Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
теорія.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
40.83 Кб
Скачать

Переваги ведення бізнесу шляхом створення товариства з обмеженою відповідальністю

Порівнюючи товариство з обмеженою відповідальністю з іншими організаційно-правовими формами підприємницької діяльності можна виділити такі переваги:

· законодавство України відносно цього виду товариства досить добре вивчене і не має явних недоліків, які можуть надалі перешкодити успішному веденню підприємницької діяльності;

· засновники не відповідають за зобов'язаннями товариства і несуть ризик збитків, пов'язаних з діяльністю товариства, у межах вартості своїх вкладів;

· можливість зареєструвати товариство із статутним капіталом, сплаченим тільки на 50% (інші 50% сплачуються впродовж року).

Недоліки ведення бізнесу шляхом створення товариства з обмеженою відповідальністю

Порівнюючи товариство з обмеженою відповідальністю з іншими організаційно-правовими формами підприємницької діяльності можна виділити такі недоліки:

· не може мати єдиним учасником інше господарське товариство, учасником якого є одна особа;

· максимальна кількість учасників не може перевищувати 10 осіб.

Товариство з обмеженою відповідальністю підлягає державній реєстрації у порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

Для реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю необхідно надати такі документи:

1) Якщо засновником є фізична особа:

  • копії паспортів кожного із засновників;

  • копії довідок про ідентифікаційні номери кожного із засновників;

  • нотаріально посвідчена довіреність від кожного із засновників на представників нашої компанії. Така довіреність може бути оформлена будь-яким нотаріусом за Вашим вибором. При необхідності ми можемо надати текст такої довіреності або направити Вас до нотаріуса, з яким співпрацює наша компанія.

2) Якщо засновником є юридична особа:

· нотаріально посвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію засновника;

· копія статуту;

· копія довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (довідки «статистики»);

· рішення про заснування товариства з обмеженою відповідальністю;

· копія паспорту, довідки про ідентифікаційний номер керівника (директора);

· довіреність.

Крім цього, необхідно визначитися з назвою товариства (наприклад, Товариство з обмеженою відповідальністю «Астра»), з розміром статутного капіталу та порядком його формування (за рахунок коштів або майна тощо), хто буде призначений керівником (засновник або інша особа).

Треба визначити також адресу місцезнаходження товариства з обмеженою відповідальністю. Для цього необхідно або надати документ, що підтверджує право використання певного приміщення (наприклад, договір оренди, купівлі-продажу, свідоцтво про право власності, наявність реєстрації місця проживання фізичної особи-засновника), або скористатися відповідною послугою нашої компанії.

Крім цього, необхідно визначитися із видами діяльності (КВЕД), які буде здійснювати товариство. Визначити види діяльності (КВЕД) особа може як самостійно (класифікатор видів економічної діяльності міститься на нашому сайті), або звернутися до працівників нашої компанії за відповідною допомогою.

Строк реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю складає 2 тижні з моменту надання всіх документів та інформації. За домовленістю сторін строк реєстрації може бути скорочений.