно:

Надати такі документи:

1) копію паспорта;

2) копію ідентифікаційного номера;

3) нотаріально посвідчену довіреність на представників нашої компанії. Така довіреність може бути оформлена будь-яким нотаріусом за Вашим вибором. При необхідності ми можемо надати текст такої довіреності або направити Вас до нотаріуса, з яким співпрацює наша компанія.

Крім цього, необхідно визначитися із видами діяльності (КВЕД), якими особа планує займатися як підприємець. Визначити види діяльності (КВЕД) особа може як самостійно (класифікатор видів економічної діяльності міститься на нашому сайті), або звернутися до працівників нашої компанії за відповідною допомогою.

Строк реєстрації фізичної особи-підприємця: 1 тиждень з моменту надання всіх документів та інформації. За домовленістю сторін строк реєстрації може бути скорочений.

9